Лежащи мами - 40

• 58 684
  • 795
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, на мен това ми е трета бременност първата в 21седмица ми изтекоха водите и изгубих бебето,втората в 23 седмица шийката ми беше 1 см и направиха серклаж след това преносих 10 дни и ми предизвикаха раждане и сега след 9 години се престраших пак.В момента съм ви 13 седмица  в началото имах кафяво захапване и полежах 2 седмици ,но АГ в Сливен която ми следи бременността ,нищо не казва за серклаж Ходя на частно в Стара Загора при доцент Ангелова за сега шийката ми е добре ре знам дали да искам превантивен серклаж

# 286
Подобен случай съм. Първа бременност ин витро, превантивен (или не, не знам) серклаж в 14 гс на шийка 3.5 см.

Втора бременност, шийка 3.5см в 15 гс и решават- без серклаж!

Но ти си имала история с шийка 1 см. Странно ми е да не вземат мерки. Аз бих настоявала в твоя случай. Пък за себе си само стискам зъби да не се скъси

# 287
При мен шийката я мерят всеки път различно, сигурно има значение дали имам контракции или не,. Като влязох в болница миналия месец с кървене и болки я измериха 26мм, дни след това 30 и 32мм, накрая като ме изписаха (на следващия ден пак ме приеха с болки и кървене) даже ми казаха, че я виждат 39-40мм.
Засега моят доктор не иска да правим серклаж, доверила съм се и се надявам вече да се стабилизирам без болезнени контракции.

# 288
Има ли тук мами от Сливен.И къде ви правиха серклажа,аз не знам дали да не го направя в Стара Загора в Ниамед.Първия ми серклаж беше в Солун  в клиниката до летището ,но имах страшно доверие на гинеколога си преди повече от девет години ми води цялата бременност на триизмерен ехограф и ми направи толкова изследвания които тук дори не ги бях чувала. За това сега тук сега ми е много притеснено.В Сливен съм при доктор Пешева тя е завеждаща на аг в окръжна болница ,но не ми вдъхва доверие.С направление ли се прави серклажа и мога ли да избера къде да го правя. Благодаря ви предварително

# 289
Ако веднъж имам загуба заради скъсена шийка в толкова ранна седмица,със сигурност бих искала превантивен серклаж следващия път.И не би ме интересувало мнението на който и да било лекар.

# 290
Здравейте момичета,

Аз бих поискала серклаж задължително.
Моята шийка си беше супер до 28 г.с, но заради контракции вече е 2,което е... не добре.
Ще видим дали може да изкарам още малко така.
Ако някога забременея пак,  ще искам серклаж.
Има значение също и съединителната тъкан,дали е по-слаба.

# 291
При положение, че имам кървене заради ниската плацента, не знам дали може да ми се направи серклаж. Следят ме и предполагам, че до 1-2 седмици ще трябва да се вземе решение за шийката. Сега съм в 15г.с.4 дни.
uote author=FilleFrancaise link=topic=1024395.msg36555268#msg36555268 date=1523349256]
Да, шийката има свойството да се възстановява, според това дали имаш контракции или не, което е супер!!!
Аз помня, моята като ставаше по дълга как се радвах.
Имай впредвид, че това е само до определена седмица, след това само се скъсява Sad
При мен шийката я мерят всеки път различно, сигурно има значение дали имам контракции или не,. Като влязох в болница миналия месец с кървене и болки я измериха 26мм, дни след това 30 и 32мм, накрая като ме изписаха (на следващия ден пак ме приеха с болки и кървене) даже ми казаха, че я виждат 39-40мм.
Засега моят доктор не иска да правим серклаж, доверила съм се и се надявам вече да се стабилизирам без болезнени контракции.
[/quote]

# 292
Важното е шийката да е над 2.5 до 24 гс. След 28 гс е нормално да се скъсява. Не може да очакваме да си стои същата.

# 293
  • Варна
Моето АГ е на същото мнение,че шийката трябва да започне до се скъсява по някое време. Аз утре почвам 25гс и преди 5дни шийката ми беше 25мм и имам серклаж. АГ каза, че по 2мм от тук нататък е нормално да се скъсява на месец !
Да попитам жените със серклаж. Лекаря,които ми го направи каза че скъсяване ще се получава само от контракции, но не и от тежестта на бебето . Серклажа държал и спирал скъсяването от тежестта ... Един от добрите АГ-та е във Варна,ама се чуда до колко е вярно това. На вас със серклажите какво ви казаха?

# 294
Здравейте момичета,

2 мм. на месец е нормално да, но ако нямаш серклаж, бебето ще натежи и ще станат 2  на седмица,както при мен.
2,5 в 28 г.с е малко на ръба.
То си има и други фактори-чувствителна матка, слабост на съединителната тъкан(ако сте имали херния, обърнете внимание).
По-скоро е индивидуално пак.
Simple Smile

# 295
Момичета, вие как сте с вземането на душ с косата, че аз сега, откакто е топло я къпя по-често, но се притеснявам от стоенето права. ( не че не стоя само по 5 мин вътре, но все пак...)Дали е много опасно и противопоказно? Sad

# 296
И пак зависи от организма, аз имах два серклажа при доктор Емин, благодарение на тях износих до 9-ти месец. Накрая всичко се държеше само на конците.

# 297
  • София
Момичета, вие как сте с вземането на душ с косата, че аз сега, откакто е топло я къпя по-често, но се притеснявам от стоенето права. ( не че не стоя само по 5 мин вътре, но все пак...)Дали е много опасно и противопоказно? Sad
Стоенето права не толкова,колкото горещата вода.Къпи се с хладка,аз всеки ден се къпех,но с хладка

# 298
Днес цял ден ме наболява често кръста ниско вдясно долу.... Вече си мисля за бъбрек, но май утре ще ида да ме поналеят при док с магнезий, че ми е още рано да раждам-8месец Sad

# 299
Момичета, при прегледа днес се установи, че мехура се е спукал и утре ще ми махнат бебето. От сърце ви желая успех!

Общи условия

Активация на акаунт