Раждане Стара Загора

• 63 479
  • 612
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте! Много ми беше полезно прочетеното относно естествено раждане в Стара Загора, тъй като съм в чудене на къде да се насоча за раждането ми. Имам въпрос обаче относно слуховете, които се носят за клиника Ниа Мед, а именно, че там предпочитат израждането със секцио без да има реална причина или нужда от него. Аз съм от Казанлък и се следя при д-р Мими Поп-Георгиевска и съм доволна от нея, но съм още в началото на втория триместър и ми се струва малко рано да обсъждам раждането с нея и т.н. Знам, че тя работи в Ниа Мед, когато не преглежда в Казанлък. Въпросите ми са дали някоя от вас знае дали д-р Поп-Георгиевска изражда другаде освен Ниа Мед, дали наистина държи на израждането със секцио и дали някоя мама е раждала при нея скоро и какви са впечатленията й? Благодаря предварително за помощта!

# 601
Здравейте и от мен!
Преди 11 години раждах нормално в болница Тракия, тогава беше Иван Рилски, паднах се в смяната на доктор Начева, въпреки дългото раждане( 25 часа интензивни контракции) все пак родих нормално. Останах доволна от целия екип, отношението и грижите.
Сега съм на финала на втората си бременност в 36 г.с.
От самото начало ме следи д-р Начева, като паралелно си ходя и при д-р Цонева, оказа се, че д-р Начева вече не изражда, плюс това от както съм бременна излиза за трети път в отпуск от 1 месец, сега отново е в отпуск до 27.01 и реално даже няма кой да ми издаде направление за хоспитализиция, а това трябва да стане тази седмица.
При последния преглед при д-р Цонева, (която за мен е изключително всеотдаен лекар), установи, че бебчо е седалищно и ще се наложи секцио ако не се обърне до 15 Януари 😔
Та тя ще ми го направи и ще дойде в болница Тракия.
Разбрах, че вече не пускат татковците, докато сме в болницата
Дано съм.била полезна на някой с нещо 😊
Желая на всички тук безпроблемно раждане и пухкав завършек 👶

# 602
А въобще ли не пускат свиждания вече в Тракия? Каква е цената на секциото сега

# 603
Не пускат. Цената декемери 2024- 900 лв

# 604
А имате ли представа защо не пускат за свиждания и дали може да се вземе отделна стая, в която да има възможност за придружител? В НиаМед има такъв вариант, затова питам, ако има мами, раждали скоро в Тракия ще съм благодарна за отговора!
Не пускат. Цената декемери 2024- 900 лв

# 605
Здравейте! Имате ли някакви препоръки къде е най-добре да се роди естествено в Стара Загора? От наличните групи и мнения оставам с впечатлението, че в града масово се предпочита раждане със секцио, както от лекарите, така и от пациентките. Имате ли отзиви за държавното АГ (Киркович)? Чух, че е ремонтирано и вече има по-добри условия там, но има ли опция за избор на екип, самостоятелно или поне с макс още една родилка в стая? Какви са опциите за свиждане и т.н.? От досегашните мнения разбирам, че в Тракия насърчават вагинално раждане, ако майката има желание и няма мед. проблем, но пък не позволяват свиждане. В Ниамед пък сякаш може свиждане и присъствие на таткото, но масово става дума за секцио (от всички мнения едно не видях за естествено там). Затова питам дали в държавната случайно няма как с доплащане да се случат нещата с екип/присъствие на партньор или поне възможно най-скорошно свиждане? Отделно, някъде въобще в града съществува ли отложено рязане на пъпната връв и задължителния контакт кожа в кожа между майката и бебето непосредствено след раждане? Наистина ли все още се практикува даването на бебето на майката чак след почистване и процедури? Някак много архаично ми звучи всичко при положение, че световните тенденции са до максимум доближаване до каквото ни е заложено от природата, освен в случаите на медицинска необходимост от интервенция. Благодаря предварително!

# 606
Здравейте! Имате ли някакви препоръки къде е най-добре да се роди естествено в Стара Загора? От наличните групи и мнения оставам с впечатлението, че в града масово се предпочита раждане със секцио, както от лекарите, така и от пациентките. Имате ли отзиви за държавното АГ (Киркович)? Чух, че е ремонтирано и вече има по-добри условия там, но има ли опция за избор на екип, самостоятелно или поне с макс още една родилка в стая? Какви са опциите за свиждане и т.н.? От досегашните мнения разбирам, че в Тракия насърчават вагинално раждане, ако майката има желание и няма мед. проблем, но пък не позволяват свиждане. В Ниамед пък сякаш може свиждане и присъствие на таткото, но масово става дума за секцио (от всички мнения едно не видях за естествено там). Затова питам дали в държавната случайно няма как с доплащане да се случат нещата с екип/присъствие на партньор или поне възможно най-скорошно свиждане? Отделно, някъде въобще в града съществува ли отложено рязане на пъпната връв и задължителния контакт кожа в кожа между майката и бебето непосредствено след раждане? Наистина ли все още се практикува даването на бебето на майката чак след почистване и процедури? Някак много архаично ми звучи всичко при положение, че световните тенденции са до максимум доближаване до каквото ни е заложено от природата, освен в случаите на медицинска необходимост от интервенция. Благодаря предварително!

Ох, нашата държава ще е винаги 10год назад от света. Държавните ни институции едва пропълзяват към новостите. За да влязат тия извънземни схващания у нас, и то в грижата за новия живот, трабва да минат още 20 за да ги асимилират, да се нагодят, да започнат да ги прилагат и в края на периода ще са ги осъвършенствали. Единствено в София, във всички болници новородените не се къпят веднага, а  след 24часа,за да родиш с отложено клампиране преговаряш с АГ и му напомняш по време на раждането. За един- двама съм чувала, че помагат със засукването веднага след раждането, но пак в София.
Най-искрено ви пожелавам успех в търсенето на този еднорог в нашите околия!

# 607
Здравейте, от Стара Загора съм и ми предстои раждане, но все още не съм се насочила съм лекар. Знам, че искам секцио и съм чувала добри отзиви за д-р Бузалов и д-р Иван Иванов. Моля за мнения и отзиви.

# 608

Здравейте. Раждах в Киркович през 2020г.
Ремонтирано е, има климатици. По 2 родилки са в стая. Една баня се пада на две стаи. Между две стаи има обща врата и се ползва банята от едната стая.
След като родих ме попитаха дали искам да ми дадат бебето и ми го сложиха на корема отгоре, още не бяха срязали пъпната връв даже. Поседя 5-10 Мин. и го занесоха да го къпят. Мен ме изражда д-р Дянкова. Аз съм много доволна от нея. В преродилна зала идваше да ме наглежда за разкритие и да мери тоновете. Не ме остави да се оправям сама докато дойде време за раждане. Но аз отидох вече с 5см. разкритие. Доволна съм отхората там. Които лекари видях там докато аз раждах, всички ми се видяха на ниво.
Само Инна Цонева нещо не ми хареса, но това си е мое мнение и от наблюдения на друг случай.
Като цяло е чисто, има климатици в стаите.
Пари никой не ти иска за раждането, аз просто реших, че ще си дам едни 300лв. на хората, които ме израждаха. Бях чела, че толкова се плащало и си ги приготвих, но се окажат, че в държавната не се плаща нищо като си по здравна каса. Та аз си реших да си ги дам така или иначе.
Освен това в държавната има неонатология. Ако нещо има проблем с бебето при раждане го носят там и ти си в същата сграда и можеш да ходиш да го виждаш. Ако си в Тракия и се получи такова нещо, ти си седиш там а бебето е в държавната. В частните болници неонатология няма. Или поне нямаше преди. Отложено рязане на пъпната връв не знам дали има. Трябва да попитате.
Е носиш си в държавната лигнин и други тоалетни неща, които ще трябват за родилката, но това не е нещо скъпо.
Не смесват циганки и българки, освен ако вече съвсем няма места и има много раждания.
За бебето дават дрешки, всеки ден предлагат още дрехи а другите са изцапани. Ако трябва има и АМ. Памперси и кърпички си носих аз. За присъствие на таткото не зная, защото раждах по ковита.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 22:28 от Linkata18

# 609
Във всяка болница с родилно отделение има неонатология, няма как да няма и това е по стандарт... не подвеждайте хората.

# 610
Това, което казвам го знаят всички за Стара Загора. Че в държавната болница има неонатология, в частните няма. В Тракия имаше неонатологичен екип, но така или иначе при нужда бебето отива в държавната болница.

# 611
Неонатологоята в АГ е най-високото трето ниво и затова при проблем карат там новородените не само от двете частни болници, но и от околността.

# 612
Зд,
Някой раждал скоро в Тракия за каже как са цените за самостоятелна стая и дали са ви разрешили детето на е с бащино име без ОВ/ ев ?

Общи условия

Активация на акаунт