София-ж.к Бъкстон,Борово,Красно село,Павлово- Тема 4

• 135 636
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 735
  • София
При д-р Манчева първият преглед е по НЗОК и не плащаш. Отделно към полагащото се по НЗОК ми изчислява каквото е нужно да се прави, било то пломба или друга манипулация. Когато приключи полагащото се по НЗОК, плащам, но цени в сайта няма, защото те са различни според ситуацията. Например пломбата зависи колко  е голяма и дали са се налагали други манипулации и медикаменти покрай пломбирането. Попадала съм на сайтовете на няколко стоматолога през годините и никъде не е имало обявени фиксирани цени точно по описаната причина.
За качество на работата гарантирам!
Има апаратура и постоянно посещава разни симпозиуми и други подобни стоматологични мероприятия, на които придобива допълнителни знания и успешно ги прилага в практиката си.
Мила е и работи внимателно. Аз имах страх от зъболекари, който тя "излекува".

# 736
  • София
Само да  вляза с едно уточнение-няма такова нещо като "по НЗОК имате 90лв на година". Всеки здравноосигурен възрастен човек има право на един профилактичен преглед на година,за който пациента доплаща 1.8лв + потребителската такса 2.90лв. Отделно има 3 манипулации,които може да са неусложнено вадене на зъб или пломба с амалгама/химиополимер,като за тях има доплащане 4лв и пак потребителска такса. Масова практика е да се доплаща за фотополимерна пломба,но това официално не е одобрено от касата.
Не се заяждам с никого,просто е хубаво да ни е точна информацията. Надявам се да няма засегнати.

# 737
Много благодаря за включването. Чувствах се почти измамена от зъболекаря ми, който ми взе здравната книжка да си отчете пломба и отделно му платих 80 лв. За фотополимер.

# 738
  • София
Преди време ЗК плащаше 18 лв. за пломба. Не знам какви материали очаква да се купят с тези пари.

# 739
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате заведение с лятна градина? Става въпрос за кръщене през лятото🤔

# 740
  • София
Преди време ЗК плащаше 18 лв. за пломба. Не знам какви материали очаква да се купят с тези пари.
а защо не са 2х 50лв примерно...  така някои хора биха се ограничили... с 30лв - не че има толкова струваща пломба (надявам се)

# 741
  • София
а защо не са 2х 50лв примерно...  така някои хора биха се ограничили... с 30лв - не че има толкова струваща пломба (надявам се)
Към момента касата плаща 42лв за пломба на възрастен. И то го промениха след историята с COVID,тъй като зъболекарите се водят в рискова среда,заради аерозолите. Според мен са недостатъчни,особено с покачването на консумативите,на някой даже и с 200 %..... Не мисля,че има цена някъде от 40лв за фотополимерна пломба....

# 742
  • София
Реално ако пломбата е малка и повърхностна са ви взимали 50 лв.

# 743
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате заведение с лятна градина? Става въпрос за кръщене през лятото🤔
Тюркоаз на бул. Бъкстон, Zero на бул. Пушкин в Бояна, има една народна кръчма на бул. Каблешков в кв. Гоце Делчев, в Бояна има също Старата круша и още едно тузарско оф, някаква фамилия с П беше....така или иначе там се отдалечаваме... От всичките сме ходили най-много в Тюркоаз, турския ресторант, но май намалиха порциите 😁!  Има още един турски ресторант по Дойран, но не знам дали е с градина.

# 744
  • София
Здравейте,
Тюркоаз на бул. Бъкстон, Zero на бул. Пушкин в Бояна, има една народна кръчма на бул. Каблешков в кв. Гоце Делчев, в Бояна има също Старата круша и още едно тузарско оф, някаква фамилия с П беше....така или иначе там се отдалечаваме... От всичките сме ходили най-много в Тюркоаз, турския ресторант, но май намалиха порциите 😁!  Има още един турски ресторант по Дойран, но не знам дали е с градина.

А коя е тази народна кръчма на бул. Т. Каблешков? Има ли още след ремонта, че не се сещам.

# 745
Не го намирам вече в гугъл. Извинявайте, че ви подведох. Заведението си го имаше доста години, и не ми мина през ума, че може да затвори. Беше си традиционен ресторант със скара, детския кът беше с батут. Някъде между ул. Костенски водопад и ул. Луи Айер се намираше.

# 746
Предполагам става дума за механа Мираж,която се превърна в жилищен блок

# 747
  • София
Да, Мираж го няма вече, блок е, доста хубав.

# 748
Здравейте, някой има ли впечатления от д-р Лилия Памукова като личен лекар за дете в училищна възраст (не бебе)?

# 749
Здравейте, момичета!

Моля за съвет! Препоръчайте добър шивач в района на Павлово ( до кръговото на Пушкин или по линия на трамвай номер 5 до Красно село ми се простират възможностите да се разкарвам. Става дума за стандартни неща, подкъсяване, зашиване и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт