Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 023
  • 934
  •   1
Отговори
# 735
Най- лошото е, че децата попиват.
Такива, на които не им е обръщано внимание и са лишавани, като пораснат, решават, че ще са си само те на първо място, за да си гарантират това, което като малки не са получавали.
Вероятността, да си кажат колко зле е бил баща им и да продължат примера на мама, е по- малка от това да си крият шоколадите и като възрастни. В момента са "жертва", но ще се превръщат в егоисти.

Така е, но това ги кара да делят. Малкият особено винаги първо пита дали има за как му. Днес например имах четири бонбона. Първо дадох два на него и докато се обърна да подам другите два, той вече ги беше разделил с кака си. С другите деца също делят и с мен. Интересното обаче е че с баща си не делят. Никога не му предлагат. Когато той сам си поиска му дават ама трудно.

# 736
Вервам, не е точно така.
Ако детето е възпитавано адекватно и по другите парагтафи, го оценява.

Като бях дете, се трепереше за мен да е най- доброто и най- хубавото. В резултат на това дори тогава, ако съм имала една холидейка (помните с какви размери е), исках да я деля на 3.
Сега съм с настройката, че когато имам деца, ще са на първо място. Аз вече съм си взела "дажбата".

Дааам, макар че сега мъжът ми си дава залъка за мен Simple Smile

# 737
Напротив, Вервам. Ще се впечатли. като почне да тършува, пък намира само онова, дето го е оставял сам, ще се впечатли. Не е гаранция, че ще му светне в правилната посока, даже по-скоро в противната ще да е, но такова не изтърпявам дълго. Ще яде и ще пие в конски дози от собственото си.

Ако е моя,няма да забележи даже.Ще си рине стари опаковки и ще търси нови ,трупайки ги всеки ден.
Аз от 2 седмици чакам да забележи,че пердето се е откачило от едната страна и да го закачи.Мен ми избожда очите,но докато не му кажа,няма да му направи впечатление.Не го мързи да се качи на един стол и да го закачи,сигурна съм,че просто не е видял,няма  и да види.
п.с. за да го свърша аз ми трябва стълба,а и ми е интересно до кога така,правя си експерименти Grinning

# 738
Ще го зарина с празни опаковки, лъжещи, че са пълни. Отвсякъде ще му изскачат. Никакво мърморене!

Luna, даваш ми страхотна идея. Като купя нещо и да го скривам и да оставям само опаковката. Да види какво е да се наточиш, че ще хапнеш нещо и да се окаже празно, но в шкафа.

Истината е, че това вече няма да е нормално. Криеници, заключваници, дебнене. Нямам нервите, а и не искам да го правя. Искам да мога да му кажа като нормален човек и той да каже. Ок, мило. И с това да се приключи Sad
Да, това не е нормално. Това са изключително крайни мерки към егоист, проявил се като такъв спрямо децата ми, е и спрямо мен, а там мога да удрям без жалост. И да не готвя мога и друго мога да не мога. За децата има начин.

# 739
  • София
Аз от 2 седмици чакам да забележи,че пердето се е откачило от едната страна и да го закачи.Мен ми избожда очите,но докато не му кажа,няма да му направи впечатление.Не го мързи да се качи на един стол и да го закачи,сигурна съм,че просто не е видял,няма  и да види.
Не сравнявай яденето с пердето, първото е доста напред в мъжките приоритети. Ако му се дояде нещо и намира само опаковки - познай дали няма да забележи.

# 740
Рязала съм торта на 4 равни части и всеки да си яде парчето. Е, не съм сложила камера дали някой не е посегнал на дела на сина ми, но все пак имаше възпитателен ефект.
Случва се да крия шоколади, но и аз самата ги забравям  Laughing

Ох, и с това  имам проблем. Той постоянно ни гледа в чиниите. Сядаме да ядем и той вечно ни рови по чиниите. Или ако сме на ресторант, редовно казва аз не съм гладен ще хапна една салата и после като ни донесат нашите и почва да ни рови по чиниите. Сто пъти съм му казвала да престане. Като каже, че не е гладен и го карам да си поръча или вече още преди да тръгнем за ресторанта, го предупреждавам че ако ще ни рови по чиниите изобщо никъде няма да ходим. Да си поръча каквото иска и да престане. Не говоря за нещо от сорта, мога ли да опитам. Тогава разбира се няма проблем. Говоря за перманентно ядене от чиниите на всички ни. Да не казвам колко пъти си оставям най-хубавото за последно и докато се обърна и той го изял. Всеки път отговора е. Ааа, аз си мислех, че няма да го ядеш, или че си се наяла. И на децата така колко пъти. Или пък нещото, което много ме влудява е. Поръчват си децата нещо и той започва. Ще го ядеш ли, а това, а това. А те се хранят бавно. Не са като него да обършат чинията за рекордно време. И в крайна сметка е толкова досаден и толкова пъти ги пита това ще го ядеш ли, че децата се отказват и му го дават. Признавам си това са моменти, в които просто нищо не е в състояние да ме успокои. Правя го на две стотинки. Резултата е, той го връща и го играе жертва, защото аз лошата...., а детето вече му е неудобно да си го вземе и казва, не не го искам мамо, нека го изяде. И сто пъти го питам. Какъв му проблема просто да си поръча за него.

# 741
Олеле, Ерфи, това е кошмарно. Леле, леле, каква простащина. И викаш не е бил такъв този човек. Е какво чак толкова го е променило, да не умрял някой негов много близък човек (приятел, майка, баща) и той да е решил да живее на маХ, че няма време. И го е ударил през просото – няма жена, няма деца, само той си е важен.

# 742
  • София
Отиваш на ресторант само с децата. Като пита защо - казваш му това, което пишеш тук и че те натоварва психически. Спираш да излизаш с него въобще.
Може и да си записваш някъде кога те е ядосал и с какво. Сериозна съм - човек забравя и му минава.

# 743
Да не казвам колко пъти си оставям най-хубавото за последно и докато се обърна и той го изял.

В Ада има специално място за тези хора Imp

# 744
Сигурно не си поръчва, за да спести от сметката. но понеже има апетит, и си мисли, че другите като не ядат с неговото темпо, сигурно нямат апетит, и за да не се "хвърля" нещо вече платено..... нещо от сорта.
Кажете му, че вие се храните по-бавно, а и е по-здравословно това.

# 745
Олеле, Ерфи, това е кошмарно. Леле, леле, каква простащина. И викаш не е бил такъв този човек. Е какво чак толкова го е променило, да не умрял някой негов много близък човек (приятел, майка, баща) и той да е решил да живее на маХ, че няма време. И го е ударил през просото – няма жена, няма деца, само той си е важен.

Не, никой не е умирал. Не искам да пиша, защото съм писала във форума за това.

# 746
Ох, и с това  имам проблем. Той постоянно ни гледа в чиниите. Сядаме да ядем и той вечно ни рови по чиниите. Или ако сме на ресторант, редовно казва аз не съм гладен ще хапна една салата и после като ни донесат нашите и почва да ни рови по чиниите. Сто пъти съм му казвала да престане.
И ти го обичаш Heart Eyes И аз така, като обичам някой мъж, го изтипосвам в бг-мамма с най-прекрасните му качества ...

# 747
Сигурно не си поръчва, за да спести от сметката. но понеже има апетит, и си мисли, че другите като не ядат с неговото темпо, сигурно нямат апетит, и за да не се "хвърля" нещо вече платено..... нещо от сорта.
Кажете му, че вие се храните по-бавно, а и е по-здравословно това.

Е, той това си го знае. Сто пъти съм му казвала, че не бързам за никъде и че искам да се насладя на вечерта и на храната и на чашата си вино и приятната атмосфера например.
Не ми вярвате, но той наистина се променя. Снощи например, също останах с отворена уста. Никога до сега не е мляскал. Наистина никога. Дори има познат, който мляска и мъжа ми често пъти е коментирал, че го влудява това. Децата понякога мляскат и той откача. Не издържа. Снощи за пръв път го чух да мляска. Ядеше като невидял. Мляскаше толкова силно и толкова бързо се хранеше, че замръзнахме всички на масата.В един  момент той се усети и си затвори устата. Усмихна се и се извини. И аз с огромно учудване го попитах какво му става. Кара се на децата, че мляскат, а той... И той вика, съжалявам.

# 748
хах, представих си го - изтипосан в маркови дрехи, чистичък, бъркаш по чиниите на семейството си с огромен апетит и мляскащ Flushed

# 749
И ти го обичаш Heart Eyes И аз така, като обичам някой мъж, го изтипосвам в бг-мамма с най-прекрасните му качества ...
[/quote]

Обожатели не ми липсват. Дето се казва не съм поискала, не съм направила нещо. Най-лесно е да махна с ръка, да си намеря един любовник, да си гледам децата и да стоя над тези неща. Просто ще си имам други неща, които да ме вълнуват. Да не купувам вкъщи, да крия и заключвам и да си играем само привидно на семейство. Също така да си кажа, че той е егоистичен простак, а аз съм страхотна, умна възпитана. Грешката е в него и само в него. Точно защото го обичам, го изтипосах тук във форума, за да видя дали все пак нямам и аз вина за създалата се ситуация. И защото го обичам и държа на него, не постъпвам по начина описан по-горе. Защото искам да запазя семейството си и да му помогна ако има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт