Време вече не остана – през Април ще бъда мама !

• 55 556
  • 465
  •   1
Отговори
# 165
lady_mel и ние направихме ремонт изчистихме , но пак тук таме пак се събира прах затова оставих чистенето за накрая.
Дрехите сим изпрала изгладила,  багажът за болницата е стегнат. Всеки ден правя по нещо за да не се натоваря много.
В края на седмицата го дават хубаво времето мисля да избърша прозорци врати. Лека полека хем не ми е скучно хем си намирам занимание. Определено усещам прилив на енергия в края на бременността.

# 166
Мартенската група във фейса е многобройна и оживена, има какво да се научи от нея. И аз съм там.
Аз ще има да се колебая между две частни болници за раждането, но ще видим какво ще предложат за неонатологичен скрийнинг. Много се надявам бебче да се обърне, както обещават докторите и да  да раждам естествено.

Може ли съвет за ваничка за къпане и някакви подложки?

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 23:25 от Анонимен

# 167
Аз се занимавам основно с каката и не съм напълно подготвена за малкия човек. Но съм сигурна, че ако почне раждане, нещата ще се наредят за нула време. Мъжът ми ще сглобява леглото, докато съм в болницата. Накупила съм дрешки, спално бельо и т.н.

# 168
Gerda1, ние сме решили да го заведем в Токуда след раждането за ехографии. В Щерев правят аудиометрия само.

# 169
Може ли съвет за ваничка за къпане и някакви подложки?
Аз купих ТАЗИ подложка за вана с пълнеж препоръча ми я една братовчедка ,а ваната която поръчах е на Lorelli обикновена.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:37 от kikair

# 170
Момичета и бъдещи Майки, може ли да спрем с това кой е смешен и кой-не..., че покрай тези безсмислени спорове всички влизате в цирка... Групите се правят с цел взаимопомощ, а не да коментираме глупости! Всеки има правото да си прави групи, да си ги затваря ако иска да си ги трие, не мисля, че трябва да има някакво доминантно поведение,  каммоли тук, където всички сте анонимни... Да не си разваляме настроението, а да продължаваме с трепетите и терзанията за нашите бъдещи малки човечета!

Та, вие взехте ли си подложки за ваничките и ако да може ли да споделите какви Blush

# 171
Подложка за ваната купих на Sevi Baby попрепоръка от приятелка. Още не съм взела вана обаче... Искам да е със стойка, но не знам дали стойките са универсални или са за определен модел? Тези лепени кул пач(?) за какво се използват?

# 172
Кул пач лепенките се ползват след ваксините в болницата или ако вдигне температура бебенцето. Взех да имам две за всеки случай.
И някакви две специални лепенки за пъп взех непромокаеми, ставали за къпане.
Трябва да потърся и за операция имало някакви непромокаеми лепенки, ако се ражда секцио са много удобни за къпане.
Взех да гледам онлайн какви аксесоари за къпане предлагат, за да ми ги доставят у нас.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 01:27 от Анонимен

# 173
Еха,много сте се разгорещили мичета,отдавам го на хормоните.
Аз трябва да се прехвирля в мартенските мами,защото на 25 март в 13,45 часа се роди нашата рожба.
ТЕО се роди много бързо и поносимо болезнено 3,280кг и 47 см.
Родих за 7-8 часа и всичко с нас е нормално.
Вече сме си вкъщи и безсъните нощи предстоят!
Успех на всички очакващи мами и честито на всички настоящи!
Чувства не мога да опиша от радостта,но още не знаем на кой свят се намираме!

# 174
Ивон, честито, много здраве и радост ви пожелавам и пиши как сте Simple Smile

Аз да съм родила, не съм, много ми е тежко обаче, но още съм на работа, за да не се стресирам в нас сама Joy С малкия имаме уговорка да си спази термина на 11.04. В събота съм на тонове и преглед за разкритие и да видя АГ-то на кой ще ме остави за празниците, ако тръгне.

За подложките за вана, на училището ни посъветваха за едни хавлиени има ги по 5-8 лв., наклонени, но ми е трудно да пусна линк от телефона сега. Такава и взехме, ваничката е обикновена от Икеа.

# 175
Ивон, да сте живи и здрави, бързо възстановяване и много радости.
В събота съм планирала и аз да пазарувам в ИКЕА.
Не ходя на работа,но толкова много задачи имам да отметна, че ми докривява - с майстори, строежи, обзавеждане, партиди за ток и вода,  колите от сервиза, данъчни декларации. Много ми тежи коремчето.
Вие педиатър за бебето избрахте ли си?

# 176
Оф Герда, разбирам те, че и ние се занимаваме и с това в момента, разрешения, проекти, строеж, договори с дружества... едно да е, даже днес, не е лошо едно пълномощно да направя на мъжа ми, че мен са ме писали навсякъде и все трябва да присъствам, даже онзи ден, на път за ЧЕЗ, за да подам едни документи паднах за първи път, от както съм бременна и направих земетресение на бебето... но нищо страшно.

Ти хубаво ме подсети за педиатър!!! Трябва да се видим с една, препоръчана от едни близки, а е и близо до нас и една друга, пак е до нас, но при нея със сериозни връзки става, че има много пациенти, мъжът ми затова нещо се дърпа, но то за да има толкова пациенти, си има причина, та да решим, да решим и още не сме, днес трябва да взема контакти и да действаме, че е важно.

# 177
ivon_tj, честито! Simple Smile

# 178
Ivon_tj , честито! Живи и здрави да сте!

# 179
  • Русе, България
Честити рожби на Ивон и Петя! Спокойни бебчета и по-малко безсънни нощи пожелавам!

Аз вече втора седмица съм си у дома и вече съм на бебе вълна! Разместихме в спалнята мебелите и позиционирахме креватчето. Купих разни неща за болницата и малко дрешки. Намерих и лекар, който да води раждането ми, и съм доволна. Подсетихте ме с предишните постове, че и педиатър трябва да избера, та и тази задача ще отметна близките дни.
За съжаление болките тук-там из тялото и мен не ме подминаха. Изтръпването на пръстите на ръцете ми е ужасно, а по връхчетата им като че ли съм изгубила всякаква сетивност. Съответно, постоянно изтървам разни работи и предмети летят на всички посоки! Нямам обаче по-сериозни проблеми, тоновете на бебето са добре, движи се нормално и се надявам нещата до края да са все така, пък неразположенията минават и се забравят.

Общи условия

Активация на акаунт