Приятелството между мъж и жена

• 44 904
  • 685
  •   1
Отговори
# 240
Не, когато тя не ги харесва.
И ако настояват за друго, ще бъдат отрязани тотално.

# 241
Много елементарни съждения са това, все пак не сме примати. Ако жената има акъл в главата, с държанието ще покаже, че даден мъж не я интересува. Той пък, ако има акъл в главата и иска да комуникира с нея КАТО ПРИЯТЕЛ, ще разчете посланието. Който действа само с оная си работа в този живот, естествено няма да има приятели от противоположния пол или който е закъсал и се пробва на всеки/ всяка.

# 242
Приятелство не е ли изобщо да нямаш подобни щения към другия? А не да се чудиш как да ги криеш? Щото така пак стигаме до "Тя ми е само приятелка, но ако склони, няма да й простя..."   Simple Smile

# 243
Ами явно приятел е човек, с когото в момента не си в интимни отношения, в миналото и в бъдещето - може. Сега, кой какво иска, надява се, прикрива - няма значение.

# 244
Приятелство не е ли изобщо да нямаш подобни щения към другия? А не да се чудиш как да ги криеш? Щото така пак стигаме до "Тя ми е само приятелка, но ако склони, няма да й простя..."   Simple Smile
Е, да де, за мен именно това не е приятелство, щом единият има задни мисли. Всяка жена има такива "приятели" мераклии в обкръжението си, които явно или индиректно се пробват. Аз лично ги режа навреме и поддържам една здравословна дистанция, особено когато съм обвързана. Нямам нужда от това някой непрекъснато да ми се слага, а аз да пърхам с мигли и да се правя на приятно разсеяна и неразбираща за какво иде реч.

# 245
Аз нямам такива „приятели” в обкръжението си. За твърде многото години, откогато общувам с мъже съм отсяла досадниците.

# 246
Да, много е важно да се режат. Остро, навреме и без заобикалки. По- добре без приятел от мъжки пол, отколкото с "приятел", в който се подклаждат гнусни похоти. Ние жените носим отговорност за това, че вече разбрали за нечистите помисли, се правим на две и половина. А това, че мъжът не може да се справи с похотта си, нас не бива да ни интересува- това си е негов проблем.

# 247
  • София
А да , Балзак, пък как не му вярвам на този-  велик романист
Той е бил изключително кофти мъж като външност и зарязан от майка си в сиропиталище, пък мразел жените, пък някаква влиятелна жена го взела да го покровителства и да му плаща сметките, после  станал "велик писач"и романист, пак благодарение на помощ от жена,
Ама това било под достойнството му и взел че станал после полулярен и сред жените ... и в цялото му творчество прозират комплекси.... айде да си остане в 19 век... Grinning

# 248
А да , Балзак, пък как не му вярвам на този-  велик романист
Той е бил изключително кофти мъж като външност и зарязан от майка си в сиропиталище, пък мразел жените, пък някаква влиятелна жена го взела да го покровителства и да му плаща сметките, после  станал "велик писач"и романист, пак благодарение на помощ от жена,
Ама това било под достойнството му и взел че станал после полулярен и сред жените ... и в цялото му творчество прозират комплекси.... айде да си остане в 19 век... Grinning

Сигурно и  Шодерло дьо Лакло, който е написал "Опасни връзки" е комплексар на своето време, и трябва да си остане в 18 век.
Според мен всяко нещо ново, е позабравено старо или просто в по-нова трактовка. Ми едно време писма са писали, сега чатове, но е все същото ...А от скрити и явни чатове, разни лайкчета и позьорски снимки толкова много  може да се разбере за съществуването между мъж и жена, че не е истина. 

# 249
Спор няма, някои са по - велики и умни дори от класиците....   Simple Smile  "Той ш'ми кажи на мен имам ли аз приятел мУж или не'ам.... Кво кът е Балзак!!! Ай ш'му съ не види и класика...!"... "Simple Smile 

# 250
  • София
Хич нищо не разбрахте... ама нейсе. Вземете прочетете нещо от Балзак, ей тъй за информация и после ще говорим пак, дали не е комплексар и дали не мрази жените? И къде пасват идеите му днес.С това не оспорвам името му, ама хайде да не припадаме, само защото е Балзак. Пък само снимката му е достатъчна да не ме кефи. Говоря за себе си, при вас може да е друго. Прочетете него и други, сравнете си. 😊

# 251
Спор няма, някои са по - велики и умни дори от класиците....   Simple Smile  "Той ш'ми кажи на мен имам ли аз приятел мУж или не'ам.... Кво кът е Балзак!!! Ай ш'му съ не види и класика...!"... "Simple Smile 
Дали някой има приятели или не, дали може да възприема човек от другия пол просто като такъв, без да вижда в него сексуален обект, дали може да има доверие на човека до себе си и не подскача от ревност, ако говори и с други хора от противоположния пол - всеки си знае най-добре конкретно за него.
Някакси е смехотворно хора, които не те познават, да ти обясняват "Неее, не може, този, с който си хортувате от 20 г. , сто процента чака в засада удобния момент да те ...., ето, даже и Балзак така смята".

# 252
Хич нищо не разбрахте...
Скрит текст:
ама нейсе. Вземете прочетете нещо от Балзак, ей тъй за информация и после ще говорим пак, дали не е комплексар и дали не мрази жените? И къде пасват идеите му днес.С това не оспорвам името му, ама хайде да не припадаме,
само защото е Балзак. Пък само снимката му е достатъчна да не ме кефи.
Скрит текст:
Говоря за себе си, при вас може да е друго. Прочетете него и други, сравнете си.
😊
Разбираме, разбираме....  Smiley
Само че не е важно дали снимката на Балзак те кефи, а дали приятелчето-мъж, ти "бърка под лъжичката".  Laughing
Или ти на него......

# 253
И като не бърка какво правим? Почваме да се тюхкаме, че приятелчето е гей или че ние сме "по-грозни от смърта". Щото друг вариант нЕма!!!

На някои хора само секс им е в главата. А после мъжете го искали. Да, да.....

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 09:36 от Анонимен

# 254
Какво значи "бърка под лъжичката "? Да вдига адреналина и събужда сексуално желание ли?  Питам без заяждане. Просто ми е интересно кое ни мотивира да искаме с някой да  сме близки като приятели (без значение от пола /то днес има много и хомо -сексуални двойки /),  което да е пак близост, но без да го /я пожелаваме. Ясно е,  че има граница.

Общи условия

Активация на акаунт