Рак на дебелото черво

• 101 261
  • 660
  •   2
Отговори
# 150
благодаря за отговора zigizagi Simple Smile вземането на блокчетата -  предполагам трябва да ида до секретаря на хирургията, където е била операцията и да си ги поискам, или някъде другаде трябва да отида? дали ще ги дадат на мен или трябва майка ми да отиде? аз всъщност не знам къде е правена хистологията

# 151
Може би е най-добре първо да се обадиш да попиташ къде са, но би следвало да са там, където е  правена операцията/хистологията. На майка операцията беше в Онкологията и блокчетата аз ги взех от там.

# 152
Привет на всички ,незнам колко ще съм ви полезна ,но направих група във Фейсбук ,която се казва" Грижа за коло-илео стома"
Ние сме с ФАП ,синът ми и мъжа ми са с тотална колектомия ,като мъжа ми от 18год. полага ежедневни грижи за илеостома а сина ми е с направена пластика в Германия по повод множествена полипоза от преди 7год .След много ходене по мъките ,реших да направя тази група и взаимно да сме си полезни .

# 153
Аз не мога да открия страницата във ФБ

# 154
Здравейте, свекърва ми е с рак на дебелото черво от 1 година С метастази в черния дроб. Прави химиотерапия 1 година и метастазите от черния дроб изчезнаха, но се появиха други в стомаха. Незнам дали е заради тях, но много повръща . Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?

# 155
Здравейте, мъжът ми вече 2.5 г след операцията -ампотация на ректума и колостома, няма разсейки, всичко е чисто, но пък има едно изтичане на някаква течност прозрачна или премесена с кръв от местото на ануса (някъде по шевовете) , лекарите казват че се случва и няма какво да се направо....
Случвало ли ви се е ...има ли някакво спасение ?

# 156
Здравейте, свекърва ми е с рак на дебелото черво от 1 година С метастази в черния дроб. Прави химиотерапия 1 година и метастазите от черния дроб изчезнаха, но се появиха други в стомаха. Незнам дали е заради тях, но много повръща . Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?
Майка ми почна да повръща след усложняване на болестта. Така и не разбрахме от какво точно повръща, но не е добър знак, ако не е свързано с химиотерапия. Опитайте с ампули Зофран по венозен път. При нас нямаха ефект. Пратиха ни при гастроентеролог във ВМА или Пирогов.

Ако повръщането е свързано с провеждане на химиотерапия, при нас имаше добър ефект лекарството Еменд, но го няма в България. Пие се по схема.

# 157
Здравейте мили хора,
Диагностицирана съм с рак на дебелото черво през 2019 година. За съжаление това ми се случи в Германия, където живея. Оперира ме велик професор, който не отстрани разсейка върху яйчника и се наложи втора операция, която Слава на Бога беше извършена от професор Горчев в Плевен. Има ли други, при които това заболяване е засегнало яйчник? Много ви благодаря!

# 158
Здравейте, мъжът ми вече 2.5 г след операцията -ампотация на ректума и колостома, няма разсейки, всичко е чисто, но пък има едно изтичане на някаква течност прозрачна или премесена с кръв от местото на ануса (някъде по шевовете) , лекарите казват че се случва и няма какво да се направо....
Случвало ли ви се е ...има ли някакво спасение ?

Здравейте,баща ми е опериран от 2 месеца и на него тече такава течност.На свекъра ви от както е опериран ли тече или отскоро

# 159
Здравейте, баща ми претърпя операция на 16. 09. - изрязани са му около 23 см от дебелото черво и е с анус претер в момента. Излезе биопсията- няма никъде разсейки, нито в лимфи, нито в органи и онкокомисията на Токуда е решила,че няма нужда от последваща химиотерапия. Преди операцията мина един курс лъчетерапия и химио на хапчета.

От вчера обаче изтича секрет от ануса и има болки ниско долу. На професора, който го оперира можем да звъннем довечера извън работно време, той тогава ни е казал да му звъним.

Прочетох,че по- горе има и други такива случаи, какво ви казаха докторите за това?

Благодаря!

# 160
Болките ще продължат няколко месеца 2-3, докато се наместят вътре органите, има специални възглавници, които олеснават седенето, има и мъжки превръзки

# 161
Тоест този секрет би трябвало да е нещо " нормално" , така ли да разбирам?

# 162
Здравейте, свекърва ми е с рак на дебелото черво 4 стадии от 1 и 3 месеца. 1 година беше на химиотерапия и  добре, но изведнъж от 2 седмици е на легло, не се храни, изпуска се и повръща.  Дали това е нормално за това заболяване да се влоши толкова много и внезапно?
П.с. В Сити клиник и в болницата в Дупница ни отказаха да я приемат, нямало какво да и правят, водят я безнадежден случай

# 163
Тоест този секрет би трябвало да е нещо " нормално" , така ли да разбирам?
Ми, не знам какво точно значи "нормално', но да тече, лошото е че не спира....спира на моменти и пак започва и никой лекар от 4ма хирурзи, не ни обясни, защо...просто казват, ми така се случва...
Болките постепенно ще отминат... Simple Smile Пожелавам ви здрави нерви и спокойствие, дано да няма рецедив

# 164
Благодаря за отговора!

Довечера ще се чуем с хирурга, който оперира баща ми и ще видим какво ще каже.

Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт