Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 016
  • 934
  •   1
Отговори
# 810
Глупости говорите,децата не виждат нещата през вашите очи на загрижени майки орлици.
Този баща изобщо не го виждам като такъв да се проявява,факт!
Аз също бих го завряла в на кучето г*за,факт!
........

Точно по този начин разсъждавам и аз. Те не виждат толкова много от това, което аз описвам. Дори и за закуските например. Не винаги децата разбират, че той е омел всичко. Аз скалъпвам нещата и ги изпращам на училище. Всъщност те виждат наистина една много малка част от това, което описвам.

О,те виждат,със сигурност,просто не им е проблем и не е кой знае какво за тях.
Говори с тях,питай ги щастливи ли са,има ли някакъв проблем и тн.Ако всичко при тях е ок,спри да се измъчваш и да ровиш още и още.
Аз вярвам,че ще се оправите Simple Smile

# 811
Изобщо не говоря за яденето, Вервам, а за примера с бащата комарджия. Те може да са израснали като оправни и достойни хора, но ти не си им в душичките да видиш какво има останало вътре като горчивина и спомени. А има, бъди сигурна.

Авторке, заслужи си тиквения медал. Евала.

Да видим дали ще те направи щастлива.

Никой не е в душата и мислите на другия.Дори майката в душата на детето си.Особено майката.
Може да не съм майка,но имам такава.Може да нямам дете,но съм била такова.
Всеки носи горчиви спомени за различни периоди от живота си.Това не ни убива,прави ни по-силни.А в случая говорим и за някакво ядене,не е края на света.

По повод ,че ТОЙ е бил богат,много добре знаете какво има предвид авторката...
В този момент парите,които ТОЙ е вкарвал в семейството са били много.
Егати и конспирацията,вече едва ли не никога не са били семейство. Grinning
Ако питате мен,най-обикновено семейство са си Simple Smile

# 812
И тук се сещам за  един много добър съвет за това как да научим малките момчета на уважение и почит към нейно величество ЖЕНАТА.

Уважение и почит трябва да бъдат заслужени. Когато няма баланс и се "уважаваме" само на принцип полова идентификация се стига до крайности. (има безброй примери за жени, които скачат на главите на уважаващите ги мъже с подковани обувки). Simple Smile

Уча си момчето, както и момичето. Пу, пу  да не му е уроки. Но и без да съм го учила, дали от филми или други места не знам, но е кавалер. Нищо, че е малък. Винаги дава предимство, винаги мисли за момичето първо, винаги помага или подава ръка. Целува много често ръка на момичетата. Идея нямам от къде. Понякога им се покланя Simple Smile Но и момическо внимание не му липсва. Simple Smile А момичето си уча да се отстоява. Тя знае, ченикой няма право да я наранява. Нито вербално, нито физически. И когато в училище някой си позволи да е груб, тя знае как да действа, а не да се свива и да мълчи. Тя пък е доста зряла за възрастта си и умее да борави с думи. С две изречения ги стопира, всякакви такива индивиди. Знае, че тя е дама и е с предимство. Те сега са в една интересна възраст, в която започват да се харесват, ама не си казват. Дразнят се момчета и момичета. На лагери са Simple Smile

# 813
Да бъдеш кавалер е въпрос на възпитание, erfi. Да "уважаваш" някого в моя речник означава друго. Най-вероятно аз съм в грешка. Wink

# 814
  • Сф
Значи при това положение на нещата аз бих се изнесла на етажа на децата. С него се разминавам като съквартирант. Нали сам си готви? Нека сам си пазарува, сам си чисти, сам си яде.
Ето това е правилното решение и за мен.Не знам дали е възможно това преместване( за пред децата може да се измисли някаква причина)
, но се притеснявам, че той ще прави панаири, защото няма да е удобно за него. Получава се нещо- аз ви издържам, ти се грижиш за дома.т.е.длъжна си.И понеже тя е манипулирана, няма да посмее да развали статуквото по никакъв начин.Той сере,  тя замита заради децата.Това прави и в момента.Зависимост има от него и няма да има кураж да го игнорира.
Не знам какво се прави в такъв случай.Промяната трябва да почне от главата и първо.То иначе удобен момент все няма. А защо точно от 4 години е толкова зле, все има причина.Помисли и над това
..

# 815
Да бъдеш кавалер е въпрос на възпитание, erfi. Да "уважаваш" някого в моя речник означава друго. Най-вероятно аз съм в грешка. Wink

Не, не, разбрах те. Исках да си похваля гарджетата Yum

# 816
Дааааа, те децата падат от Марс и поне до 40 годишна възраст не разбират нищо Simple Smile Ама точно щото бягат от тъпотиите в семейството, споделят с приятели. Е, аз имам доста споделили приятели. Не за идентичен случай, но за други, в които майката крие, а те гледат да не се прибират много вкъщи. Това говоря за тийнейджърска възраст, когато нищо вече не убягва, а и емоциите и реакциите ще са пресилени.

# 817
Тази тема ми звучи нереално. Хубавото е, че ме успокоява, че има и по-тежки случаи от моя мъж. Лошото е, че ме плаши, защото явно няма гаранция и моя да се превърне в същата смрад като въпросния господин, ей така - изеднъж, без видима причина. Но според мен причина има и за да се оправи положението, трябва да се открие каква е. Питай го Защо така ме дразниш? Поговорете като хора. Ако няма резултат... аз най-вероятно бих се развела... Това неговото просто не се трае

# 818
erfi78, кое е това разтърсващо и значимо събитие, което се е случили преди години (не е смърт и не е здравословен проблем) и което се е отразило на всички ви, но най-вече на него и след това събитие е започнала промяната при него?

# 819

Само една жена(майка) може да направи проблем за такова нещо.

Точно това исках да разбера. Дали аз с майчинският си поглед, не преувеличавам повече от необходимото.

# 820
erfi78, кое е това разтърсващо и значимо събитие, което се е случили преди години (не е смърт и не е здравословен проблем) и което се е отразило на всички ви, но най-вече на него и след това събитие е започнала промяната при него?

Писала съм за това нещо тук във форума и за това, не искам да го споменавам.

# 821

Само една жена(майка) може да направи проблем за такова нещо.

Точно това исках да разбера. Дали аз с майчинският си поглед, не преувеличавам повече от необходимото.
Не. Аз също нямам деца и май съм 1-2 години по-малка от Вервам. Нея са я гонили с лъжица, аз обаче съм израснала по-бедничко и за мен са давали всичко без да го има. Не е проблема в самото ядене, макар че подобно поведение е меко казано дразнещо, а в цялото отношение на близък човек. Ако ще иначе да е "най-готиния татко". И тия номера с нутелата също са грозни - представям си колко е тъпо да му гледаш плоските номера да оставя по стените все едно си идиот и въобще няма да забележиш, че буркана е празен. Те си крият шоколадите от него, защото знаят, че не могат да му имат доверие, че ще ги остави. А той после хуква по стаите им да ги търси. Учи ги да си крият нещата добре. Като станат пубери ще крият по същия начин цигари и шотчета.

# 822
Темата взе завой към мазохизъм. Щом смяташ, че има какво да запазиш "заради децата", значи нямаш готовността за промяна. Хем те дразни сегашното положение, хем промяната те плаши и стопира.
Всичко опира до баланс на собствените ти компромиси в такъв случай. Но аз също мисля, че подобни отношения разболяват човека.
И също смятам, че колкото и да си намираш оправдания и да криеш от децата бащиното поведение, те не са малоумни. Децата усещат най-малкото и в един момент, когато съзреят, осъзнават и дават форма и образ на тези усещания. А този "добър родител" всъщност е най-ужасния модел за родител. Да си винаги удобно и угодно в ролята на "доброто тате" е бягство от отговорност и ужасно лош пример за едно дете.
И стигаме до момента в който от теб зависи да запазиш семейството и ти явно си готова на саможертва, за да е така. Лошо няма, дано след години да можеш да прецениш дали наистина си е струвало. И се надявам да е така. Simple Smile

П.П. Къде е Ежко сега. Ето една жена-героиня готова на всичко за семейството. Няма ли да я похвалиш и насърчиш, Ежко? Или тя нищо толкова не е направила, семейството е здраво и ще се запази заради бащата! Simple Smile

# 823

Писала съм за това нещо тук във форума и за това, не искам да го споменавам.

Предполагам сама разбираш, че това е важен елемент и като не го споделяш тук, картината не е пълна.
Не сме гадатели. Иначе можем да напишем доста сценарии с варианти и предположения какви са причините мъжът ти да се държи така.

Така като чета темата от началото, чувството ми е че мъжът ти има някакво психическо отклонение. Варианти много: дефицит на внимание, личностно разстройство, депресия, повтарящи се депресии, страхово разстройство, някаква зависимост. Но при всички положения поведението му не е нормално. Може и психопат да си е, просто последните години да е внесъл нови елементи в тормоза над теб.

# 824

Учи ги да си крият нещата добре. Като станат пубери ще крият по същия начин цигари и шотчета.

Когато децата растат, те искат да опитат от всичко. Далеч съм от мисълта, че ако бяхме перфектното семейство, те нямаше отново да крият. Опитвам се да ги възпитавам да ми имат доверие и да споделят с мен. Надявам се да успея. Ще разбера след време. За сега споделят.

Общи условия

Активация на акаунт