Нашите кухни - 73

• 92 755
  • 755
  •   2
Отговори
# 450
Здравейте,
Металните мивки с повърхност микролен- има ли някаква особеност по поддръжката ,сравнение с нормалните матови или гланцови метални ( иноксови) мивки ?
Благодаря !

http://www.bg-mamma.com/?topic=578642

# 451
mariat, да, в банята ще има повече влага, но тази пералня (всъщност, е комбиниран уред на АЕГ с термопомпа), която искам да взема не се предлага, доколкото знам, във вариант за вграждане, а само правостоящ, а да сложа такъв уред в холокухнята ми, където всичко ще е вградено, точно защото не искам нищо да се вижда, за мен е абсурд, а друго място за нея нямам. Купих по-мощен от обикновено вентилатор за банята, параванът ще е затворен отвсякъде и ще пречи да се мокри останалото помещение, и се надявам пералнята да оцелее там.
maq-mi, имам същия модел фурна с функция пара, всъщност ММ я избра. Ще я сложа в кухнята, която ще псе прави сега. Ти ползва ли вече фурната, доволна ли си?

# 452
petiaivanov Много полезно ,благодаря!  bouquet

# 453
maq-mi, имам същия модел фурна с функция пара, всъщност ММ я избра. Ще я сложа в кухнята, която ще псе прави сега. Ти ползва ли вече фурната, доволна ли си?
Не съм я купила все още, харесахме уредите, хареса ни офертата,  която ми изпратиха и сега в почивните дни ще ги вземем. Но кой знае кога ще я ползвам,  защото кухнята още е до никъде,  чудя се още къде да я поръчам.

# 454
Аз пък се чудя защо след като кухнята вече е завършена, изтъквате недостатъците й, а доколкото проследих дискусията, никой не отговори на конкретните въпроси на жената.
Момичета,
Съжалявам, но и аз не намирам за  особено градивни  критики  от типа: "защо не съобрази  това и онова". Или ако са въпроси, какъв  отговор  очаквате?!
По този начин  не се предразполага много  да си покажеш направеното. Убива се въодушевлението от новата кухня, хол и т.н.
Би било по-полезно, според мен да се дават варианти/възможности за оптимизация, от колкото само да се намират кусури на  показаното.
Просто  мнение.

# 455
Аз говоря само от мое име,....... но когато някой си покаже кухнята и други си зададат въпросите, то отговорите може да помогнат на трети потребителки да си изяснят позиция или да вземат правилното  за тях решение за изграждането на своята кухня. Аз има кухня, която е направена на мен да ми е удобна и спрямо мои си критерии. Вашата кухня- отговаря на вашите критерии. Лично на мен ми е интересно да чуя(ако потребителките имат желание) тяхната гледна точка. За мен може разположението на една мивка да е грозно/неправилно, но когато потребителката поясни защо е там се оказва, че има неща, които няма как да се видят от една снимка....

# 456
Супер кухня. Аз съм имала цяла дървесна на цвят кухня. Много ми харесва декора на пода и гръбчето. Може да акцентирате на цвета на едно от двете и да си купите такива столове и маси. Мисля че кухнята ви е модерен стил. Вижте в нета какви стилове на обзавеждане има, ще си изберете сами столове и маса, в повечето случаи човек харесва нещо показано и тръгва да го търси из магазините.Wink

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 03:05 от Blagoslovena

# 457
  • София
Simple SmileЗдравейте и от мен! От месеци чета темите тук и реших да се допитам за вашето мнение. Имам идея какво искам, поразчертах нещо с програма открита тук. Кухнята ще е Г–образна,  205 на 180. Но стената, която е 205 това е долу, горе е 210 , малко кривичък комин.Затова реших това за бутилките да е вдясно от фурната, а горно да е нещо и аз не знам какво, колкото място остане от шкафа с аспиратора, може и 20 см да е. На другата страна 3 по 60 см, като срдния е с мивка, дясно миялна, ляво чекмеджета за чинии, купички и такива неща. Та тоя шкаф(в ляво) заради дръжките май ще пречи на този с бутилките, затова от 205см долу стена, махнах 5см зарди комина (60см от дългата, от към мивката е 55см) и 5см глухо  и цопнах това с бутилките. Дано сте ми схванали мисълта. До тук така ли трябва да е? За горни шкафове 90см. Обаче долните, понеже сме високички вкъщи, ми се иска долния ред да не както на тази соц кухничка сега– от пода до горната част на плота са 86см. Дали може примерно 4 или 5 см да е повече? От изчетеното тук реших да са ПДЧ ламинирано. Друго исках, ама ... Имам куче вкъщи понякога се изправя на вратичките и се надявам това най да не се драска. Цената също е решаваща. Пак благодарение на Вас се спрях на Egger. Гледам в нета цветове, ама за това след дни, като кажете първо за това което скроих какво мислите. Ако имате някви идеи и забележи, ще се радвам да ги прочета. Благодаря предварително Simple Smile http://prikachi.com/images/338/9310338G.png <>?" , http://prikachi.com/images/336/9310336d.png

# 458
Simple SmileЗдравейте и от мен! От месеци чета темите тук и реших да се допитам за вашето мнение. Имам идея какво искам, поразчертах нещо с програма открита тук. Кухнята ще е Г–образна,  205 на 180. Но стената, която е 205 това е долу, горе е 210 , малко кривичък комин.Затова реших това за бутилките да е вдясно от фурната, а горно да е нещо и аз не знам какво, колкото място остане от шкафа с аспиратора, може и 20 см да е. На другата страна 3 по 60 см, като срдния е с мивка, дясно миялна, ляво чекмеджета за чинии, купички и такива неща. Та тоя шкаф(в ляво) заради дръжките май ще пречи на този с бутилките, затова от 205см долу стена, махнах 5см зарди комина (60см от дългата, от към мивката е 55см) и 5см глухо  и цопнах това с бутилките. Дано сте ми схванали мисълта. До тук така ли трябва да е? За горни шкафове 90см. Обаче долните, понеже сме високички вкъщи, ми се иска долния ред да не както на тази соц кухничка сега– от пода до горната част на плота са 86см. Дали може примерно 4 или 5 см да е повече? От изчетеното тук реших да са ПДЧ ламинирано. Друго исках, ама ... Имам куче вкъщи понякога се изправя на вратичките и се надявам това най да не се драска. Цената също е решаваща. Пак благодарение на Вас се спрях на Egger. Гледам в нета цветове, ама за това след дни, като кажете първо за това което скроих какво мислите. Ако имате някви идеи и забележи, ще се радвам да ги прочета. Благодаря предварително Simple Smile http://prikachi.com/images/338/9310338G.png <>?" , http://prikachi.com/images/336/9310336d.png

По принцип отстрани на котлони дават да се оставя 40 см. При мен нямаше толкова и е 36 см и е съвсем приемливо, при 15 см ако котлоните са 4-ка и сложиш два тигана отзад, няма да остане място за едната дръжка и няма да е много удобно. Аз моите шкафове ги направих на 93 см височина. Долни шкафове с корпуси 80 см, а не стандартните 70-72 см, крачета 10 см и плот 3 см. Може да се направят и с 8 см крачета и плот 4 см.
За да не удрят дръжките на чекмеджетата залепени до комина в чекмеджето под фурната или някоя вратичка се слага бленда откъм комина.

# 459
  • София
Еха, благодаря ти, това за тиганите хич и не ми е хрумвало. Сега и го изиграх тук. Сегашната печка е с 6 котлона, пада се точно така както ще е новия плот и верно са малко тези 15см, но всъщност са с още 5 плюс 5 бленда, както каза ти. Ще има да ми се нервят домашните, но друго не ми хрумва.

# 460
Еха, благодаря ти, това за тиганите хич и не ми е хрумвало. Сега и го изиграх тук. Сегашната печка е с 6 котлона, пада се точно така както ще е новия плот и верно са малко тези 15см, но всъщност са с още 5 плюс 5 бленда, както каза ти. Ще има да ми се нервят домашните, но друго не ми хрумва.
Можеш да сложиш бутилиерник 30 см откъм комина. Много е удобно до фурната и котлоните. В горната и долната тесни кошници при мен са подправки, а най-долу олио, оцет, зехтин. После слагаш фурната, чекмеджетата и вратичка 40 см вместо 60 см.
Моят е подобен на този, но не го намирам нещо:
https://balkanyug.bg/bg/products/view/1674
Другото, което казваш за дълбочината на шкафовете на стената с мивката ме притеснява, че на 55 см не можеш да сложиш миялна, да речем мивка ще намериш. Ако затова предвиждаш тази бленда 5 см, то тя ще се "изяде (застъпи)" от шкафовете с мивката и тогава трябва да предвидиш малко по-широка бленда - 10 см, за да остане 5 см видима и тя да спасява положението с удрянето на дръжките една в друга на шкафовете разположени от двете страни на комина. От другата страна също трябва да има нещо, за да не се бутат чекмеджетата като се издърпат в дръжката на фурната ако тя е стърчаща.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 08:07 от drago_2008

# 461
Здравейте, извинявам се че нахлувам в темата, но започнахме основен ремонт и при предстои поръчка на кухня, а по-късно и на други мебели. Моля препоръчайте фирма за мебели по поръчка и по- точно за изработка на кухня, защото първо кухнята трябва да поръчаме.
Благодаря!

# 462
Здравейте, извинявам се че нахлувам в темата, но започнахме основен ремонт и при предстои поръчка на кухня, а по-късно и на други мебели. Моля препоръчайте фирма за мебели по поръчка и по- точно за изработка на кухня, защото първо кухнята трябва да поръчаме.
Благодаря!

Град?

Моля,пуснете линк към програма за визуализация,възможно най-опростена.От първия пост не ми излизат икони -връзки ! Благодаря !

# 463
restart007, честита кухня, с много здраве и вдъхновение да се вихриш в нея! Според мен доста оптимално е усвоено малкото пространство, браво! Само толкова много осветление ми идва в повече, но това е въпрос на лично усещане, не го приемай като критика. Hug Ако дадеш малко повече информация за помещението, може би ще можем по-адекватно да помогнем с идеи за масата и столовете.

# 464
Благодаря!

Град?

Моля,пуснете линк към програма за визуализация,възможно най-опростена.От първия пост не ми излизат икони -връзки ! Благодаря !

За София става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт