Избор на сушилня - Тема 10

• 100 399
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, ще купувам сушилня. Знам за мнението за Gorenje, но съм с тяхна пералня ( не е нищо особено, нямам и оплаквания), и се замислям за сушилнята и тя да е тяхна - Gorenje DE71: https://www.tehnomix.bg/sushilnya-gorenje-de71

Намирам я за 700, този линк има повече инфо.
Има ли някой със сушилня на Gorenje, доволни/ недоволни, какво мислите за тази?
Благодаря предварително!

# 586
  • София
Коя от тези бихте избрали -    
Сушилня BEKO DPY 8506 GXB1
Сушилня AEG T8DBE48S
Сушилня AEG T8DBG48S

Аег разбира се. Те са съвсем различни класове показаните.
Сравнени попоказателите им нямат особена разлика, даже в + е в Беко от към показатели - А+++, AEG A++, годишен разход 177kwh, a АЕГ 235kwh. Другото им е еднакво.
Значи да ти го обясня така: и с трабанче и с хонда модел 2018г. ще стигнеш от  София до Варна, евентуално, щото за трабанта не е мн сигурно, обаче разликата във возенето е от небето до земята. Бекото ги бива на миялни и други уреди, но за мен в перални и сушилни са боси, е не колкото горение, ама те са друга бира. Горение и да ми го подарят ще го изхвърля. Това си е мое лично мнение и не ангажирам никого.

# 587
  • В сбъднатите си мечти :)
Значи да ти го обясня така: и с трабанче и с хонда модел 2018г. ще стигнеш от  София до Варна, евентуално, щото за трабанта не е мн сигурно, обаче разликата във возенето е от небето до земята. Бекото ги бива на миялни и други уреди, но за мен в перални и сушилни са боси, е не колкото горение, ама те са друга бира. Горение и да ми го подарят ще го изхвърля. Това си е мое лично мнение и не ангажирам никого.
Предната ми пералня беше Бош, сушилнята - АЕГ. Сега и  двете/ и пералня, и сушилня/ от преди 5м някъде са Беко... Супер очарована съм от Беко, при все че имам поглед върху двете- Беко и Аег една след друга. АЕГ сушеше по—бавно, повече мачкаше... което за някой като мен, който мрази да глади е ключово Grinning

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 11:28 от ๑ஐღ Елиза ღஐ๑

# 588
  • София
Явно зависи и от модела, моето аег не мачка и няма нижда от гладене след него.

# 589
  • София
Вече съм писала, че не съм доволна от един от посочените модели АЕГ. От месец я ползвам, но е далеч под очакванията ми.
Съжалявам, че не взех сивото БЕКО.

# 590
Афродита, дали се спря на някоя от сушилните? Аз май също харесах това Беко и му се чудя. Когато се развали нашата сушилня, майстора каза- няма значение каква марка ще купите, важното е да е с 5 години гаранция. Преди година друг майстор каза същото за пералня.

# 591
  • София
Афродита, дали се спря на някоя от сушилните? Аз май също харесах това Беко и му се чудя. Когато се развали нашата сушилня, майстора каза- няма значение каква марка ще купите, важното е да е с 5 години гаранция. Преди година друг майстор каза същото за пералня.
Аз дали съм се спряла на модел? Аз не си търся - сушилня имам от няколко години /около 3/. Чак си се чудя защо не съм си взела по-рано, а съм се мъчила с тия влаги и гладенета. Ама все си мислех, че съсипват дрехите, мачкат и много влага парвят и харчат много - нито едно не е вярно за хубавите машини.

# 592
Моя грешка, Ив* е писала поста, а твой е бил отговора:)

# 593
Единствения плюс ( и то не особенно голям ) на  Аег пред конкретното Беко е реверсивното движение на  барабана.  По всички други показатели Бекото бие Аег.  Като си търсих сушилня и аз имах избор между Аег и това Беко Dpy 8506 GXB1.  Ми избрах беко и не съжалявам грам.  За мен тези 200, 300 лв.  Отгоре са излишни.  Даваш ги за Марката.  Тааа аз избрах Беко пред Аег и пак ще го направя ако трябваше. 

# 594
Афродита, ти какъв модел ползваш?
Колебая се между Бош и Аег, но съм склонна да дам до 1300лв.. Мисля да я ползвам предимно зимата. Не съм привърженик на гладенето, та се надявам да оцеля подходяща..

# 595
  • София
Аег с ТП, но модела ми е стар и вече го няма по магазините. Сруваше към 1200, аз я взех на 1000 на промоция. https://www.technomarket.bg/sushilni/aeg-t-76385ah3-09140057

# 596
  • in Wonderland
Здравейте,
някой може ли да ми каже дали е възможно и ако да, как са сменя езика наа сушилня AEG lavatherm, модел 96699 ih. Сега е на немски, бих искала да е на английски.

# 597
  • Варна
Здравейте,
Не съм ползвала сушилня до момента. Насочих се към AEG, но за съжаление не намерих с размер, който да мога да вкарам през вратата на терасата Sad. Така се спрях на тези модели:
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPS-7205-W3/p/680646
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DH-7411-PA/p/680400
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPS-7405-G-B5/p/680648
Може ли да ми препоръчате някои от тях и дали си струва да взимам Беко с 24м гаранция?

# 598
  • София
Първо помисли дали терасата ти е достатъчно топла зимата, за да ти е наред уреда, да не се заледява и да не му се съсипе електрониката. А и за конденза, който ще се образува по студените стени и стъкла с допира на топлия въздух, т.к. сушилнята излъчва топлина, следователно и за влагата която ще е следствие на конденза във въздуха.

# 599
Гледам, че предимно Беко и АЕГ се спрягат като марки. Аз да си похваля моята Електролукс, която марка е по-бюджетната алтернатива на АЕГ (доколкото ми е известно), от 8месеца я ползвам и съм без забележки. Нямам случай да ми е повредила дреха или пък нещо да не е изсушила както трябва. Ползвала съм вече почти всичките програми,  засега винаги с отличен резултат. Най-често ползвам cotton ECO - хем не е продължителна, хем дрехите излизат сухи. Сушила съм и в Silk и Delicate без проблеми. Къде съм блеяла до сега, че не съм се сдобила още преди време с тази отлична помощничка?! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт