Приятелството между мъж и жена

• 44 906
  • 685
  •   1
Отговори
# 375
А защо ако са само познати, си ходила с тях, като си била необвързана?

Върни се малко по-назад в темата и ще разбереш защо:)

Навремето имах един приятел,който излизаше с една мацка,водеше я насам натам,плащаше сметки,намери и хубава работа покрай роднини,носеше нейна снимка в портфейла си,която тя му беше дала..Но даже не бяха се целували,за секс да не говорим.И в един момент,когато той се престраши да се пробва да я целуне и "връзката" им да мине на друг етап...тя му казала.."ама аз искам да сме само приятели".Много жени са така-излизат с мъже,с които от самото начало знаят,че никога няма да си легнат.Което не им пречи практично да ги ползват,докато им дават празни надежди.

# 376
  • София
Точно така е. Държиш един или няколко приятелчета на стенд бай, та ако стане нещо, да има план Б.

# 377
  • София
Баламосването е гадно, някои вървят по ръба на надеждата с години.
После минаваш някаква възраст \различна за всеки\ и ги научаваш нещата.

# 378
Ами ето, това е сбъркана концепция, Рико. Когато сте само приятели, всеки си плаща своето или се редувате, или който има повод. Действа се, сякаш сте от един пол. А по-горе четох за завеждане на само приятел да те снима на плажа. Рокстар... как... ?! Joy Joy Joy

# 379
rf22, не съм особено съгласна с нещата от обръщението към Lorelada.
И преди съм го писала, че имам такъв близък приятел, с когото си излизаме двамата, ходим на вечери, на кино, на разходки, на море, на театър, къде ли не. Чатим си посред нощите, когато не сме се виждали дълго телефонните разговори са с часове, но въпреки това не се е случило нищо между нас. Говорили сме го това и сме осъзнали, че като приятели сме страшно добри, но ако се съберем и имаме връзка ще е катастрофа.

В 21 век живеем и смятам, че е нормално да има приятелство между мъж и жена, което да си остане само такова.

Малко са ми странни подобен тип отношения. По лично мое виждане просто не ви стиска да имате истинска връзка с всички плюсове, минуси и рискове, т.е. да поемете пълна отговорност един към друг. За това се задоволявате с такива отношения, които ви устройват в момента. Границата на приятелството при вас е премината, тук вече става въпрос за доста по-близки отношения.Предполагам сте още млади, може би нямате сериозни връзки с други хора и за това нещата се получават за сега. Обикновено по-късно стават панаирите, когато половинките ви започнат да проявяват ревност. Едва ли има мъж, който да е ок да чуе от жена си- "скъпи, ти ме чакай в спалнята, аз ще си поговоря час-два с приятеля ми" или пък жена да се зарадва от това- "скъпа, отивам на море за седмица с приятелката ми, пък ти в това време гледай къщата и децата".
Все пак си е лично мое мнение, може и да греша...

# 380
  • София
Ми така. В смисъл на нормален плаж, с хора. Ама беше много отдавна.

# 381
С., просто да ти кажа... баш във вашия случай може да пробвате и... нещо друго. Пък то ще си покаже (щото нали, четох те и в друга тема, помня...). Rolling Eyes

# 382
  • София
Аз споменах, че имам супер близък приятел мъж. За мен не е странно. Просто и двете срани трябва да са в емоционална зрялост и да не влагат очаквания като в партньор. Иначе си е същото като с жена приятелка, всеки с неговите си особености и характеропатии.

# 383
Lorelada ,тя тая "концепия" се разиграва мащабно в живота...Друг момент е,че има и мъже,които използват позицията "приятел",за да "атакуват" в момент,в който жената има нужда от емоционална подкрепа по някакъв повод и е лесно податлива към някой,който често е около нея.
Честни и хубави отношения между мъж и жена в чисто приятелски аспект ,който не включва секс,са голяма рядкост.Аз лично не вярвам в подобни отношения,защото в една сериозна връзка възприемам жената до себе си и като приятел,с когото мога да споделям,имам еднакви възгледи,хобита..И ако тая жена ме привлича и физически...няма как да сме просто приятели с нея.

# 384
.Друг момент е,че има и мъже,които използват позицията "приятел",за да "атакуват" в момент,в който жената има нужда от емоционална подкрепа по някакъв повод и е лесно податлива към някой,който често е около нея.
Честни и хубави отношения между мъж и жена в чисто приятелски аспект ,който не включва секс,са голяма рядкост.Аз лично не вярвам в подобни отношения,защото в една сериозна връзка възприемам жената до себе си и като приятел,с когото мога да споделям,имам еднакви възгледи,хобита..И ако тая жена ме привлича и физически...няма как да сме просто приятели с нея.

Браво, Рико, точно така е. За това е добре да се избягват този тип взаимоотношения.

# 385
  • София
Голям процент от случаите и двамата се будалкат, че са си само приятели. Или единият е прикрит гей.

# 386
С тези, с които се знаем от по 10-15-20 години и сме израснали заедно - никога не ми се е случвало да ме "атакуват" или аз тях. Ходила съм само с един от тях на море, в различни стаи и тн - нищо не е ставало, даже помен не е имало от мисли в тази насока, говорили сме с часове по тел, дори когато сме имали връзки, но половинките ни винаги са знаели за нашето съществуване и са се познавали - проблем не са правили. Помагала съм му на въпросния със съвети как да свали някоя, която го кефи, както и той на мен. Аз съм насреща, ако има нужда от помощ, той също. Що сълзи сме си бърсали през тия всички години заради разочарования в любовта - ми не сме се атакували никога. Всеки си плаща сметките (понеже това бе споменато по-нагоре). Делим си бензина, когато ходим на някъде също. Запознавам го с половинките ми, даже е един от първите, които представям, защото ми е близък. Разбираше се чудесно с момчето, с което живях 3 години, даже започнаха да си лафят и излизат и без мен насам натам.
Майка ми пък има приятели, мъже, от по 30 години - запознанства в университета, нито 1 от тях не ми е баща Grinning . Единият й е кум обаче. Тя също вярва в тези приятелства и много държи на въпросните и мен много си ме обичат - даже са ме взимали като малка да ме гледат, когато не е имало кой. Жените им не са имали проблем с майка ми - станаха приятелки през годините. Излизат си, чуват си се. Не знам защо го виждате като толкова невъзможен вариант, ама ей на, съществува

# 387
  • София
Приятели от детството, става.
Но примерно, на 20+ да се сприятелиш с неангажиран мъж...ммм, възможно е, но е рядко срещано.

# 388
Kристина, радвай се, моля. Mr. Green
Какво да направя, като ми е забавно да те "апострофирам и анализирам" на моменти.
Не можеш да се оплачеш, от време на време е, с "мяра", приятелски и интелигентно.
Ето, показваме "приятелски отношения", без "корист".
Това да се видиш с приятел, познат в годината 2 пъти, обсъждайки кариерата, или нещо друго, не се брои, даже няма да го забележа. Става дума за "редовни и регулярни" излизания. Такива няма как да толерирам на жената до мен. Именно, защото и аз не го правя, като съм във връзка.
Сега мога да си правя иначе, каквото си пожелая, моментът в който има "consenting adults". SunglassesStuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 12:41 от FragranceFanatic

# 389
Имам 3 наистина близки приятели мъже, като приятелството ни е от 13-25г. Всички те имат имат семейства към днешна дата. С единия се познавам от тинейджърка, с другите двама покрай работата, никога по никакъв повод не е имало намек нито от тяхна нито от моя страна за нещо повече от приятелство. Знам, че мога да им се обадя да ми спасяват задника във всяка една ситуация, както и аз техния, мога да им рева, когато си имам личен проблем или да се изфукам за някой успех. Излизаме заедно, ходим си на гости, но никога нищо повече от искренно приятелство. Единият от тях ме запозна с мъжа до мен. Истината е, че аз общ език нямам с техните жени, те нямат общ с моя мъж по простата причина, че ние се познаваме от доста по преди това и ни свързават много общи неща, хора, спомени и т.н. Не че не сме правили опити да излизаме и по двойки, ама не е същото. Така да кажа пазя поведение. Друго си е да си говорим глупости от детските години, да се хилим на нашите си истории, да поклюкарим за някоя обща сделка или да помрънкам заради разхвърляните чорапи на мъжа ми или че оная вечер е заспал, докато видиш ли аз съм се приготвила за сън Wink Естествено, че има приятелство между мъже и жени!! Не всичко е хормони и нагон!

Общи условия

Активация на акаунт