Февруарски бебета 2018

• 57 253
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
Мами помагаите малкия е на 25 дни и е с ужани пъпки по лицето и главата. Ходихме на кожен изписа ни антибиотично кремче но ефект не виждам

# 391
Моя бебок е само на кърма и ака веднъж на 2-3 дни, но освен повечко пръцкане преди това друг дискомфорт няма. За кърмените деца е нормално до 6 дни да правят паузи, просто кърмата се усвоява в много голяма степен, но не знам вече като има дискомфорт как се процедира. При моя юнак като му дойде музата е в голямо количество и в правилния цеят и консистенция, така че нямам притеснения. Обикновено пълни малко памперса и после донапълва. Ако го усетя навреме му махам памперса и го издържам над тоалетната (хващам го под бедрата и свивам крачетата към коремчето, все едо е седнал във въздуха) и основната работа си я свършва в тоалетната. С баткото процедирах така като пробвах естествена бебешка хигиена/ЕБХ и има мигновен ефект. Бебо е още малък, мислех да го почна малко по-късно късно, но така пробвах няколко пъти и предпочитсм вместо да пълни памперса. При затруднения с акането като започне да се напъва, може да магнете памперса и да опитате да го издържате като при ЕБХ. Тъй като са още малки пробвайте за няколко секунди, тъй като не е добре още да стоят в такава позиция дълго, особено ско не си държат добре главата изправена, но понякога едекта идва буквално за секунди.

# 392
Мами помагаите малкия е на 25 дни и е с ужани пъпки по лицето и главата. Ходихме на кожен изписа ни антибиотично кремче но ефект не виждам

Кожния каза ли от какво са? Бебешко акне или алергия някаква? Как изглеждат, имат ли бели връхчета? От раждането ли са или скоро се появиха? Има ли и по други части на тялото?

# 393
Габи,да не са от претопляне?Аз ги пръскам с термална вода и се оправят.
Верче,при нас е същото и смятаме другата седмица да ходим на гастроентеролог

# 394
  • Велико Търново
За плача единствено при моето бебче действа или залъгалката или на ръце да го взема да се погушка. Но май и той е леко темерут като мен и не обича гушкането в големи количества.
Бебешките пъпчици и аз се чудих какво да ги правя, но също като Etoile пръскам термална вода и се успяват и изчезват. От претопляне акото стана зелено, а пъпчиците изникнаха доста преди топлото време.

# 395
Моят син е много неспокоен, плаче много, спокоен е само като го сложа на гърда. На всяко друго място почва да реве на секундата с пълно гърло и така се зачервява. Не знам какво да правя, в чудо съм се видяла. Не мога и не мога да го успокоя като почне да реве, нищо не му е интересно, заглежда за минута играчката и пак превключва на вълна рев до скъсване. Не плаче само след баня като го сложа занощен сън, тогава дори не се налага да го преспивам, заспива веднага, или като сме навън на разходка също си спи непробудно.
Но кажете момичета, вие имате ли такъв проблем, дайте някакъв съвет.

Познавам майки, на които бебетата са изкарали първите няколко месеца нон-стоп на гърда. Според мен това е не толкова от физически, колкото от емоционален дискомфорт - страх, неспокойство от голямата промяна. Всички бебета минават през такъв период и спиред мен е нормално-все пак девет месеца са били част от мама и изведнъж се озовават в един сеят в който не само вече са отделени, но и има толкова много нови неща, които те все още не могат да разберат. Натовареането за незрялата им нервна система е голямо и различните бебета се справят по различен начин-повечето буквално проспиват първите месеци и така ограничават до минимум външните стимули, други имат нужда от близостта на мамс и се чувстват спокойни единствено на гърда. А това дали бебето ще остане ревливо като порасне или не споредмен зависи не толкова от самото дете, а от това как майката откликва на нуждите му през този период. Ако майката оставя бебето да стои на гърда когато и колкото е необходимо за да се чувства спокойно, така тя му помага да се справи с безпокойството и да се адаптира по-бързо към заобикалящия го свят. Аз вярвам, че още от тази ранна възраст в човека се закодира на подсъзнателно ниво възприятието му за света. Най-грубо казано дали за детето светът ще е едно хубаво място, в което мама винаги е до него и няма от какво да се страхува, зависи от това дали мама му е дала тази сигурност през първите месеци. Ако сигурността и спокойствието идват с висене на гърда, просто приемете че по този начин му помагате да се справи с новата за него ситуация. Аз преживях подобен период с големия ми син, само че той не стоеше на гърда, а искаше само на ръце и то моите ръце -отказваше да стои или спи в количка, кегълце и въобще което и да е място освен ръцете на мама. Дори след като заспеше не можех да го оставя никъде. Приех, че така му осигурявам спокойствие и от това има нужда и се примирих. След като пролази на шест месеца желанието му да стои само при мен рязко намаля и запична да изучава света. Сега е едно изключително спокойно дете.

# 396
Етойле, при кой доктор щу водиге бебето?

Освен пък и ние да отидем. Обмислям го като ввариант от известно време.

Чела съм, че при кърмени бебета било нормално от 7 до 10-14 дни да не акат. За мен това са пълни дивотии. Ще ме прощават, тия дето са го съчинили.
Моето дете няма запек, не му е твърд корема, обаче за мен си има дискомфорт като не ака поне по 1 път на ден.
Дано отшуми този период по - бързо !!!

# 397
  • Down Under
Ние плачем през деня, има дни по цял ден, какво ли не правя, размятам го във всички пози, последно се успокоява само като го сложа на рамо. Баща му е спец, като го вземе и веднага спира да плаче. Аз понеже съм с него денонощно и вече съм тотално изнервена на периоди и явно бебо усеща и съвсем не мога да го успокоя.
От скоро и на нас ни се появи ситен обрив, но май го претоплих. Мажа със судокрем и отшумяват.
Ако имате притеснение за запек пробвайте сиропа Лактулоза. Подходящ е за кърмачета, сладък е и безотказно помага почти веднага. Аз и през бременноста съм го ползвала.

# 398
Понякога им излизат пъпки от потта. Малки червени. Много често по лицето, понеже там няма дрехи и ако се гушнат в мама може да се изпотят, а потта дразни кожата и излизат пъпките. Изчезват сами, но след дни.

# 399
Mama_Bear

Кожния каза че е инфекция. Взе проба от пъпка за да изследват дали са стафилококи. Пъпките са като на гнезда по бузите, брадичката и по глвата - големи и по малки гноини пъпки нкои са с зачервяване покраи тях.По тялото няма.От около седмица са бяха по малко но станаха доста

# 400
При моята бебка плаченето зачести тези дни. Сега е на гости при баба и дядо и интереса към нея от роднини е голям . Всеки иска да я гушка или нахрани. Аз се чувствам неловко да откажа. И в резултат на това вечер след 18ч започва да плаче без да спира дори по време на храненето проплаква. Затова реших да огранича вижданията й с външни хора да ден два. Казват ми, че трябва да свиква с повече хора, но за мен е още малка да я прехвърлят от ръце на ръце.
За пъшкането,  пъшка всяка сутрин след 6ч до 9ч. Дори писка на сън, но всякакви капки съм спряла заради запека освен чай от копър. 

# 401
Mama_Bear

Кожния каза че е инфекция. Взе проба от пъпка за да изследват дали са стафилококи. Пъпките са като на гнезда по бузите, брадичката и по глвата - големи и по малки гноини пъпки нкои са с зачервяване покраи тях.По тялото няма.От около седмица са бяха по малко но станаха доста

Нямам опит с такива, по-специфично е при вас явно. Ние минахме през бебешко акне и после мазах с a-derma exoderma лодион, но това е по-скоро за суха кожа склонна към атопичен дерматита, не за инфекция. Съжалявам че не мога да помогна.

# 402
  • Велико Търново
Някое от вашите бебета вече спи ли по над 10часа без хранене? Тази нощ малкия не се събуди от 20ч снощи до 6ч сутринта, едва ли ако е бил гладен нямаше да се събуди, но ми се вижда много дълго време без храна за бебе на няма и два месеца.

# 403
  • Down Under
Възможно е да е бил много изморен и да е спал така непробудно (за радост на мама 😉 ) Ние повече от 3.5 - 4ч не сме правили.

# 404
Няма пълно щастие... аз се моля моето бебе да спи плътно поне 6 часа, други пък като спят повече се притесняват / п.с. Не мисля, че е проблем дългия сън/, едни акат на ден по 6 пъти, други не акат по 6 дни, 100 мнения за захранване, 100 мнения за ваксините... не е лесно майчинството. 
Като цяло смятам, че доста често забавяме, че тези малки сладурчета са си хора вече, понякога се изморяват през деня и спят много, понякога им идва нова информация и плачат и не могат да заспят / по повод преден коментар, за семейните сбирки - ние вчеа бяхме за 3 часа и малкия цяла вечер беше неспокоен... няма да повторя поне още 4-5 месеца/, понякога им се ака по 3 пъти, друг ден изобщо не им се... а ние ги гледаме под лупа и треперим повечето пъти без причина!
Светъл Великден ... да са ни здрави бебетата!!!

Общи условия

Активация на акаунт