1 АЕГ - тема 2

• 92 060
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • София
С математика колко работни места има? Joy

Има. С голяма математика обаче, много голяма!
Вече има поне два американски хедж фонда, които имат офиси в София и трети проучва пазара на специалисти. Ако имате някой познат, който е на топ ниво, давайте го! 6-7000 лв на месец е заплатата първата година.  Има годишен бонус и после заплатата се повишава.
Но да знаете, че се иска много от тях, наистина много работа! Не всеки издържа на темпото.

# 121
  • София
Здравейте,
Прочитайки втората тема доста се притесних от споделеното. Мислех си, че разликата между НЕГ и АЕГ е само в езика. Чудя се как децата в НЕГ са по-мотивирани или ученолюбиви, че да са първи на матурите по БЕЛ и цели девет училища да ги делят от АЕГ...очевидно и много от учителите не са си на мястото.
И един конкретен въпрос. Има ли шанс 3 и 4 профилиращи предмети да станат избираеми на по-късен етап? Напр. , ако се класираш за паралелка с немски и химия да можеш да избереш нещо друго, ако не искаш да учиш медицина. Благодаря предварително!

# 122
  • София
Здравейте,
Прочитайки втората тема доста се притесних от споделеното. Мислех си, че разликата между НЕГ и АЕГ е само в езика. Чудя се как децата в НЕГ са по-мотивирани или ученолюбиви, че да са първи на матурите по БЕЛ и цели девет училища да ги делят от АЕГ...очевидно и много от учителите не са си на мястото.
И един конкретен въпрос. Има ли шанс 3 и 4 профилиращи предмети да станат избираеми на по-късен етап? Напр. , ако се класираш за паралелка с немски и химия да можеш да избереш нещо друго, ако не искаш да учиш медицина. Благодаря предварително!

Аз мисля, че не е необходимо да сме чак такива максималисти. По резултати от първата матура НЕГ и Първа АЕГ ги делят 9 места, но само 15 стотни, което не е кой знае какво. Изобщо на фона на стотиците училища в страната да си на 10 място не говори за провал в учебния процес.
А резултатите от втората матура пък са категорично в полза на Първа АЕГ. 

# 123
  • София
При нас също избора между 2ра немска и 1ва английска, завърши в ползва на 1АЕГ заради езика, детето досега е учило немски, силно се надявам, че не направихме грешка.

Добрата новина е, че Генин няма да преподава догодина. Как е СИП-а по Математика, 4 часа седмично ми се струват крайно недостатъчни.

# 124
  • София
Ако, класираме гимназиите според сбора от двата ДЗИ, се получава следния резултат зо 2018 г.:
1. АК 11,48  /5,55+5,93/
2. СМГ 11,35 /5,52+5,83/
3. 1АЕГ 11,31 /5,47+5,84/

В справката, която имам 164-то, 73-то и 91-во ги няма в първите десет училища, класирани според оценката от втората матура.

# 125
  • София
Това звучи успокоително, но имам чувството, че в класацията за втора матура са взели само училища с английски език ( и положената матурата е по английски). Странно ми е да ги няма немската и испанската....Поне да бяха публикували топ 20, за да видим кое място им е отредено.
Някак ме съмнява да не са издържали матурата по немски с подобен резултат на децата от 1АЕГ. Може и да греша...

# 126
Хайде ЦОП тук вече официално, щерката е приета с немски и химия. Simple Smile

# 127
Хайде ЦОП тук вече официално, щерката е приета с немски и химия. Simple Smile
И моето момиче е с немски и химия. Записахме се след първо класиране. Да ни е на добър път. Ще следя форума.

# 128
  • София
Коя е паралелката АН/Не/БЕЛ, 8Д или 8Г?

# 129
Моля за малко информация : Как са смените на 8 клас? Униформа има ли и задължително ли се носи?

# 130
  • София
Имат униформи, но моят я облече 1 път и то по собствено желание!
Първият срок бяха първа смяна, вторият - втора. Но от новата учебна година май още не се знае, заради "новата" допълнителна сграда.

Честито на новоприетите!

# 131
  • София, Младост
Има ли осмокласници в темата АЕ/ИЕ/М? Записахме се на първо класиране, но като чета повечето пишещи май сте от паралелките с НЕ Blush
Това за Генин сигурно ли е?

# 132
  • София
Първият срок бяха първа смяна, вторият - втора. Но от новата учебна година май още не се знае, заради "новата" допълнителна сграда.

Честито на новоприетите!

Къде се намира новата сграда?

Има ли осмокласници в темата АЕ/ИЕ/М? Записахме се на първо класиране, но като чета повечето пишещи май сте от паралелките с НЕ Blush
Това за Генин сигурно ли е?

От канцеларията, казаха, че няма да преподава следващата година.

# 133
  • София

Честито на новоприетите!

Къде се намира новата сграда?

Долепена до старата. Още има скелета по нея. В няколко интервюта на директорката четох, че можело да минат на едносменен режим. Ако това стане, ще е страхотно!

# 134
Долепена до старата. Още има скелета по нея. В няколко интервюта на директорката четох, че можело да минат на едносменен режим. Ако това стане, ще е страхотно!

Няма да минат на едносменен режим, а цялата гимназия ще е в една смяна. До сега част от осмите класове бяха в смяната на основното училище, с което английската дели сграда. По принцип първи срок гимназията е следобед, а втори - сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт