Приятелството между мъж и жена

• 44 952
  • 685
  •   1
Отговори
# 300
Аз лично съм нямала такива приятелства. Всъщност имах преди няколко години...карахме колела, обядвахме, играехме тенис, но след време усетих, че иска нещо повече и това ме разочарова и се отдръпнах. Радвам се на тези ,които имат удоволствието да имат до себе си истински добър приятел от другия пол, незаменимо е.

# 301
Досега съм имала три такива дългогодишни приятелства. Две от тях са от бебешка възраст, третото от младежка. Не мога да кажа, че са ми по-ценни от женските, отдавна съм забравила, че сме с различен пол. Като бяхме малки с единия правехме доста бели, веднъж ми сцепи тиквата на една количка, губил ме е, в пубертета също се раздадохме... овенщини, които много ни радваха. За съжаление почина много млад.
  Случвало се е да не се видим с години, но и до днес ми е много приятно да се съберем и да обсъдим световните проблеми и някои други, по-дребни теми.
  Винаги е хубаво да имаш приятел, независимо от кой пол и на каква възраст е.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 22:54 от Хапка

# 302
Силно съм скептичен към такива приятелства. Все пак наистина съществуват, но е много трудно поне единия да не премине границата. Също и много зависи как са възникнали тези приятелски отношения. Едно е от детските години, друго е в по-късен период от живота.
Според едната теория ако двамата не могат да се понасят, няма да имат никакви отношения, нито приятелски, нито друго. Ако има взаимни симпатии е много трудно да не се премине границата поне от единия.
При мен имал съм две близки приятелки още от тинейджърски години. При едното приятелство момичето след няколко години си поиска други работи и стана доста сконфузно, защото не ме привличаше по никакъв начин. Въпреки това успяхме да си запазим отношенията, сега сме семейни приятели, но не се виждаме само двамата.
При другата ми приятелка нещата бяха по-сложни, писал съм и преди за нея по-подробно. На кратко отношенията ни винаги са били по ръба на приятелството, но по различни причини нямахме връзка. Сближихме се много по време, когато и двамата имахме проблемни връзки и си споделяхме за проблемите си с гаджетата. В един момент моята връзка приключи, обаче тя се беше хванала с един олигофрен и нищо не можеше да я откъсне от него. По онова време хлътнах здраво по нея, но реално нищо не можех да направя. Тя ме възприемаше само като приятел и човек на който да реве при проблемите си с нейния. Доста време я чаках, докато по едно време ми писна да бърша сълзи и сополи, и си намерих друго момиче. Когато усети, че ме губи, приятелката ми започна да се държи много странно, тогава станаха големи циркове и в крайна сметка отношенията ни приключиха.
Може би да имаме връзка с нея беше неизбежно ако се беше случило и двамата да сме необвързани по едно и също време или ако тя беше прекратила навреме проблемната си връзка вместо да я влачи с години. Но така или иначе това не се случи, и резултата е нито приятелство, нито друго.

С други момичета съм имал приятелски отношения от разни общи компании или покрай студентските години, но когато не е имало и друго привличане, просто в един момент сме губили допирни точки и от приятели станахме само познати.
Така че по тези причини съм скептичен към този тип приятелства.

# 303
rf22, интересна история. Сега какво са ви отношенията, чувате ли се, виждате ли се?

# 304
Приятелство между мъж и жена? Невъзможно е. Винаги в даден момент се стига до....знаете.

# 305
Приятелство между мъж и жена? Невъзможно е. Винаги в даден момент се стига до....знаете.
Това "винаги се случвало" е прекалено крайно. Тези мъж и жена може да са роднини, асексуални, хомосексуални и всякакви други сексуално несъвместими видове, може изобщо единия или и двамата да нямат никаква физическа привлекателност (дипломатично казано) но да ги ценим по други причини, да са на преклонна възраст и т.н. Защо винаги трябва да имаме предвид чисто приятелство между млади и неустоими принц и принцеса.

# 306
На мен друго ми е интересно. Защо държите около вас мъж, който е лапнал, пък вие не го харесвате? Сигурно, защото го цените Rolling Eyes . Между такива хора вероятно няма как да има приятелство, ама на света има толкова много мъже, които са лапнали по други жени, пък измежду тях все ще има 1-2 ма, които да са готини хора и с които бихте си паснали.

Много по-лесно се поддържа приятелство, ако и двамата сте необвързани, защото имате повече време, половинките не създават проблеми и т.н. Като цяло всичко е възможно, свят широк, хора разни, не си заслужава да изпускаш ценни хора, само защото са от срещуположния пол.

# 307

Че то това е най-приятния момент на приятелството между мъж и жена !
Кво, вие любов само с неприятели ли сте правили? Много сте изпуснали.
Най-сладко е да преспиш с приятелка.
Да допълниш интелектуалното споделяне с емоционално и особено с физическо, какво по-хубаво?

# 308
rf22, интересна история. Сега какво са ви отношенията, чувате ли се, виждате ли се?

Не поддържаме никакви отношения от години. Не знам почти нищо за нея, вече нямаме и общи познати. През годините направи няколко опита да ме търси, но аз отказах контакти. Не искам да се връщам към стари работи, а и тя самата постави нещата така навремето, предполагам изпитваше някаква ревност към новата ми приятелка.

Изобщо с това приятелство се оказах в много кофти ситуация преди да завърши по споменатия начин. Не беше някакво моментно вкарване във френдозната от момиче, което съм харесвал (както в повечето случаи на такива приятелства между момче и момиче/мъж и жена). Бяха дългогодишни отношения, в един период тя ме искаше за нещо повече, тогава аз се дърпах, защото бях обвързан и по други причини, после обратното, като през повечето време движихме много заедно. В един момент се оказах влюбен до уши в нея, без реално никакви опции за действие. И най-лошото беше, че тя беше много близо до мен, имаше моменти да я държа в ръцете си и в същото време да не мога да я имам. Тя знаеше за желанията ми, но си мажеше очите с глупостите за разваляне на приятелството ни, в същото време тичаше подир нейния глупак. И така повече от година в този филм, докато друго момиче не ме измъкна почти насила от цялата тази ситуация. Е аз също вече бях решил, че няма да карам така, но все не ми се получаваше с други момичета.
Та за тва трябва да се внимава с тези приятелства, защото може да завършат зле. Както казва колегата в по-горния коментар, това е сладкото на тези приятелства, защото винаги може да си го натаковат, ама когато и двамата вече са бракувани за други, става голяма каша.

# 309
Аз си мислех, че имам такъв приятел близо 13 години, докато в един момент не лъсна истината, че иска нещо повече. Лошото е, че мислейки го за приятел неволно съм му позволявала да влияе на мои връзки с мнението си, което много ценях, понеже беше с близо 14 години по-голям от мен и доста умен ( според онези ми вярвания ).
Към днешна дата съм на мнение, че подобно приятелство може да съществува единствено ако тези хора са заедно от деца, или от много ранна възраст. Или ако са с необичайна сексуална ориентация. В другите случаи са просто познати.

# 310
Може да има може -ии аз имам такива приятелки макар и преди първо сме били интимни после ?? приятели и не искам да прекратявам приятелството с тях , знаем че задни мисли нямаме споделяме и съветваме в двете посоки . Ценя ги надявам се и е мен . Ако при обратен ред първо приятели може би щеше да е друго

# 311
  • Агент под прикритие
На мен друго ми е интересно. Защо държите около вас мъж, който е лапнал, пък вие не го харесвате? Сигурно, защото го цените Rolling Eyes . Между такива хора вероятно няма как да има приятелство, ама на света има толкова много мъже, които са лапнали по други жени, пък измежду тях все ще има 1-2 ма, които да са готини хора и с които бихте си паснали.

Много по-лесно се поддържа приятелство, ако и двамата сте необвързани, защото имате повече време, половинките не създават проблеми и т.н. Като цяло всичко е възможно, свят широк, хора разни, не си заслужава да изпускаш ценни хора, само защото са от срещуположния пол.
Е, хайде сега, ще кажеш, че не си чувала за жени, поддържащи някаква бройка "орбитиращи" около тях мъже, за да си помпят самочувствието... Simple Smile
Явно друга жена не те е питала как да разкара еди-кой-си, но тактично и не в прав текст, което си е хем да не му го казва в сравнително прав текст, хем той да остане да се върти около нея, но да е наличен само за определена работа, когато и потрябва и през останалото време да го няма. Joy

По темата - продължавам да твърдя, че един мъж може да приеме една жена като приятел единствено в случай, че грам не го привлича като жена или има разумна причина за това ( примерно тя да е трайно ангажирана), като във второто не съм особено сигурен колко време може да изкара като "пречка".
Приятелството е като онова другото нещо: ако двамата НЕ са на една вълна, такова НЕ СЪЩЕСТВУВА!

Съвсем отделен въпрос е, че дефиницията на думата "приятел" при мъжете и жените се разминава фундаментално.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 22:45 от Phoenix Wright

# 312
И аз мисля, че може да има приятелство между бивши гаджета, които са разбрали, че любовната връзка не се получава, но е останало уважение и приятелски чувства между тях. Естествено при някаква силна любов и драматична раздяла не може да има последващо приятелство, но в някаква инцидентна връзка - да.

# 313
Това са случаи, в които все пак е имало секс.
Ние обсъждаме такива приятелства, в които няма и няма да има.

# 314
  • София
Бившия си е бивш и точка
Не се интересувам например от новите му сексуални победи или разочарования.
Какво има да обсъждам темата с човек с който сме били интимни?
Здрасти, как си , ЧРД, ЧНГ и чао. Толкоз Stuck Out Tongue Winking Eye  Особено пък пикантерии за него не ме интересуват, както и аз няма да седна да му разправям за моите си драми

Говорим за друго тук в темата, така е... съвсем друго...

Апропо , аз не вярвам че може да има такова приятелство... на зряла възраст
Може да има на ранна възраст евентуално в училище или университета и то за временно и после нещо семейни двойки и т.н. До там. Да ходя аз женена жена с деца, да се срещам като приятелка с мъж насаме, на 30+, 40 + години, за какво? Освен инцидентно нещо... ама чак да сме си близки приятели … айде няма нужда... то аз време за мъжа ми нямам, ще ходя с чужди мъже по кафетата... Confused
Случайна или инцидентна среща мога да имам, със стар приятел върнал се от чужбина за ваканция примерно, и пак смятам че е редно да го представя на мъжа ми, даже по скоро да го поканя у дома, а не да се срещаме сами все едно нещо крием.... но може да се случи ако се наложи. И пак да кажа , инцидентно..

Общи условия

Активация на акаунт