Рак на дебелото черво

• 101 212
  • 660
  •   1
Отговори
# 330
Нека се успокои човека и да върнат торбичката!
По някое време, след 3-4 месеца ще направите И пет скенер.
Винаги можеш да се консултираш с още един лекар.
Да е жива и здрава майка ти, още дълги години да се радва на компанията на баща ти!

# 331
Тупурче, какво да ти кажа- честито за хубавата новина, но буцата в гърлото завинаги остава.

Проследявайте се редовно, ако трябва направете втори консулт и успех!

Да ти кажа и след махането на торбичката има неприятни моменти, като изпускане и тн. Ако баща ми беше предупреден за това, вероятно нямаше да я махне.

# 332
Тупурче , радвам се за вас.Ние чакаме хистология от ВМА , от понеделник започвам да звъня.
Трябва и епикризата вече да излиза , дано само не се забави онкокомисията.

# 333
Здравейте момичета
.При колоноскопия ни  откриха  аденоматозен полип, който премахнаха веднага.. При второ мнение излезе високодиференциран аденокарцином от полипозен вид възникнал от туболовилозни аденоми.С две думи рак на ректума от полипозен вид.Предстой скенер за стадиране.Жена на 50 г.

Моля за съвети и мнения от преминалите по този път.Какво следва според вас.От вашият опит дали вече е станал тумор в лигавицата или е съвсем навреме премахнат.Операция или само проследяване.По напред в темата  имаше жена с нещо подобно,ако чете моля за разяснение.

Благодаря предварително

Бог да е нас.

# 334
Здравейте момичета
.При колоноскопия ни  откриха  аденоматозен полип, който премахнаха веднага.. При второ мнение излезе високодиференциран аденокарцином от полипозен вид възникнал от туболовилозни аденоми.С две думи рак на ректума от полипозен вид.Предстой скенер за стадиране.Жена на 50 г.

Моля за съвети и мнения от преминалите по този път.Какво следва според вас.От вашият опит дали вече е станал тумор в лигавицата или е съвсем навреме премахнат.Операция или само проследяване.По напред в темата  имаше жена с нещо подобно,ако чете моля за разяснение.

Благодаря предварително

Бог да е нас.
Мога ли да попитам, този аденоматозен полип по време на колоноскопия ли го премахнаха? И какви бяха симптомите за да ви назначат колоноскопия?

# 335
Да по време на колоноскопията се махна. Симптоми болка в дясното подребрие и редуване запек и диария.
Чака се стадиране чрез скенер.

# 336
Здравейте всички тук!За съжаление се присъединявам към вас и тук. Преди две години се сблъсках с рака, но съм в другата тема за рак на гърдата.Слава богу за сега всичко с мен е наред, но тия дни диагностицираха съпруга ми с тумор на дебелото черво - сигма, който обтурира червото с просвет до 1 см. отделно махнат при колоноскопия та полип 12 мн.Чакаме хистология.Той все още не е наясно за какво става въпрос.Налага се операция,само това знае.Тумора е описан като злокачествено образувание,само по външни признаци.Кода на диагнозата в епикризата е за злокачествено.Въпроса ми е има ли резон да се направи PET скенер или поне обикновен и сцинтиграфия, с оглед търсене на метастази преди операцията.Дали да се обърнем към онколог и след това при хирург?Не следва ли първо да се стадира с образни изследвания, за да се прецени дали няма нужда от лъче и химио преди операцията.Надявам се мутациите да могат да се изследват от биопсичния материал.Благодаря предварително!

# 337
При баща ми направиха колоноскопия и скенер за разсейки и размери и едва след тях прецениха, че може директно операция и последващо химио.

# 338
При баща ми направиха колоноскопия и скенер за разсейки и размери и едва след тях прецениха, че може директно операция и последващо химио.
и при баща ми също.

# 339
И аз смятам, че това е пътя, изхождайки от поведението при моя квартирант.Ще настояваме, благодаря ви мацки!

# 340
  • в рaя
При баща ми процедираха по същия начин

# 341
Момичета,
Искам да ви попитам при скенера видя ли се тумора на дебелото черво и ректума  или не.Откриха ли разсейки на скенера или не. Онкокомисията ли предложи протокола за лечение или хирурга.Предложиха ли ви 5 скенер или не.
 Бащите Ви изпитваха ли слабост и бърза уморяемост и отслабване?При операцията изведоха ли колостоми или не, и какви са постоянни или времени? Кога се стадира тумора на скенер или след операцията.

При жена ми  откриха полип на ректума  с ракови клетки и го отстраниха , на 2 колоноскопия още един, който май е безопасен,чака се хистология.От тук нататъкк на къде според вас. Мн сме объркани и уплашени. На скенера не се видя 2рият полип ,не се видя тумор а лимфните възли са чисти.В черния дроб откриха кисти а и има болка в дясното подребрие и обща отпадналост и бесилие.

Въпросите ми са към двете съфорумки Тупурче и Нова надежда с оперираните бащи.
Благодаря и Честита Цветница

Бог да е с нас.

# 342
Не съм Тупурче или Нова надежда, но понеже и моят баща мина наскоро през това, ще си позволя да отговоря.

При моят баща нямаше слабост и умора, отиде със съвсем друго оплакване. При операцията не се наложи стома, за щастие. Туморът се стадира на хистология след отстраняването му.
На скенер се видя тумора и липсата на разсейки по другите ограни.
Сега изчакайте хистологията и решението на комисията. Вероятно ще дадат профилактична химиотерапия.

# 343
До Амелия
Сами ли си входирахте документите за онко комисия или хирурга или онколога?

Къде беше тумора?
Благодаря

# 344
Не сме входирали нищо, автоматично му ги придвижиха, оперира се във ВМА. Туморът беше в дебелото черво.

Общи условия

Активация на акаунт