Нашите кухни - 73

• 92 200
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Бамби,  браво. Прекрасна кухня. Лично на мен ми допада вкуса ти. Относно пердето и пода, за мен си намерила еквивалент на ламината и са супер отбор заедно.
Докато аз и нашите светейшества в къщи се мотат, другите са приключили.
Скрит текст:
Аз вече избрах за майка ми модерен стил. Но е много тясно и за хладилника все не стига място.
В момента е налявата стена.Когато влезеш в кухнята, тя е на буква г надясно. На централна стена е мивка, на дясна печка. Комина е баш в края на чупката, планувам да го преместя в средата на плота. От другата страна от ляво има място, ограничено, около 55-60см дълбочина. Никак няма да стигне за сайд бай сайд . Имаше тук някой против този тип хладилник. Печката ще  е вградена, нищо освен печка и хладилник няма да има, има отделен шкаф за съдомиялна и пералня на антрето. Единствения вариант който се сещам е да увелича ширината на късата страна плот, за да стане колкото см е бъдещия хладилник.  Така когато меся ще имам повече пространство. И да са заоблени мебелите в края, това ми хрумна, за да не се блъскаме в тях буквално.  С мдф заоблени шкафове дали ще се оскъпи кухнята?  На лявата стена на мястото на хладилника искам витрина или склад под формата на вертикални механизми или шкаф. Намерих подходящи кухни пример да покажа варианти следващия път и да ми помогнете да изберем вече ПОСЛЕДНО. Другото което ме притеснява, че сега горните шкафове са много дълбоки, като влезнеш и е едно неприятно, направо опираш в тях.  Над вратата планувам малко шкафче и от  там да тръгнат на лявата стена други по-тесни. Може би ще стане претрупано. Но имаме огромен шкаф в предната част на терасата, който ще се изхвърли и ще стане свободно място за цветарник и сакромна маса. Дори дивана ще изхвърля. Искам пространство.
И още един въпрос. Там където така да се каже опира хладилника и където от двете  страни е избивано за да се приобщи терасата има останала бъдеща арка, така да се каже с широчина ~30 см. Неудобно ми е да ви снимам, в ремонт сме. Но с модерен стил не си отива закръглена арка. Да кажа ли на работниците да я изчукат, така че стената да стане равна? Извинете за дългият  пост!

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 04:20 от Blagoslovena

# 166
Здравейте, забавих се със снимките. Но имахме загуба в семейството и не ми беше до това.. Не съм говорила с майстора още. В четвъртък ще монтира последните вратички и дръжки и тогава ще се видим. Направих снимки на шкафа, но да ви кажа крачета няма. Сега е сложил едно като краче...незнам временно ли ще е или ще е така. Оказа се че имам супер кривия апартамент и кухня. И не само стени, ами и под. В спалнята като ми сложиха гардероба и хлътна по средата. Мисля че и в кухнята това е станало, щом е подпрял шкафа..Както и да е, като говоря с него ще имам повече яснота
http://prikachi.com/images.php?images/534/9295534F.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/535/9295535o.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/536/9295536G.jpg

# 167
Извинявам се, на какво трябва да обърна внимание от снимките?

# 168
Да, съжалявам, не съобразих че са минали 2-3 страници. Ами шкафа с пералнята и сушилнята, отдолу е сложен цокъл, който ще пречи да си отварям филтъра на пералнята за почистване. Коментирахме варианти за щипки и да се издърпва, но не знам ще стане ли... Варианта ми в момента е просто да отвивам болтчетата и така всеки път като реша да чистя филтъра... Sad

# 169
Съжалявам за загубата Ви.

Е как може да ти пльосне винтове отпред? Виждала съм верикални от вътрешната страна на шкафа, ама така на цокъл не. Поне можеше да монтира ъгълчета и да ги скрие от вътрешната страна, ама мерене трябва малко и по-трудно е навиването. Едното винтче се хваща за страницата, другото за цокъла. Може с по 1 и ъгълчето да се сцепи на 2.
http://www.elazbg.com/bg/sglobki-i-krepezhni-elementi/pvc-gl-s-kapache

За мен шкафът просто го е сковал.
Трябваше да му сложи по една по-дълбока външна страница и цокълът да хлътне. Както се прави гардероб. Поне у нас така са правени. Междинката пък да е по-плитка. Колоната с коша можеше да е въобще отделен шкаф на крака и блендата да се направи като кухненските шкафове.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 08:37 от drago_2008

# 170
Драго е много мека и тактична в изказването си. Според мен е просто недопустимо това, което е направил твоя "майстор". Нямам идея колко пари си дала, и дали е правил кухнята на приятелски начала, обаче мисля, че би трябвало сериозно да поискаш поправка (но то вече дали ще е възможно е въпросът). Еййййй, че ми стана на мен криво чак, като знам човек каква емоция влага, как събира пари, как го мисли, какъв мерак и дойде някой ииии...

# 171
Охх, ами така си е. Апартамента беше на груба замазка. И от 5 години го правя, всяка година по нещо..дограма, шпакловка, баня, врати, под...просто нямам възможност да хвана някоя фирма и да ми го направи наведнъж от-до. А би било добър вариант, защото сега стените криви, уж изправяни, ВиК два пъти ми правиха, не било както трябва, Ел и то с проблем, всеки обвинява предишния. А и аз нищо не разбирам очевидно Sad Мислех че кухнята ще е без проблем, но сега с този шкаф ми е много скапано. Ще говоря с него, ако може да го преправи, че не искам да е така и ще видим какво ще стане. Благодаря ви за съветите. Надявам се скоро да ви покажа завършения вид на кухнята Simple Smile

# 172
За мен не е нещо фрапантно, но ако може да се промени ще е по- добре. Просто и при нас има кусури, които няма как да се предвидят. Сменихме аспиратора след повреда. Заради новия трябваше да преместим единия механизъм на вратичката на шкафа. Сега имам три дупки и два механизма..

# 173
Коментирахме варианти за щипки и да се издърпва, но не знам ще стане ли... Варианта ми в момента е просто да отвивам болтчетата и така всеки път като реша да чистя филтъра... Sad
Евентуално шнапер:
Скрит текст:
Забелязвам друг проблем, относно вентилация.
На долната вратичка, в горната част е добре да се вгради вентилационна решетка,
която ще обслужва най-вече функционирането на сушилнята и пералнята.
Скрит текст:

# 174
Упс...и това ли Sad Няма ли да е достатъчно, мястото с вамия шкаф. Той ми остави повече място отгоре за сушилнята..
http://prikachi.com/images.php?images/547/9295547y.jpg

# 175
А аз се чудя тази тънка дъска под сушилнята дали няма да се счупи като се пусне да работи?! Видях, че е хваната с метални планки за страниците, но.......накарайте го да оправи шкафа, не е добре така.

Едит: и сега виждам, че цокълът е спукан или само така изгежда на снимката. Под тясната част на шкафа  (под дъното) няма ли карачета?

# 176
Той хубаво е оставил място, ама реално къде ще излизат топлия въздух и влагата? Може да се сложи една решетка, няма да е излишна.
Pav1, много добро предложение е дала, което не изисква преправяне на т.нар. шкаф. Снимай му шнапера и го накарай да вземе да ти отреже друга бленда майстора, че тази вече е надупчена и да ти я закрепи с шнапер, като имаш нужда ще я дърпаш с едно/две хубави вакуумчета.

# 177
Даже няма да има нужда да дърпа, а просто да бръкне от вътрешната страна и да избута. PAV1 е дала наистина добра идея и лесна за изпълнение.

# 178
като имаш нужда ще я дърпаш с едно/две хубави вакуумчета.
Има място, където с ръце, отвътре да се избута.
Скрит текст:
petiaivanov, писали сме "заедно".  Peace
ПП Забелязвам, че пералнята не е нивелирана.
(предполагайки, че шкафът е)

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 10:14 от Анонимен

# 179
Уф, има разбира се в кухината при пералнята, ама друга картинка ми остана в главата...

Общи условия

Активация на акаунт