Случи ми се нещо странно XVII

• 138 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да не говоря, че и доста се забравя или принизява освобождаването на повикания дух, а заклещен дух може да направи куп поразии в опитите си да се освободи или да накара повикалите да го освободят. Елементалните духове са особено добри в правенето на поразии през техния елемент, ако не бъдат освободени.

Какви поразии, например?

# 166
Палома, и други деца ли са виждали това, което и ние? Разкажи ми малко повече, моля те, аз нямам никаква друга информация по темата.
Несиха, честно казано нямам точен спомен какво направихме с книгата, но май си я оставихме там, където беше. Клише, клише, но точно така си беше или така ми е останало в съзнанието. Може и някое друго дете да я донесло, не мога 100% да гарантирам за това, но за останалото разказано съм на 1000%.
На други коментари не мисля да отговарям, но само едно ще кажа - лошо е да не виждаш по-далеч от носа си и да отричаш, че земята е кръгла, само защото не си я видял от космоса. Simple Smile

# 167
А ти какви поразии очакваш от затворен елементален дух? Всякакви могат да са като ограничението му е собствената му стихия. Те нямат собствено съзнание освен Кралете на елементите. Да ги затвориш не е много лесно и освен това трябва и да поддържаш затвора им. Стават за отмъщение на някой, който ти е правил сериозни проблеми, но не мисля че искаш да трупаш "негативни" точки в лицето на съответния Крал на елемента. Ако опира до отмъщение за нещо сериозно то по-добре да се обърне човек към всички крале с молба да накажат виновника, ако наистина той е в основата на проблемите. Така хем е безопасно за този, който търси наказанието, хем и виновника, ако наистина стихийните Крале го намерят за виновен ще си го получи, а ако не е виновен, то никой няма да пострада.

# 168
Алиса, аз вярвам на 100% на историята ти.
Аз също съм участвала във викане на Дама Пика. Бях на не повече от 9-10 години, с още няколко мои връстници.
Събрахме се в мазето на едно момче - то си беше достатъчно зловещо, у тях имаше от тези старинни кукли, играчки, мебели - всичко в аристократичен стил. Аз обаче въобще не вярвах на духове и също се смеехме с другите деца. Огледалото беше в нещо като ниша поставено, а зад него по спомен сложихме картата на Дама Пика и изрекохме три пъти призоваващото изречение. Както беше супер тъмно, изведнъж в огледалото се появи синкава светлина, образуваща женско лице. Помня едни пронизващи сини очи и всички се разбягахме крещейки, без някой да е казвал или посочвал какво е видял.
Като цяло споменът ми е доста смътен, като на сън ми е. Сякаш след това сме се постарали да забравим за случая. Но за съжаление не съм близка с нито едно от децата, за да ги питам за техния спомен.
Аз съм склонна да вярвам, че е било плод на въображението ни, но също така не изключвам и реално повявяване на дух. Интересното беше, че преди това си говорихме и някой разказваше как трябва да се появи образа - в черно и кърваво червено, а реално това което видяхме беше тотално различно.

За призоваване на духове - малко след като почина баща ми майка ми, с братовчедката на татко и леля му призоваваха духа му чрез книга и ключ. Подобно на дъската, ключът се мести на различни букви и образува изречения. Мама е убедена, че е разговаряла с татко, защото е получавала много подробни отговори на въпроси, които само той знае. Но после духът не искал да си тръгне дълго време Sad  Знам, че това е много опасно и й забраних да повтаря ритуала...

# 169
  • Sofia
И кое точно е фанатичното в това да дадеш на някого нещо, което може евентуално да му помогне? Аз предлагам, пък тя ако иска ще приеме или не - избора си е нейн.

Aninnka: Някой хора ще си останат неверници поне докато нещо подобно не се случи пред собствените им очи, че дори и тогава може и пак да не излязат от "удобното" си ложе Wink.

Просто начина ти на изказване Simple Smile Звучиш като от канал 2000 !
А относно вярването, достатъчно неща са ми се случвали, чела съм и съм съвсем съвсем обратното на невярващ. Просто съм виждала как изхвърча натегната пружина или метални части под напрежение, за това изказвам предположение Simple Smile
Сам знаеш, че не всяко почукване е духче и не всяка ръкавица прикрива ръката на Дама Пика Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 12:51 от NeLyTka

# 170
Мда, сигурно звуча така за някой, който си мисли, че всички трябва да правят по някакъв начин пари от това. Мен не ме интересува особено това. И нещата, които давам по някой поводи си ги прави самия човек, аз ако се налага помагам с указания, но човека си избира как, кога и къде и дали изобщо да ги направи. Материалите (ако такива са необходими) също си ги намира този, който иска да го направи. И те рядко са твърде сложни и/или тайнствени, за да не може човекът де се снабди с тях по съвсем обичайни и тривиални начини. Отделно, че повечето неща са достатъчно добре описани както като ритуали, така и понякога и като описания на символите които се използват в тях, кое за какво е и в каква област работи. И накрая дори и след като е получил цялата информация, която може да е пожелал човекът пак си има избора да го направи ли в края на краищата това, което съм му дал или да потърси нещо друго или изобщо нищо да не прави.

# 171
  • София
 Не разбрах, Сенко за магии ли се занимаващ, с какви ритуали, че така неясно звучи.

# 172
Има една приказка "На страха очите са големи". Че сте ги видели не се съмнявам, но всичко е плод на въображението ви. То и аз във всичко живо виждам куче, независимо дали е тичащо дете, коза, камък и мога да се закълна, че е такова, но реалността показва друго Bowtie

water_nymph, върнахте ли се в спалнята Simple Smile
Имай предвид, че в преходните сезони е нормално да се чува пукане и странни шумове. Мебели, стени, всичко мърда. Промяната във влажността и температурата са причината. Така че правилно сте чули, но всичко си има обяснение.
За онова движещото се, това е особеност на окото, на мен също ми се случва, в сумрак и тъмно всякакви форми излизат.

# 173
  • Sofia
Мда, сигурно звуча така за някой, който си мисли, че всички трябва да правят по някакъв начин пари от това. Мен не ме интересува особено това.

Ох , само ще ти кажа, че точно ти няма как да знаеш какво си мисля точно аз. Какъвто и да си. Много комерсиализираш с "който не вярва" и с "всички трябва да правят пари от това". Къде ме чу да говоря за пари? Копирай, моля.
Просто ти казах, че звучиш като някоя стара баба врачка от тв 2000 с начина ти на изказване. Какво се впусна в някакви обяснения и глупости. Всъщност да, говориш адски много глупости. И тук в темата се показваш като много знаещ, но са ти повърхностни знанията. А и всеки, който наистина знае - повече си мълчи, по-малко приказва Simple Smile Лично аз не бих взела нищо от човек, който ми го предлага по интернет. Simple Smile Вещите хора не си предлагат услугите, пък било то и безплатно.

# 174
Да си "въобразиш" ясно реален образ и междувременно да си с всичкия си и да не си употребил алкохол или наркотични вещества, е невъзможно. Има си една диагноза и тя е шизофрения - там може всичко и по всяко време да се види. Ако си психично здрав, няма шанс.
На мен това ми е единственият такъв експириънс. Това, което видях, беше на спуснати щори в летен следобед - знаете как изглежда една подобна стая. Не е тъмно, а леко затъмнено, но все пак достатъчно светло и пределно ясно се вижда всичко. И не сме били в пълен мрак в баня с 10 деца, където всеки може всичко да си нарисува по огледалата. Бяхме две и другото момиче ми беше пред очите през цялото време. Определено няма как да е вмъкнала изкуствена ръка от куку-магазин в огледалото или да е направила фокус, та да ми изкара акъла. И двете бяхме ужасени и видяхме едно и също, без да сме коментирали преди това какво и как трябва да се види, та да си го въобразим.
Все тая, не смятам да се обяснявам повече. Никой не ви кара да вярвате сляпо на всичко, но поне не отхвърляйте категорично и с лека ръка неща, които никому не са ясни все още. И не се подигравайте, най-малкото е грозно. Който ме разбрал и повярвал, това е, благодаря ви. Simple Smile

# 175
Да си "въобразиш" ясно реален образ и междувременно да си с всичкия си и да не си употребил алкохол или наркотични вещества, е невъзможно. Има си една диагноза и тя е шизофрения - там може всичко и по всяко време да се види. Ако си психично здрав, няма шанс...
Внушението, особено в детска възраст, върши същата работа Simple Smile

# 176
Да си "въобразиш" ясно реален образ и междувременно да си с всичкия си и да не си употребил алкохол или наркотични вещества, е невъзможно. Има си една диагноза и тя е шизофрения - там може всичко и по всяко време да се види. Ако си психично здрав, няма шанс...
Внушението, особено в детска възраст, върши същата работа Simple Smile
За пореден път - никой не вярваше, че ще стане и не сме обсъждали какво трябва да се получи. Не бяхме грам уплашени, а се забавлявахме и запълвахме лятната ваканция. А и деца на 9 и 12 не е като да са бебета на по 5. И последното нещо, което бих си въобразила, е това. И през ум не ми беше минало.

# 177
Палома, и други деца ли са виждали това, което и ние? Разкажи ми малко повече, моля те, аз нямам никаква друга информация по темата.
Спомените ми не са много ясни. Но мисля, че тогава не я бяха викали с огледало, а в тъмно помещение със затворени очи. Не описваха лице, а именно женска ръка с кадифена ръкавица. До колкото си спомням имаше значение коя точно карта държиш - дама пика и дама спатия (черната боя) са били лошите, а дама каро и дама купа (червената боя) били добрите. Лошата тръгвала да души, а добрата да гали. Мисля, че бяха викали и с карта поп, бил се появил мъж, но спомените ми са много неясни и не знам дали ще съм ти от полза.

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 16:21 от Paloma87

# 178
Идеалната възраст за "виждане" Simple Smile
И не е нужно да сте мислили, че ще го видите.
Както и да е, всеки има право да си вярва Hands Plus1

# 179
  • София
Спомените ми не са много ясни. Но мисля, че тогава не я бяха викали с огледало, а в тъмно помещение със затворени очи. Не описваха лице, а именно женска ръка с кадифена ръкавица. До колкото си спомням имаше значение коя точно карта държиш - дама пика и дама спатия (черната боя) са били лошите, а дама вале и дама купа (червената боя) били добрите. Лошата тръгвала да души, а добрата да гали. Мисля, че бяха викали и с карта поп, бил се появил мъж, но спомените ми са много неясни и не знам дали ще съм ти от полза.
Дама вале няма, това са две отделни карти - вале и дама. Може би имаш предвид дама каро.

Общи условия

Активация на акаунт