Пролет се задава, ОКТОМРИйчето усмивки ни раздава - Тема 6

• 59 973
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
Ох,проблемът е и че в последно време и мляко много много неиска.Почва да се дърпа и да плаче.Яде на части с почивки.В чудо съм се видяла.Снощи с много мъки 60мл изпи,което е крайно недостатъчно за 6 месечно бебе.

# 151
Опа Попи, ротавирус е. Затова го карат толков атежко, поколението на сина ми масово не са ваксинирани тогава никой не ми е и казвал з тази ваксина...

# 152
Съжалявам, Ема! Стискам палци на твоичкия му се размине. И моята голямата няма за рота. Затова и държах на бебето да я сложим. Въпреки че тя май пази до към 2.

Малдини е права за злоядствовото. Повечето злояди деца са направени такива - с настояване, с преследване с лъжицата, с клоунади и представления по време на хранене, с бисквити и солети между храненията, с всевъзможен избор и т.н.

# 153
Съжалявам, Ема! Стискам палци на твоичкия му се размине. И моята голямата няма за рота. Затова и държах на бебето да я сложим. Въпреки че тя май пази до към 2.
Дам, и аз се моля, неговото най-добро приятелче вчера вечерта е окапало и то, моя засега е ок, но той попринцип колкото и странно да звучи след всички тези боледувания има силен имунитет и обикновено не го удря веднага. Всички майки от групата са се вдигнали на бунт обаче, защото тези деца не спряха да боледуват наистна и според повечето има някои определени деца които ги пускат болни, не конкретно за този вирус но попринцип. Мислим сега да ходим да говорим с госпожите щото това не е нормално, те не се спряха от началото на Декември е нещо страшно, половината родители вече не си пращат децата щото като отидат и те се връщат болни, В яслата не беше така. Bamboo, не съм съгласна за частните, на тях грам не им пука защото болен или не ти си плащаш пълна такса за целия месец и никой не ти връща никви пари независимо дали си отсъствал, това пък е другата тъпотия. Освен това там са максимум по 8-10 деца, вероятността да има болести с намалена с 3 пъти (в групата на сина ми са 33...). Да не говорим че на 33 деца нито можеш да им обърнеш внимание, нито няква хигиена да спазваш... аБЕ.....Simple Smile

# 154
  • София
Ох.. диването се опитва да кашля. Вече не съм сигурна, че е от лигите, но пък и тези дни не съм излизала.

# 155
Много лоша работа Sad Дано му се размине на баткото.

Стефи, да не би да изпитва някакъв дискомфорт и затова да отказва да яде? Кога за последно бяхте на консултация?

# 156
Така е за градините. Аз в трета група не издържах и преместих щерката подготвителна в училище. Разликата между клас с 20 деца и група с 34 беше от земята до небето - и за болести, и за професионализъм от страна на преподавателя. Съжалявам единствено, че не я преместих още след втора група в училище, защото нашето има и такава опция. Вярно, у-щето е през два квартала, сега пътуваме и сутрин, и следобед, ама си заслужаваше. Сега с тая уседналост обаче не знам как ще е като дойде редът на бебето.

# 157
И Богомил се прокашля и все си мисля дали го обличам правилно, дали няма да го разболея.
След вчерашната ваксина вдигна температура и давахме Панадол, сложихме кул пач. Днес уж е по- добре. Мислех да не го извеждам ама пусто, то пролет. И сме на една тиха площадка . Той спи, аз забила нос в телефона.

# 158
На 8 март бяхме на консултация.Той и друг път и имал дни,в които не иска да яде много,но в последно време незнам какво му става.Почва да се върти в ръцете ми и да плаче.Слагам го в шезлонга и там се опитвам да го храня-същата работа.Прави едни мостове и нервничи.Преди малко изпи 130,но за да се случи това три пъти го слагам на спалнята да си почине,давам му играчка и затоплям млякото няколко пъти на водна баня.Много сложно е храненето при нас.

# 159
Това звучи ала кърмаческа стачка без кърменето. Знам, че тогава един от вариантите е на тъмно, за да не се разсейват и да сучат по-спокойно.

Да не би да му излиза зъб? Чувала съм, че тогава почват да отказват храна.

Минали ли сте на АМ2?

# 160
Като човек, работещ в частна градина ще ви обясня как е при нас. Има болни, иска се бележка от личния, че детето е здраво вече, личния дава без проблем, дори да е болно и те го водят. Говорим за сополи, не за температура и разстройство, защото при вирус директно даваме детето. Друг е въпроса, че след 2, 3 дни го връщат с бележка и ние го взимаме. Случвало се е пак разстройство и пак звъним на родителите да си го вземат. Стигали сме до разправии, че те си плащат и няма кой да го гледа, но си го взимат. Всичко е до съвестта на родителя, някои изобщо не ги интересува,  че детето им може да зарази цялата група. Като има бележка от личния и изглежда добре хри приемане няма основание да го върнеш. А че след 2 часа пак ще е в тоалетната и за тия 2 часа ще зарази сумати деца. И пак стигам до там че лекарите си ги пускат с бележка и иди се обяснявай ти.

# 161
Утре става на 6м и имаме малко останало от кутията АМ1 и почваме двойката.Не мога да преценя дали ще излизат зъбки.Венците му още от втория месец изглеждат бели.Другото,което е че и започна да спи неспокойно,плаче насън.
Това звучи ала кърмаческа стачка без кърменето. Знам, че тогава един от вариантите е на тъмно, за да не се разсейват и да сучат по-спокойно.

Да не би да му излиза зъб? Чувала съм, че тогава почват да отказват храна.

Минали ли сте на АМ2?

# 162
Цвети, а не може ли да се обадите на лекаря, издал бележката и да го заплашите, че ще подадете сигнал? Така следващия път може и да се замисли преди да издаде бележка, че детето е здраво.

# 163
То едва ли е само един такъв лекар. Аз съм чувала за родители, които си оставят децата болни в градината и си изключват телефоните, за да не ги повикат. Никаква съвест нямат.

Още не сме почнали да се оглеждаме за ясла, а вече съм здраво наплашена.

# 164
Попи, шефката  ни е звъняла. Но нещата не дависят изцяло от учителите и от градината.Докторът казва, че детето на прегледа не е проявявало симптоми, как ще докажеш че не го е хванал пак вируса след прегледа? Ако учителите са съдници на лекарите, за какво говорим?!

Общи условия

Активация на акаунт