Цялата си бременност следих както при д-р Бузалов, така и при една друга гинеколожка (тъй като тя работи по здравна каса, а аз имах нужда от болничен заради естеството на работата, която вършех)...
За съжаление, не успях да родя при д-р Бузалов, тъй като бях оперирана по спешност, но от познати знам, че е много добър хирург. Моят личен опит е, че е страшно внимателен и при повторна бременност отново ще се следя при него. Той не се ангажира с естествено раждане, а само с планово секцио- заради натоварения си график, предполагам. По мед. съображения така или иначе щях да родя със секцио. Все пак личният ми съвет към всички вас, които смятате да раждате по този начин- ако не е крайно наложително заради усложнения или по мед. показания, не го правете! За мен е идиотско една жена да се подлага на такава операция, ако има възможност да роди по естествен път. Аз родих преждевременно със секцио, под пълна упойка поради отлепване на плацентата. Подчертавам, че поне според мен, гинеколозите, които посещавах, нямат никаква вина за това, нито пък имаше каквото и да било индикации за някакъв проблем. По стечение на обстоятелствата родих по спешност именно при д-р Пиперкова, за която ме оперира заедно с д-р Василев. Искам да кажа, че тя е изключително внимателна, беше такава и спрямо всички останали родилки, с които лежах в една стая. Чувала съм, че е груба, че има остър език и т.н. Обаче тя ми държа ръката в реанимация, обърна ми страшно много внимание, многократно се интересува в какво състояние е детето ми и т.н. За д-р Василев, мога също да изкажа само позитиви- страхотен, готов е да отговори на всяко питане, разяснява всичко, което ти се струва стресиращо (понякога и повече от веднъж, но без досада за разликa oт много свои колеги), внимателен, явно си върши работата с много хъс и всеотдайност. Въобще всички, които се грижиха за мен в отделението на болница Тракия, бяха страхотни, винаги отзивчиви и добронамерени. Една единствена санитарка мърмореше доста, но като разбра какво се е случило с мен, ми се извини и ми помогна няколко пъти при нужда. Бях чувала, че там работят ужасни, злобни и неприятни санитарки, акушерки, мед. сестри, които едва ли не се готвят да сте разкъсат - нищо подобно! Бях обгрижвана, а, състоянието ми - следено постоянно. За Тракия мога да изкажа отрицателно мнение само за отношението на д-р Узунова - неонатоложка там. В ушите ми още отеква отвратителния ѝ глас, докато чаках да ме подготвят за операционната. Въпреки това, смея да кажа, че си е свършила перфектно работата, защото детенцето ми е живичко и здравичко, все пак благодарение и на нея.
. Чудя се дали да не отида и при друг просто за всеки случай - Вие какво мислите?
. Чудя се дали да не отида и при друг просто за всеки случай - Вие какво мислите? Препоръчани теми