Време вече не остана – през Април ще бъда мама !

• 55 558
  • 465
  •   1
Отговори
# 180
А за ваксините на какво мнение сте? В родилното слагат за туберкулоза и за хепатит, вие чували ли сте турска ли е  тази за хепатита, която слагат?
Ще поставям задължителните ваксини + тези, които са по избор.
Виждала съм човек, пострадал от страничния ефект на ваксина, (съсед), но въпреки това не се отказвам.
Не знам нищо за произхода им.

# 181
И аз ще ги слагам,но ако е турска имам право да отлагям 6 месеца.

# 182
  • Варна
Аз с педиатърката говорих още края на февруари и се разбрахме да й звънна като дойде времето. Доста дълго имах дилема кой да е, къде да е.. накрая се спрях на позната, която не е до вкъщи, но пък с кола се стига бързо. Уж като е познат трябва да съм по-спокойна, но е малко нож с две остриета.
Относно ваничката, ще ни я дават приятели, само знам че подложката е същата, която kikair е публикувала Simple Smile

# 183
А за ваксините на какво мнение сте? В родилното слагат за туберкулоза и за хепатит, вие чували ли сте турска ли е  тази за хепатита, която слагат?
Виждала съм човек, пострадал от страничния ефект на ваксина, (съсед), но въпреки това не се отказвам.
А може ли да споделиш какъв е страничния ефект при този твой познат? Аз явно не съм запозната по този въпрос Confused

# 184
А може ли да споделиш какъв е страничния ефект при този твой познат? Аз явно не съм запозната по този въпрос Confused
Той сега е на 34 години, т.е. ваксината е слагана през 80-те години.
Получава парализа на врата, как да кажа гръбначният му стълб не е като при нормалните хора, а във вратната част е изкривен. Иначе е съвсем нормален психически. За други физиологични проблеми не съм чула да има.
Според това, което са казали лекарите, това се е получило, защото може би е бил болен, когато са му я слагали. Семейството му казва, че лекарите тогава не са предприели адекватни мерки за лечние,за да се справят с възникналия проблем. Каква е истината, не знам, но е факт, че той получава парализа от поставена ваксина.

# 185
  • Варна
Ваксините носят макар и малки рискове, това е всеобщо известно, не са единични случаите , но според медицината неимунизацирането излага на много по-големи рискове.  Трудно се намират лекари, които да приемат дете, когато родителите имат такива изисквания, но не е невъзможно. А за първите две ваксини,които се поставят в болницата, може би трябва да питаш каква е процедурата и има ли възможност изобщо да се откаже поставянето им.

# 186
Без ваксини детето не може да започне ясла/градина.
Аз лично ще поставям ваксините, както казах по - напред.
Риск винаги има, но болестите, от които предпазват, са много опасни.

# 187
Аз съм за ваксините. Нямам намерение да отказвам ваксини. Но ако бебче е с жълтеница ще отложа поставянето на хепатитната ваксина, тя може да се отлага в рамките на 6 месеца.

# 188
Бебето цял ден спа, чак с епритесних добре ли е. Ама си направих една огромна купа салата и ако знаете как се оживи, хахахаха не е истина. Аз си хапвам а то  шава въодушевено.
Вашите бебчета как са?
Утре ще ходя да го гледаме с феталния и да решаваме как ще се ражда и кога.
Бях се притеснила, че изследванията ми показаха малко височка кръвна захар и сутринта тичах да пускам отново.
Много се зарадвах, че е 5,05 и за награда си купих две кутии хубави сладоледи от лидъл.

Бременна жена може ли да засади дърво? Чувала съм че орех не е хубаво да садиш, но череша?

# 189
Два дена бебето не се спираше денем и нощем. Вчера май вече се измори и си седи мирно движи се ,но не много явно и отеснява къщичката 😊 Забелязах че реагира на шумна среда на включен телевизор на музика и на цитросови плодове киви и портакали. Днес съм на тонове да видим там как ще се представи , понякога и там не се спира.

# 190
Тясно им е... Моят господин го измериха 3 кг. миналата седмица, а коремът ми не е голям.
Мърдантето му се свежда до изпъване на някои  части от тялото, при което коремът ми  се изкривява и става на изпъкнала буца.😁

# 191
Coelum, при мен положението е същото 😀 ... само че утре ми е термина, а на малката госпожица и е много добре на топло и май хич не и се излиза... 😊

# 192
Тясно им е... Моят господин го измериха 3 кг. миналата седмица, а коремът ми не е голям.
Мърдантето му се свежда до изпъване на някои  части от тялото, при което коремът ми  се изкривява и става на изпъкнала буца.😁

Същото е и при мен.
Днес съм на преглед да видим тонове и дали е тръгнало някакво разкритие.

# 193
На мен терминът ми е днес. Вчера бях на тонове и ехограф, всичко е ок, бебето се чувства супер.
Разкритието ми е 1,5 см.
Според моята лекарка в следващите 2-3 дни няма да тръгне раждане.
В понеделник пак съм на тонове, и ще видим тогава какво ще кажат.

# 194
  • Варна
Момичета, аз започвам с прането, но имам въпрос дали да махам етикетите,за да не дразнят бебо или да не ги режа? Аз мислех да ги махам,обаче сега съм в чуденка....

Общи условия

Активация на акаунт