Рак на дебелото черво

• 101 203
  • 660
  •   2
Отговори
# 345
При скенера червата бяха ли почистени с очистително или не.

Благодаря

# 346
Добре е да се пие лаксатив вечерта преди скенера.
След операцията, онкомисия се назначава автоматично и тя предлага лечение.

# 347
Баща ми знаеше диагнозата. Имаше спабост и умора но беше и след ковид, така че е сумарен ефект.
Всички нужни действия се извършиха в Св. Иван Рилски, с ръководството на професор Филипов.
Пиле е лаксатив някакъв, но много много не са му обяснявали, а и той е запомнил още по- малко.
Туморът е бил на цекума, няма в лимфните възли.
Стадирането в резултат на хистологията. Директно се е сформирала комисия и са решили да има химиотерапия.
Тя тече в болница Сердика.
Баща ми няма колостома, и като цяло май е добре, въпреки отслабване, първоначално гадене, разстройство и хемороиди от химията. Но е добре, пу-пу.
Успех на Вас!

# 348

При жена ми  откриха полип на ректума  с ракови клетки и го отстраниха , на 2 колоноскопия още един, който май е безопасен,чака се хистология.От тук нататъкк на къде според вас. Мн сме объркани и уплашени. На скенера не се видя 2рият полип ,не се видя тумор а лимфните възли са чисти.В черния дроб откриха кисти а и има болка в дясното подребрие и обща отпадналост и бесилие.

Бог да е с нас.

Аз не разбрах.
Две ли колоноскопия са правени ?
На първата е махнат полип , а на втората пак полип който на първата не се е видял .
През колко време са правени колоноскопиите?
Какво общо има кистата на черния дроб с това ( и аз има киста на ЧД и махан тумбовилозен полип за това питам )
И друго. . . Какво са казали на първото мнение и защо сте искали второ мнение.
Може би нещо не разбрах но моля за извинение.

Честита Цветница!

# 349
Аmelie, кой лекар го оперира?До професор Владов дали бихме могли да се доберем скоро за консулт, то ясно, че за операция се чака дата.Моята операция беше във ВМА, само че гръдна хирургия.Всичко беше на ниво, впечатлена съм и от хигиената.Чаках обаче един месец.Не знам той като има такова стеснение, дали ще може да чака, пък и образуванието е разровено вече и чакането май не е ОК в нашия случай.

# 350
Проф. Владов го оперира. Не е чакал изобщо, буквално отиде на преглед и след два дни го приеха, защото туморът беше голям.

# 351

При жена ми  откриха полип на ректума  с ракови клетки и го отстраниха , на 2 колоноскопия още един, който май е безопасен,чака се хистология.От тук нататъкк на къде според вас. Мн сме объркани и уплашени. На скенера не се видя 2рият полип ,не се видя тумор а лимфните възли са чисти.В черния дроб откриха кисти а и има болка в дясното подребрие и обща отпадналост и бесилие.

Да две колоноскопии са правени.На първата се махна полип , а след хистология излезе фрагментиран материал, високодиференциран туморна формация развила се на базата на  туболовилозни аденоми - карценом.На втората  се видя втори полип  - чака се хистология.Мн съм  уплашен и объркан.След хистологията има консултация с хирург и вече каквото каже той.Хистологията мн се бави не знам защо.2 то мнение аз го поисках.НЕ знам какво да мисля.
Може ли малко подробности дали сте оперирани или не, и къде
Благодаря

Бог да е с нас.

Аз не разбрах.
Две ли колоноскопия са правени ?
На първата е махнат полип , а на втората пак полип който на първата не се е видял .
През колко време са правени колоноскопиите?
Какво общо има кистата на черния дроб с това ( и аз има киста на ЧД и махан тумбовилозен полип за това питам )
И друго. . . Какво са казали на първото мнение и защо сте искали второ мнение.
Може би нещо не разбрах но моля за извинение.

Честита Цветница!

# 352
Благодаря, Amelie, не очаквах този отговор, тъй като след като попитах,се осведомих, че професор Владов е чернодробна и панкреатична хирургия.Има ли частен кабинет или направо в отделението преглежда? За момента вариантите са ни ВМА или Плевен, професор Добромир Димитров.След стадиране обаче.Т.е.оонколог,скенер,и каквото каже онколога.

# 353
Brodski1 ,
Писах ви на ЛС.
Надявам се всичко да е добре!

# 354
Благодаря, Amelie, не очаквах този отговор, тъй като след като попитах,се осведомих, че професор Владов е чернодробна и панкреатична хирургия.Има ли частен кабинет или направо в отделението преглежда? За момента вариантите са ни ВМА или Плевен, професор Добромир Димитров.След стадиране обаче.Т.е.оонколог,скенер,и каквото каже онколога.

Направо в отделението, не знам дали има частен кабинет.

# 355
Да, ясно, благодаря!

# 356
  • в рaя
Чак сега видях въпроса, но все пак ще отговоря - баща ми за няколко месеца свали близо 50 кг., лесно се изморяваше и беше апатичен. Имал е разтройство няколко месеца, но са го отдали на хапчетата за диабет. Започнахме от стандартните изследвания и излезе много нисък хемоглобин, започнаха да търсят причината - първо в стомаха, надявахме се на някоя безобидна язва, след това колоноскопия, на която явно виждат образованието и след това скенер, обикновен, на който се вижда само голямо образование в жлъчката - камък, наистина доста голям.
Изкараха му торбичка на корема, отстраниха тумора и жлъчката. Онкокомисията назначи първо само туморен маркет, сега на 12 май е на ТЕЛК и следващата седмица ще бъде операцията по махането на торбичката. Доколкото са им обяснили петскенера се прави при напълно зараснала операция и очакват след махането на торбичката да бъде назначен и такъв (вероятно 6тия месец след първата операция).
Не беше назначена никаква терапия и мисля, че точно от това баща ми живна. Беше много изплашен, но като разбра, че няма да прави химио просто се промени коренно. Постоянно е в движение, брои си крачки, старае се да се храни добре, вдигна хемоглобина без лекарства, дори намали всички до сега приемани за високо кръвно и диабет, защото показателите му са перфектни. Дано всичко остане в миналото ни.
Пожелавам успех на всички, които минават през този ужас! Диагнозата е много страшна, но се оказа, че около нас има много хора, които са се преборили с нея и това ни вдъхна надежда. Дано и след махането на торбичката вляза с положителен пост.

# 357
Възможно ли е вдигане на кръвното в резултат на химиотерапията?

# 358
Да, често срещано е, затова се препоръчват периодични консултации с кардиолог и ехография на сърце.

# 359
ОК, Благодаря, зиги.
Мина шестата химиотерапия. Предупредили са го, че горната граница е 150, долна не помни.
Ще търсим кардиолог, ако имате препоръка за София, казвайте, моля!

Общи условия

Активация на акаунт