Раждане Стара Загора

• 66 910
  • 615
  •   1
Отговори
# 345
когато болничния ви не е от 1-во число, а от 15-то примерно на веднъж или на 2 пъти в месеца ви превеждат болничните от НОИ
Има си срокове за болничните.
Срока на работодателя да го предаде в НОИ е 10-то число на месеца ,следващ месеца в който ти си го предала.След това НОИ имат още 10 работни дни да го изплатят.Ако не е изтекъл ,ще получиш първо от 15-то до 30число,после за останалите дни (след приключване на болничния.
Ако работодателя го предаде в последният момент (10-ти),то вероятно ще ти се изплати наведнъж.

# 346
когато болничния ви не е от 1-во число, а от 15-то примерно на веднъж или на 2 пъти в месеца ви превеждат болничните от НОИ
Има си срокове за болничните.
Срока на работодателя да го предаде в НОИ е 10-то число на месеца ,следващ месеца в който ти си го предала.След това НОИ имат още 10 работни дни да го изплатят.Ако не е изтекъл ,ще получиш първо от 15-то до 30число,после за останалите дни (след приключване на болничния.
Ако работодателя го предаде в последният момент (10-ти),то вероятно ще ти се изплати наведнъж.
аз съм го подала веднага към работодателя, а той кога го е подал незнам. Миналия месец получих превод на 15-ти и после още един на 27-ми, затова се зачудих, дали всеки месец месец ще е така. Първия болничен беше за 7 дни, втория за месец. Май ще трябва да си изкарам Пик от НОИ, за да ги следя

# 347
Здравейте! Някой да е раждал при д-р Цонева нормално?
Аз, какво те интересува?
А доволна ли сте от нея?

# 348
Аз не съм била при нея, но двете ми съквартиранти в стаята бяха. При всяка идваше всеки ден, без значение, че не е на работа в отделението в момента. Те ѝ звъняха постоянно когато нещо се сетят. Лично им сменяше превръзките. Обгрижваше си ги много.

# 349
За толкова пари нормално да ги обгрижва Wink

# 350
Здравейте, мами! Simple Smile
Предстои ми раждане и съм решила да бъде в държавното АГ, тъй като държа да бъде естествено. Искам да попитам дали има някоя от вас скоро раждала там с актуална информация за ситуацията и по-точно:

1. мнение за д-р Тодоров младши
2. позволяват ли на родилката да се движи по време на нормално раждане или всичко се случва на родилния стол?
3. дават ли бебчето веднага на майката за първия контакт кожа в кожа или бързат да правят всички рутинни процедури, прегледи и измиване?
4. след раждането бебето при майката ли е през цялото време, може ли майката да участва в тоалета на бебето или това се поема изцяло от акушерките
5. дохранват ли се бебетата с АМ без знанието на майката?
6. възможно ли е присъствието на бащата по време на раждането?
7. позволени ли са свиждания в сегашната обстановка и ако да, кога се случват?

Доста питанки станаха, но ще съм благодарна много на всяка споделена информация!

# 351
Божидара, не съм раждала в държавното АГ, но се поинтересувай, дали изобщо приемат там в момента, защото беше излязла информация месец април,че приемат само родилки с Ковид и усложнения.Родилките,чиято бременност е нормална се пренасочват в други 2 болници в града.
Свижданията са забранени навсякъде.

# 352
Родих преди 1г. спешно секцио, но мога да ти отговоря на 2-3 въпроса мисля ...

1. Той беше втори оператор на секциото ми. Стори ми се добър доктор. Имам хубави впечатления и чувам добри отзиви.

4. Бебето се дава веднага след като те преместят в стая. При родилите нормално момичета до мен това се случи след 2-3 часа реално. От там нататък само ти се грижиш за него. Сменяш сама памперси в стаята. Взимат го само сутрин за  тоалет - 5мин.

5. Не. Носят АМ в стаята и ако искаш ти, ще даваш. Ако не искаш - не.
На родилите нормално дори не носиха АМ, а само на нас - секцио. Въпреки това аз често не го давах и го връщах.

6. В тази обстановка - не. Но мисля че и без пандемия няма възможност в държавната болница ...

7. Свиждания са забранени абсолютно навсякъде .

Успех и леко раждане!

# 353
В държавното АГ могат да те приемат да родиш само, ако има свободни легла и имаш уговорка с лекар. Леглата в родилно са цели 10,а понеже патологията е превърната в ковид  рядко се случва да има свободни легла. А д-р Тодоров е голям образ.

# 354
Здравейте, момичета някой знае ли списък с необходими неща за раждане с държавното аг защото май ще се нсложи спешно да ме приемат да съм подготвена

# 355
Здравейте, предстои ми секцио в болница Тракия при доктор Божидар Василев. Може ли мнение за доктора? Благодаря

# 356
Здравейте. Някоя мама раждала ли е нормално при доктор Стоян Стоянов? Кабинета му е срещу Окръжна болница. Моля за мнения и благодаря предварително 🙂

# 357
Може ли някой раждал в Ниамед да ми пише на съобщение. Имам няколко въпроса. Simple Smile

# 358
Може ли някой раждал в Ниамед да ми пише на съобщение. Имам няколко въпроса. Simple Smile
Аз съм раждала там,но края на 2019.

# 359
Първото си дете родих в Ниамед 2017та. Всичко беше на ниво. Второто пак там преди 10м. Имаше какво да се желае, но за лекарите нямам никакви забележки,професионалисти. Винаги ще реагират бързо и адекватно.Д-р Христов е винаги на разположение е стане ли нещо винаги е там. За това си избрах да ходя при дъщеря му за ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт