Отговори
# 120
Здравейте, извинявам се предварително на авторката, но един въпрос ме жегна щом прочетох това от предния пост - "И аз познавам такива двойки, които си празнуват заедно и ходят на ресторант с децата и го играят "модерни родители", както искаше и моя бивш."
Въпросът ми е, защо някой от разделените родители би искал това, да се прави на приятел на другия и да се държи все едно нищо не е било, каква е целта изобщо?

# 121
За да се правят на широкоскроени явно! До преди раздялата не са имали време от любовници и работа, но сега видиш ли са много куул и искат да са за пример пред децата. В моя случай може и да е било, защото той беше против да се разделяме и по този начин, ще ме държи по-близо до себе си...знам ли...Всеки сам знае какви са му причините. Аз не го одобрявам за себе си, но не ми пречи, на който му харесва да го прави!

# 122
Аз пък не виждам нищо лошо в това родителите да се виждат,празнуват праници и събират заедно с децата след раздялата.
Събирам родителите си всяка Коледа въпреки вече голямата си възраст.
Правили са го и продължават да го правят заради мен,а не защото се правят на някакви или искат да показват каквото и да било един на друг.
Даже го намирам за чудесно,че съумяват.

# 123
Аз пък не виждам нищо лошо в това родителите да се виждат,празнуват праници и събират заедно с децата след раздялата.
Правили са го и продължават да го правят заради мен,а не защото се правят на някакви или искат да показват каквото и да било един на друг.
А ти замисляла ли си се защо правиш проба със "съумяването" да се държат прилично в твоя чест? Няма ли как да ги каниш отделно ?
На кого е нужно / освен на теб/ , да събираш хора , които не желаят да общуват един с друг?  Ако синът ми се опита да изпробва търпимостта ми към баща му по подобен начин , без да се налага от обстоятелствата  , ами аз  ще откажа. Единствените случаи , когато се е налагало след развода ми , да бъда на едно и също място с баща му , са били балът и дипломирането. Евантуално после- сватбата. Но на всяка Коледа да търпя бившото , защото това е каприз на сина ми- е ,  не , благодаря!

# 124
А ти замисляла ли си се защо правиш проба със "съумяването" да се държат прилично в твоя чест? Няма ли как да ги каниш отделно ?
На кого е нужно / освен на теб/ , да събираш хора , които не желаят да общуват един с друг?  Ако синът ми се опита да изпробва търпимостта ми към баща му по подобен начин , без да се налага от обстоятелствата  , ами аз  ще откажа. Единствените случаи , когато се е налагало след развода ми , да бъда на едно и също място с баща му , са били балът и дипломирането. Евантуално после- сватбата. Но на всяка Коледа да търпя бившото , защото това е каприз на сина ми- е ,  не , благодаря!

Никога не съм го изисквала от тях.
Те сами са съумели така да балансират отношенията си.
Защото знаят,че обичам и двамата ужасно много и ще съм много щастлива ако изпием едно кафе,излезем на една разходка или изкараме Коледа тримата !
И го правят с ясната цел да ми подарят прекрасни мигове, ако не са успели друго.
Осъзнавам го и им благодаря.
Но и евала им правя за това,че са цивилизовани хора,които могат да си преглътнат егото и личните отношения в името на това да подарят малко щастливи мигове важни за детето им.
Изобщо не го смятам за грешка,даже напротив - в моите очи е достойно за много уважение.
И ако някой ден стигна и аз до тази дилема, ще се радвам на среща си да имам човек ( достатъчно интелигентен ) ,с когото ще можем да направим същото.

# 125
Скрит текст:

Защото знаят,че обичам и двамата ужасно много и ще съм много щастлива ако изпием едно кафе,излезем на една разходка или изкараме Коледа тримата !
И го правят с ясната цел да ми подарят прекрасни мигове, ако не са успели друго.
Но и евала им правя за това,че са цивилизовани хора,които могат да си преглътнат егото и личните отношения в името на това да подарят малко щастливи мигове важни за детето им.
Изобщо не го смятам за грешка,даже напротив - в моите очи е достойно за много уважение.
И ако някой ден стигна и аз до тази дилема, ще се радвам на среща си да имам човек ( достатъчно интелигентен ) ,с когото ще можем да направим същото.

Според мен не е въпрос на интелигентност , но ... както и да е. Дано не ти се налага да минаваш през това , на което ги подлагаш. Да , то всеки развод е различен. Но развод означава само едно- нетърпимост между двама съпрузи. Може и да не е антагонизъм. Но нетърпимост е белег на развода. Та не зная какво те "топли " интелигентността им. Те как се чувстват един с друг , ти замисляла ли си се ? Или ти е по-важно да се гордееш с емоционалната им зрялост да не показват как се чувстват по начина , по който си ги поставила ?

# 126
Скрит текст:

Според мен не е въпрос на интелигентност , но ... както и да е. Дано не ти се налага да минаваш през това , на което ги подлагаш. Да , то всеки развод е различен. Но развод означава само едно- нетърпимост между двама съпрузи. Може и да не е антагонизъм. Но нетърпимост е белег на развода. Та не зная какво те "топли " интелигентността им. Те как се чувстват един с друг , ти замисляла ли си се ? Или ти е по-важно да се гордееш с емоционалната им зрялост да не показват как се чувстват по начина , по който си ги поставила ?

Това,че не можеш да живееш с един човек като семейство,съвсем не означава,че времето прекарано с него - чаша кафе,2 часова разходка,та дори и 2 празнични дни е агония.
Изобщо не съм съгласна.
Да,може да имат нетърпимост като двойка,но към момента когато се виждат изобщо не им е трагично.
Уважават се като човешки същества,което намирам за напълно нормално.
Не таят лоши чувства един към друг,показват мъдрост и са оставили много далеч в миналото това,че бракът им е неуспешен и причините.В крайна сметка това,което ги свързва съм аз. Не виждам никаква причина да спреш да уважаваш бащата/майката на детето ти и едва ли не да изпитваш позиви за повръщане при среща,само,защото не ви се е получил бракът.
И именно когато можеш да застанеш над това ( егото) и да придобиеш мъдростта да разграничаваш нещатата,още повече отминалите можеш да си позволиш лукса да подариш на детето си няколко щастливи мига без това да ти е неприятно в компанията на бившият/та ти.
А и в крайна сметка,не виждам причини след развода бившите да развият нетърпимост един към друг.
Емоционалната интелигентност предполага,че хората не спират да се уважават като личности,само,защото не са си паснали в брака или са направили Н брой грешки в него, особено когато има дете.

# 127
Може би говориш за частен случай , какъвто е вашият. Ти достатъчно близка ли си с някой от двамата си родители , за да знаеш какво им струва времето , прекарано заедно , след развода , заради теб. Ако те са ок един с друг , това е вече друга тема. В твоя случай , ти си инициатор на някакви събиранки , след развод , на едно и също място и по един и същи повод. Извинявай , дано да греша, но според мен задоволяваш собственото си его. Освен ако твоите родители не са се развели по някакви фискални , финансови , или други материални причини. Ако е било лично по развода , то остава лично. Мое мнение само. Просто , замисли се , защо те продължават да ти пристават на акъла с тези съвместности ? И от своя гледна точка , и от тяхна.
Естествено , аз си пиша от личен опит , защото за мен разводът ми беше резултат от антагонизъм. И от желание да продължа напред , без изобщо да се въртя и анализирам бившият дали , как и какво. Миналото е в миналото. И той е там. А общото ни дете е наше. Но ние вече не сме двойка. И детето ни , в резултат на уважението и към двамата си родители , не би ни подложило на подобно изпитание- съвместно канене някъде.
Всеки случай е различен , де.

# 128
Може би говориш за частен случай , какъвто е вашият. Ти достатъчно близка ли си с някой от двамата си родители , за да знаеш какво им струва времето , прекарано заедно , след развода , заради теб. Ако те са ок един с друг , това е вече друга тема. В твоя случай , ти си инициатор на някакви събиранки , след развод , на едно и също място и по един и същи повод. Извинявай , дано да греша, но според мен задоволяваш собственото си его. Освен ако твоите родители не са се развели по някакви фискални , финансови , или други материални причини. Ако е било лично по развода , то остава лично. Мое мнение само. Просто , замисли се , защо те продължават да ти пристават на акъла с тези съвместности ? И от своя гледна точка , и от тяхна.
Естествено , аз си пиша от личен опит , защото за мен разводът ми беше резултат от антагонизъм. И от желание да продължа напред , без изобщо да се въртя и анализирам бившият дали , как и какво. Миналото е в миналото. И той е там. А общото ни дете е наше. Но ние вече не сме двойка. И детето ни , в резултат на уважението и към двамата си родители , не би ни подложило на подобно изпитание- съвместно канене някъде.
Всеки случай е различен , де.

И аз говоря от личен опит.
И пак казвам - никога не съм ги карала или изисквала от тях каквото и да било.
Изобщо моето его го няма в схемата.
Тяхното също.
Това,че партньорите остават в миналото като партньори, не означава непременно,че не могат да прекарат някакви часове или дни в компанията си.
И,да,достатъчно близка съм и с двамата,за да съм убедена,че на никого от двамата това не носи негативност.

# 129
Тотално сбъркани отношения, замаскирани зад интелигнтност и оправдания.

# 130
Тотално сбъркани отношения, замаскирани зад интелигнтност и оправдания.

И кое им е сбърканото ?

# 131
Обяснили са Simple Smile

# 132
А къде са сегашните им партньори по време на тези излизания и празнични дни?

# 133
А къде са сегашните им партньори по време на тези излизания и празнични дни?

Нямат такива.

# 134
Е затова е и възможно. Когато имат, твърде е невероятно да се случи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт