Лежащи мами - 40

• 58 228
  • 795
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Хей,горе главата!Моето дете е родено в 33 седмица,след направена кортикостероидна профилактика с Флостерон.
Детето си изрева като пич и до ден днешен не спира 😁 Вече е на 1 година,изглежда на около 2 и никой не би предположил, че е недоносен.
През цялото време си дишаше абсолютно сам и не е имал никакви проблеми,13 дни стоя в болницата зареди скромните си 2 кг и после си го взехме у дома.
Горе главата 33 седмица си е доста прилична.

# 166
Зная ,4е след 32 г.с. бебенцето има вси4ки шансове като доносените .Аз ,ако някога стигна до 32 ще бъда много щастлива . Така ,4е се успокой ,вси4ко ще бъде наред .

# 167
Здравейте, стискам палци на всички да стигнете до края. Аз съм с шийка 15мм в 18 г.с., имам поставен цервикален песар и се моля с много лежане и почивка да стигна до заветния девети месец.

# 168
.
Шийката ми е добре - 3 см, но нз преди колко е била преди, за да ставним за скъсяване...  относно разкритието, немогат да ми кажат от какво се е получило, нито ми дават надежда докога ще задържа бебчето. Единствения отговот, който получавам е - лежиш, и така до когато издържиш. Не ми помага на мен, нито киви, нито зелев сок, нито доматен сок с олио, сушени плодове, овес.... май че ям от всичко и полза няма... а за стоенето в болницата ми казаха да говоря със завеждащия отделението в понеделник и да го помоля поне още една пътека да излежа за около 5 дни.... от там нататък трябва да си плащам Sad а цифрата не е никак малка...
Здравейте, аз лежах през цялата бременност, бях с контракции и накрая със скъсена шийка! Имах запек постоянно, какво ли не пробвах, спасиха ме глицеринови свещички, слагах почти всеки ден, лягах и след 1-2 часа птивах до тоалетната. Също има клизми с мед, вършат добра работа но за ползване всеки ден излизат по скъпи!

Последна редакция: чт, 05 апр 2018, 12:04 от AnMary

# 169
Здравейте момичета,

И отново съм в Шейново : (
Шийката ми от папаверин сега пък е омекнала.
Биха ми инжекция за дробовете на бебето и казаха, че следват още две съответно утре и вдругиден.

Вие как сте момичета, държите ли?

# 170
  • Варна
Важното е , че си под наблюдение !
Аз пия ношпа много рядко само при нужда точно заради това , че прави шийката по-мека...същото с папаверина.
Утре съм аз на лекар, днес подхванах 24гс, лежа си и се моля поне веднъж да изляза от кабинета на АГ без лоши новини !
Наистина се надявам, че сега със серклажа и без контракции шийката ми си седи и не се скъсява !
Стискам палци и за теб да стискаш още 2-3 седмици Wink

# 171
  • Варна
Няма да се отчайвате,  ей Simple Smile 
С мека  шийка от 25 мм в 20 г. с., безброй много контракции и то болезнени стигнах до 35 г.с.+ 1 д.  Щом лежите,  имате адекватно назначено лечение и лекар на когото да разчитате знайте,  че сте направили всичко необходимо!  Ако му е писано на някой да се роди,  той ще се роди!  Само без отчаяние,  аз си пропилях всички месеци от бременеенето ми в сълзи,  страх,  паника,  безсъние,  тревога...  До ден днешен не мога да се отърся,  промених се като човек,  тревожността си остана. Знам,  че е много трудно,  но най-доброто,  което можете да направите за себе си,  е да вярвате в положителния развой на нещата и да бъдете спокойни.

# 172
Здравейте, моя проблем е малко по-различен- паднах и си счупих крака на две места. Последваха две кошмарни седмици, болница и операция. Сега съм на легло с шина. Чувствам се ужасно, мн ме е страх за бебето. Докато бях в болницата всичко беше наред, от неделя съм вкъщи и започна да ми се стяга корема, но само на отделни места, не целия и за мн кратко. Пия магнерот, а вече и но шпа. Не мога да отида и до моята докторка, защото дори в колата не мога да вляза, заради крака. Мн се притеснявам, че заради ходенето с патериците си напрягам корема, въпреки че докторите казват, че не мога да навредя на бебето. Извинявам се, ако сметнете, че не съм за тази тема и, че моя проблем не е толкова сериозен като на другите бременни, но просто и аз сега ще лежа до края на бременността и съм в подобна ситуация. Просто попаднах на темата и всички ми се видяхте мн силни, позитивни и подкрепящи се и затова реших да се оплача. Моля споделете как се справяте най-вече психически с проблемите. Аз нещо съм се сринала и не мога да се окопитя. Sad

# 173
Миличка, недей да се притесняваш. Не знам в коя седмица си, но тъкмо като родиш и крака вече ще е добре. Кофтито е за теб, че имаш болки сигурно, но на бебо нищо му няма, той е на сигурно място.
Една приятелка освен че лежа със счупен крак по време на бременност, после и хепатит изкара. Но минават тези неща, и се забравят. А бебето й си беше супер.

# 174
В 24 седмица съм. Благодаря за подкрепата! Мислех, че аз съм единствената, която може да направи такава глупост да се потроши докато е бременна.

# 175
  • Варна
Ходенето с патерици не трябва да натоварва корема ти. Може би се стягаш ти самата и все още си начинаеща  патериците. Да не би да не са регулирани добре по височината ти ?
Задължително слушай лекарите и като имаш зелена светлина почвай рехабилитация. Ако не успееш да ходиш в някое ДКЦ, то поне си плати 1-2 посещения у дома да дойде рехабилитатор да ти покаже упражнения, които да са подходящи както за крака , така и за бременността Simple Smile
И ще лежим и ще си почиваме пък после ще търчим подир децата.
И аз съм в 24гс ще си пишем тука, а ти гледай да се успокоиш, защото контракциите може да са от това Simple Smile
По позитивно , нали всичко с бебето е наред Wink

# 176
Аз паднах, когато имаше сняг и то на терасата, докато излизах да подишам малко въздух. Натъртих се отзад, подгънах единия крак, но слава богу се разминах преди всичко с уплаха. В къщи стоях и пак проблем.

# 177
Здравейте, момичета,
Аз съм с ниско разположена плацента, контракции и кървене в 15г.с. От 11 дни съм в болница на системи и инжекции и болки/контракции нямам заради вливанията и инжекциите, но кървенето не спира. Шийката ми е 30 мм. Знам, че трябва да лежа, но много ме притеснява кървенето. Обясниха ми, че е заради ниско разположената плацента. Надявам се да минат още една две седмици и да преминат контракциите или поне да започна да се повлиявам от хапчетата. Знаете ли друг случай с продължително кървене?

# 178
Днес за първи път бях на тонове. До колко знам се хващат и контракциите, но акушерката нищо не ми каза, а док го няма и ще види резултата чак другия петък... малко ми е притеснено заради това.

# 179
Контракциите се виждат ясно на графиката, може и сама да ги видиш. При все, че би трябвало да ги усещаш, ако има такива.

Общи условия

Активация на акаунт