Рак на дебелото черво

• 101 212
  • 660
  •   1
Отговори
# 360
Кардиолог препоръчвам доктор Владислав Пакеров, Сити клиник Младост.

# 361
Майка ходи при непопулярна кардиоложка, но сме много доволни от нея, и то от много години - д-р Соня Тодорова. Има кабинет на бул Стамболийски и в Националната кардиологична болница.

# 362
Здравейте.
Искам да попитам, Вие или Ваши близки, получава ли ли сте възпаление на операцията за отстраняване на колоректален карцином? Резултата след хистологията е първи стадии с 1 засегнат лв, а преди ЛТ и ХТ бяха стадирали Т2б.
Майка ми е оперирана лапароскопски на 13 април. Туморът се намираше много близко до ануса (почти нямаше туморна находка), въпреки това успяха да защитят червото без да се поставят стома.. Преди 10тина дни беше на контролен преглед при доцента, който я оперира. Имаше си оплаквания болки ниско долу като циститни, тежест, постоянни позиви за ходене до тоалетна, белезникави следи от кръв. На прегледа (туширал я е) казал, че е възпалена операцията.
Изписал ѝ ципрофлоксацин 5 или 7 дни, не си спомням и флажил 14дни, промивки (клизми) 2 дневно с йодасептадон за месец. На проверка след 14 дни
Запознати ли сте с такива последствия? Възстановяват ли се напълно, след колко време? Как сте третирали това възпаление? Знам, че при всеки е индивидуално, но все пак ще ми е от полза.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 16:09 от p.chompalova

# 363
Здравейте. На 28 г. съм и през 2016г. ми откриха рак на дебелото черво. Имах операция с която ми изкараха червото в стома, карах 8 химиотерапии и след това изрязаха тумора и ми прибраха червото. 2017 карах и 25 лъчетерапии и след това още 5 химиотерапии. След това ми е правен ПЕТ скенер и до 2021 всичко беше добре с изключение на това,че ходенето по-голяма нужда ми е по-рядко. Операциите ми бяха в УМБАЛ „Еврохоспитал“ Пловдив при Др. Димитров и Др. Белев. Средата на 2021 ходих в друго крило на Еврохоспитал при транспортна болница при Др,Соколова и ми казаха,че тези разтройства и болки в корема се дължат на стеноза на дебелото черво тоест стеснение. Лекуващия ти в онкологията в Пловдив ми каза,че е нормално с времето, ще зашумяват симптомите. Но за мен това не е нормално до 2021 да съм горе долу добре за моето състояние и след това да се усилват тези разтройства и болки в корема. Също така отслабнах доста в момента съм 54 кг. Правен ми е и ПЕТ скенер тази година и туморни маркери всичко е наред. Искам да попитам някой имал ли е същия проблем след като се е излекувал един момент при положителни изследвания да има такива проблеми със стомаха? Това което ми обясни лекуващия в онкологията е ,че не стомаха ми не може да обработи храната както трябва и да избави нужните минерали, ензими и.т.н. за да функционира нормално. Това което ми даде да пия е Тазектан и Креон и тези с  лоперамидов хидрохлорид. Симптомите, които изпитвам от месеци са голямо количество газове, къркорене, диария ,ходене по-голяма нужда поне 4,5 пъти на ден някой път и повече. Интересно ми е повече, че ставам през нощта до тоалетна или директно след като вечерям и съответно не успявам да се наспивам много. Също така се изпускам и не стигам на време до тоалетната. Не спазвам конкретна диета но не консумирам сладко,пържено,пикантни храни. Повече ям печено и варено.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 11:13 от Angel Tankov 720034

# 364
Баща ми е със същите проблеми- газове, воднисти изхождания на често, изпускане. Хирурга му е казал същото- че е нормално за неговото състояние.

# 365
Те повечето така казват. Но трябва да има някакъв начин тези симптоми да се намалят дали ще е с лекарства или билки. Пробвал съм какво ли не пробиотици, билки диети и има само леко облекчение и после пак почва.

# 366
Ангел, а говорили ли сте за контролна колоноскопия/гастроскопия?
Да не би освен сраствания да има някой полип или нещо друго, което не се вижда на скенера, защото не е злокачествено, но все пак да ти причинява такъв дискомфорт?

# 367
Angel, благодаря, че сподели. Операцията на баща ми беше края на януари тази година и сехга е на химиотерапия но е със същите проблеми. Той вече не иска да се храни, защото непрекъснато го кара на тоалетна. Казвал ми е, че и до десет пъти на ден. Има газове и разстройство, кога повече, кога по-малко. Болки твърди, че няма. Опериран е в Свети Иван Рилски и скенера беше чист миналата седмица.
И ние много се притесняваме защото е отслабнал много, а желязото и хемоглобин са ниски. Питахме - някои хора се възстановявали бавно. Не ми се мисли, ако няма възстановяване.
Как се установява стеаноза?

# 368
Angel, благодаря, че сподели. Операцията на баща ми беше края на януари тази година и сехга е на химиотерапия но е със същите проблеми. Той вече не иска да се храни, защото непрекъснато го кара на тоалетна. Казвал ми е, че и до десет пъти на ден. Има газове и разстройство, кога повече, кога по-малко. Болки твърди, че няма. Опериран е в Свети Иван Рилски и скенера беше чист миналата седмица.
И ние много се притесняваме защото е отслабнал много, а желязото и хемоглобин са ниски. Питахме - някои хора се възстановявали бавно. Не ми се мисли, ако няма възстановяване.
Как се установява стеаноза?
Стенозата беше установена с колоноскопия. В началото и аз имах ниско желязо за това ми вливаха кръв 2 банки и на самите химиотерапии желязо. Храних се с по леки храни пилешко и телешко варено или печено,ориз, картофи и също така пих и продължавам да пия чай корени от глухарче намалят туморните маркери и помагат за много други неща. Мед, алое вера и ракия съм правил окрепва имунната система.

Ангел, а говорили ли сте за контролна колоноскопия/гастроскопия?
Да не би освен сраствания да има някой полип или нещо друго, което не се вижда на скенера, защото не е злокачествено, но все пак да ти причинява такъв дискомфорт?
Миналата година ноември ми прави операция за хемроидите. Казаха,че имаше полим но го махнаха. Операциярта не беше от тази където слагат пръстени а тази с лазер мисля, че беше. Имаше леко облекчение и сега пак си седят хемороидите вътешни са.Правени са ми множество колоноскопии и гастроскопии. Скоро мисля пак да отида при в Еврохоспитал при докторите които са ми направили операциите,защото не съм ходил там за преглед от 2019 както тръгна COVID.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 14:32 от Angel Tankov 720034

# 369
Да, забравих да пиша и за гадните хемороиди.
Той пък се инати и не си слага свещички цикатридина. Само хапчета пие-троксевазин.

# 370
Да, забравих да пиша и за гадните хемороиди.
Той пък се инати и не си слага свещички цикатридина. Само хапчета пие-троксевазин.
Мен много ми помогнаха цика три хапчета но и те спряха да ми действат.
https://moeto-zdrave.com/Цикатри-Плюс-при-разширени-вени-и-хемороиди?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=dsa_naturpharma_products&utm_content=ad_5&gclid=Cj0KCQjwzLCVBhD3ARIsAPKYTcQBi1AGCNRg2uKLKpXD-JFZfoz-YIHkjPjoYS4U4DkmdxUJzXzMJ20aAq3bEALw_wcB

# 371
Баща ми е с тумор на ректума, също опериран в Ерохоспитал, но от д-р Коларов 2020г..Днес мина контролната колоноскопия и скенер.Всичко е ок, но той е със същите симптоми като вашите-газове, често ходене по голяма нужда, не може да се наспива, изпускане понякога, защото не може да стигне толкова бързо да тоалетната.Казва че в момента в който усети позиви и вече е тръгнало.Доктора обясни, че е нормално, защото тумора беше много ниско до ануса/2-3 см./ и са срязани много нерви.При всички горе-долу е така.Няма как да се възстановят.Баща ми прави обаче упражнения/свиване и отпускане на ануса, упражнения за тазовите мускули, идеята е да са подобни упражнения, каквите жените правят след раждане, за свиване на мускулатурата/.При него има ефект.

# 372
Баща ми е с тумор на ректума, също опериран в Ерохоспитал, но от д-р Коларов 2020г..Днес мина контролната колоноскопия и скенер.Всичко е ок, но той е със същите симптоми като вашите-газове, често ходене по голяма нужда, не може да се наспива, изпускане понякога, защото не може да стигне толкова бързо да тоалетната.Казва че в момента в който усети позиви и вече е тръгнало.Доктора обясни, че е нормално, защото тумора беше много ниско до ануса/2-3 см./ и са срязани много нерви.При всички горе-долу е така.Няма как да се възстановят.Баща ми прави обаче упражнения/свиване и отпускане на ануса, упражнения за тазовите мускули, идеята е да са подобни упражнения, каквите жените правят след раждане, за свиване на мускулатурата/.При него има ефект.

Да при мен също беше много-ниско до ануса. Упражнения не съм правил. Какво ще рече свиване и отпускане на ануса,коремни преси или клякания стават ли. Аз също не мога да контролирам изхожданията тръгне ли не мога да стискам.

# 373
Тренирате мусулите на ануса.Стискате и отпускате дупето с две думи.Идеята е да се стегне мускулатурата.Правите го поне по 50 пъти.

# 374
Тренирате мусулите на ануса.Стискате и отпускате дупето с две думи.Идеята е да се стегне мускулатурата.Правите го поне по 50 пъти.

Благодаря,ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт