Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2018/2019

• 93 537
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Tanili пощата ви е пълна Simple Smile
Пп извинявам се за спама !

# 346
  • Sofia
Кои не разбирате? Приема в първи клас става по уседналост и местоживеене. Ако ги нямате, излизате от училището.
...след една година приоритетно влизат децата от кварталите около училищата, с уседналостта. Другите отпадат.
Чак пък да отпадат... Не е казано, че ако детето не е от прилежащия район отпада. Просто децата с уседналост в прилежащия район са с приоритет. Но ако останат свободни места (което е съвсем реално за училища, които не са особено желани, като 131-во) тогава се стига до прием на деца и извън прилежащия район.

# 347
  • София
Да, и аз мисля, че училищата ще имат по 2-3 паралелки за Шилер и още паралелки - толкова, че да поемат кандидатите с уседналост. Съвсем не означава, че ако едно дете няма уседналост, няма да бъде прието в училището.

# 348
Разбирам, само че за Шилер се плаща. Най-вероятно ще има паралелки без засилено изучаване на немски, където ще си се влиза с уседналост и поне една паралелка със засилено изучаване на немски, в която да влизат от пг или успешно положили изпит по немски. Нали се и плаща за този немски, едва ли ще обучават безплатно само защото си от квартала. Аз така го разбирам. Най-логично ми се струва. Но може и да не съм права. Затова питам тук за повече мнения и коментари.благодаря

# 349
Да, и аз мисля, че училищата ще имат по 2-3 паралелки за Шилер и още паралелки - толкова, че да поемат кандидатите с уседналост. Съвсем не означава, че ако едно дете няма уседналост, няма да бъде прието в училището.

Мисленето е едно,  статистиката друго. Някои просто смятаме и изчисляване вероятности на база факти. Та за 145,  фактите говорят, че следващата година набора от квартала за първи клас ще напълни на 85% местата в училището. Остатъка евентуално ще са деца, без уседналост или с минимална такава в прилежащата територия, ака Шилер демек около 15 до 20 деца, по-малко и от една паралелка от сегашните 3.

# 350
В Младост 1а има само едно училище.
Училището има определен капацитет за прием.
Ако стане през система ясно как ще е: както сега беше, който успее да се класира се записва.
Просто децата , които не са от квартала, но са учили пг в 145 ще се преместят в 131 най-вероятно. Докато децата, които не са успели в 145, но живеят там, ще си се преместят от 131 в 145. Ще има разместване на децата.
Това тази година и догодина евентуално.
След това не се знае Grinning

# 351
От сдружението няма как да помогнат на децата, които са били пг в 145 и искат да продължат там...
Както някой по горе каза, това е просто занималня с език.
Няма думата стане ли въпрос за прием в училище.
Поне така ги виждам нещата аз.

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 21:13 от tanili

# 352
В Младост 1а има само едно училище.
Училището има определен капацитет за прием.
Ако стане през система ясно как ще е: както сега беше, който успее да се класира се записва.
Просто децата , които не са от квартала, но са учили пг в 145 ще се преместят в 131 най-вероятно. Докато децата, които не са успели в 145, но живеят там, ще си се преместят от 131 в 145. Ще има разместване на децата.
Това тази година и догодина евентуално.
След това не се знае Grinning

Точно следващата година набор 2012 е достатъчно голям за 1ви клас, за да покрие в доста голяма степен бройката от деца, обявена за прием тази година за 1ви клас.  Едва ли следващата година бройката за прием ще е по-голяма от таз годишната.

# 353
Здравейте Simple Smile
Не мислех да пускам това писмо, тъй като ние сме от приетите късметлии, но все пак на някой може да му е от полза:
“Здравейте госпожо ,
Затова сме обявили в списък имена на децата, които са одобрени от сдружението. И сме посочили изрично в предишна информация по прием за учебна 2018/2019 год., че " Сдружението ще обучава само одобрените от него деца, след проведена подборна процедура по настоящите правила. Сдружението няма да поема обучението по немски език на деца, които са приети в предучилищен клас в училище, но не са покрили критериите и не са класирани за обучение към сдружението. Одобрените от сдружението деца трябва да кандидатстват и да бъдат приети в някое от училищата-партньори, отделно и независимо от кандидатстването в сдружението, за да е възможно включването им в извънкласна форма на изучаване на немски език."
По-точно и ясно от това не можем да го кажем.
 А и трите училища-партньори са посочили на сайтовете си, че обявяват прием в предучилищен клас, полудневно обучение. Така че, който е съгласен да си прибира детето на обяд, да "хитрува" както иска.
Приятен ден,
В. Петрова “

# 354
  • Sofia
Не разбрах каква полза има да пускаш писмото. Нищо ново не казва.

# 355
Абсолютно същото копи/пейст писмо получих и аз. Но това не дава яснота по основното, което питам, а то е: каква е точно уговорката между училищата и сдружението за брой паралелки със засилено изучаване нс немски. Ако аз знам, че даденото уч-ще обявява 4 паралелки за 1-4 клас, от които две ще са със засилено изучаване на немски към Сдружението, то това би ми дало повече яснота. Това някъде има ли го уредено? Къде да питам-училището ли, Сдружението ли? Тази информация е нужма, за да можем по-точно да предвидим шансовете си. Благодаря

# 356
На среща с представител на сдружението на нас ни казаха 2 ПГ Шилер и 1 до обяд, това в 145, за което питахме.
В 1клас продължават да са 2 паралелки Шилер (при които ще има разместване), външен прием има само ако някое дете “не е издържало” на засиленото обучение.
А за училището веротно ще се отпуснат още 2 паралелки с Фарос (тъй като знаят ориентировъчно колко са децата от квартала) и с тази 1 , която е била пг до обяд стават 3 към Фарос. Това пък е информация от училището.

# 357
На среща с представител на сдружението на нас ни казаха 2 ПГ Шилер и 1 до обяд, това в 145, за което питахме.
В 1клас продължават да са 2 паралелки Шилер (при които ще има разместване), външен прием има само ако някое дете “не е издържало” на засиленото обучение.
А за училището веротно ще се отпуснат още 2 паралелки с Фарос (тъй като знаят ориентировъчно колко са децата от квартала) и с тази 1 , която е била пг до обяд стават 3 към Фарос. Това пък е информация от училището.

В грешка сте. Няма никакво разделение на паралелки Шилер и други. Няма гарантирани паралелки, нито в първи клас,  нито нагоре за Шилер. За да има обучение по немски към Шилер, всяко дете трябва да е прието в училището по критериите на СО в първи клас. Без уседналост и прилежаща територия в квартала на училищата, детето отпада и не се приема в първи клас.

Още повече че набор 2012 в Младост 1А е достатъчно голям,  за да запълни на 80-85% обявения прием в 145то за първи клас. Проверено е!

# 358
Когато се обсъждаше новата наредба, Артъри, имаше предложение  от една госпожа да няма разделение по класове, но не се прие от Общината (Проверено), така че паралелките ще са с деца на Шилер и други. Съгласна съм, че ще се приемат през Системата. Как се развиха нещата с таткото, който изпрати жалба за дискриминация заради уседналостта?Не следя случая.

# 359
Имам предвид, че от сдружението се надяват на 2 паралелки пг тази година, и като гледам приетите в училището и класирани в Шилер ще успеят да запълнят точно 2. За 3тата си казаха , че остава за пг , която не е към сдружението.

Общи условия

Активация на акаунт