Рак на дебелото черво

• 101 236
  • 660
  •   1
Отговори
# 270
Пробвайте да направите клизма със слушалката на душа.Отвивате самата слушалка и с накрайника с малко сапун и хладка водичка.Не е необходимо да го вкарвате много навътре, само на крайчето е достатъчно.

# 271
Може и свещичка лаксатив или като на бебетата малко сапунче

# 272
Свещички Бизакодил много помагат, често ги използват вместо клизма

# 273
Някой знае ли може ли да има рак на дебело черво при дете.
Много съм притеснена, защото детето има кръв в изпражненията ( не постоянно ) но има и съм във филма .
Моля ви ако някой знае нещо да пише , не искам да влизам в нета да чета че ...
Весели празници.
Всичко добро.

# 274
Заведе те детето на лекар. Има добри детски гастроентеролози. Детето има ли болки? Има ли промяна в цвета на изпражненията? Имало ли е запек? Какво е яло?

# 275
Здравейте, операцията на баща ми мина прикачвам част от епикризата. Беше тръгнал да се подобрява. Ставаше по малко в болницата, проблемът беше , че.му се виеше свят. Готвеха го за изписване, като хирургът каза, да поживее колкото му е писано, защото няма да издържи химио, целият му черен дроб е много уголемен и в метастази и организмът му няма да издържи. Точно преди да го изпишат обаче (седмица след операцията) операцията започна.да тече. Изпуска жълта течност и това продължава 1 седмица. Според опериралия го хирург , това не е проблем на операцията. При операцията са изсмукали кървара течност. Понеже спря да става заради това течение, залежа се и го преместиха в палиативно отделение , по техни думи да ни облекчат. Аз обаче не разбирам, как така от тази рана започна на 6 ден да тече и защо не могат да овладеят. Самият той е страшно жълт след операцията. Някой има ли подобен опит или да знае за какво иде реч и какво може да се направи в случая?

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 15:18 от myself3

# 276
Здравейте, подобен проблем имаше и при моята майка, оказа се серома.
Също кисти във всеки дял на черния дроб, на втора серия химиотерапия е сега.
Успех на вас!

# 277
Здравейте, подобен проблем имаше и при моята майка, оказа се серома.
Също кисти във всеки дял на черния дроб, на втора серия химиотерапия е сега.
Успех на вас!
И при вас ли се изтичаше сама от раната?  Той постоянно мокри чаршафите там, днес го видях, въпреки огромната превръзка, която му бяха сложили беше оцветена в жълто и чаршафа му беше мокър . За колко време я овладяха и как? Ако имате представа.
Успех и на вас, Бог да е с тях.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 18:07 от myself3

# 278
  • в рaя
Здравейте! Преди седмица откриха рак на дебелото черво на баща ми, днес го оперираха, дори снимка имаше на изрязаната част - доктора си беше сложил ръката до него и това нещо беше поне един и половина пъти по-голямо. Казаха, че вероятно ще има разсейки, защото имало увеличени лимфни възли. Изкарано му е черво на корема и месец ще трябва да е с торбичка, а после ще го върнат към ануса. Няколко дни ще е в реанимация, във военна болница във Варна.
 Но не знаем какво следва. Не знаем нищо. Всъщност до днес дори не знаехме, че е рак, защото бяха казали, че има малък полип, но в първата епикриза пишеше злокачествен тумор. Имаше голяма анемия, 83 хемоглобин и отслабна около 50 кг. за 9 месеца, но заради тъпия к0вид се страхуваше да ходи по изследния, ядеше по-малко и мислихме, че просто отслабва, все пак беше 130 килограма. По коледните празници се събрахме всички и тогава разбрах, че нещо не е наред, забелязах апатия, умора и го натиснах да отиде на лекар. Последните месеци е имал разтройство, но нито кръв, нито тъмни изпражнения, нито болки някакви.
Ще чета назад, но всеки съвет ще ми е полезен.

# 279
Скенер правен ли му е? Ако не, предполгам сега ше назначат. След хистологията ще мине на онкокомисия и ще последва терапия. Поне при моят баща е така, той в момента преминава през същото, само че туморът беше доста по-малък и няма разсейки.

# 280
  • в рaя
Скенер правен ли му е? Ако не, предполгам сега ше назначат. След хистологията ще мине на онкокомисия и ще последва терапия. Поне при моят баща е така, той в момента преминава през същото, само че туморът беше доста по-малък и няма разсейки.
Правиха му скенер, но никой не каза нищо за него, първо като питал - чист е, спокойно, но точно преди операцията казали, че има голям камък в жлъчката. Сега ще търсим в терапията петскенер да видим какво ще излезе Sad

# 281
Ако скенерът е правен във връзка с хоспитализацията, че го има описан в епикризата.
След като ви я дадат, ще видите какъв е вида на тумора и стадия на болестта.
Отивате в патологията на болницата и си искате блокчетата - това са пробите от тумора и ги носите за второ мнение в друга лаборатория. Освен вид тумор, искате да се изследва и мутацията.
От болницата, в която е опериран, ще го насочат към онкокомисия, която ще препоръча лечение. Задължително, след като имате второто мнение за хистологията и ако то съвпада с първото, идете на консултация с онколог, който да каже какво лечение препоръчва.
За съжаление, винаги са нужни поне по две мнения за всяко нещо.
Най-вероятно ще му предпишат химиотерапия, но тя ще започне след като раната от операцията зарасне.

# 282
  • в рaя
Ако скенерът е правен във връзка с хоспитализацията, че го има описан в епикризата.
След като ви я дадат, ще видите какъв е вида на тумора и стадия на болестта.
Отивате в патологията на болницата и си искате блокчетата - това са пробите от тумора и ги носите за второ мнение в друга лаборатория. Освен вид тумор, искате да се изследва и мутацията.
От болницата, в която е опериран, ще го насочат към онкокомисия, която ще препоръча лечение. Задължително, след като имате второто мнение за хистологията и ако то съвпада с първото, идете на консултация с онколог, който да каже какво лечение препоръчва.
За съжаление, винаги са нужни поне по две мнения за всяко нещо.
Най-вероятно ще му предпишат химиотерапия, но тя ще започне след като раната от операцията зарасне.
За да излязат резултатите от хистологията колко време трябва да мине? Колоноскопията беше направена в сряда, тогава казаха, че има малък полип, в четвъртък скенер, в петък го изписаха - в епикризата пишеше злокачествен. Всъщност явно са видели голямото нещо, но или той скри, или те не му казаха. След скенера няма разчитане, няма нищо. Казали му, че доктора ще му каже, а той казал - спокойно, нищо няма. И в един момент рак, разсейки, камък в жлъчката.
Всъщност започнах с въпроса колко време трябва за хистологията, тя от тумора ли се взима или от секрета, взет при колоноскопията, защото между двете има 10тина дни разлика.
Изключително много благодаря за изчерпателното обяснение! Много! Давате ни едно ясно начало, защото до сега видях, че от лекарите няма информация никаква Sad

# 283
Аз нещо не разбрах.
Имало е колоноскопия, а после операция и анус претер ли?
Или по време на колоноскопия са махнали всичко?
Ако искаш, качи епиризата като снимка, без заглавната част, където са личните данни или ми я прати на лично съобщение.
Hug

# 284
  • в рaя
Аз нещо не разбрах.
Имало е колоноскопия, а после операция и анус претер ли?
Или по време на колоноскопия са махнали всичко?
Ако искаш, качи епиризата като снимка, без заглавната част, където са личните данни или ми я прати на лично съобщение.
Hug
Лежа 1 седмица първо, беше с анемия и правиха първо преглед на стомаха, търсиха язва, като не излезе нищо правиха колоноскопия. Тогава са казали - малък полип и взели секрет за изследване. На другия ден са го изпратили на скенер и на следващия ден го изписаха. Няма документ с разчитане на скенера, но нямам и епикриза при мен, ще проверя утре майка ми дали я има снимана. След седмица го приеха отново вече за операция. Когато купувахме консумативите за операция пишеше на диагноза - са ректи с 20.

Общи условия

Активация на акаунт