Нашите кухни - 73

• 92 087
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
аааа и кръгла ми е мега тъпа и неудобна и непрактична. Нямам идея как хората си мият тавата от фурната в нея, например.

Никак да ти кажа😄. Преди бях с такава. Мъкаааа. Ама толкова ми е бил акълът тагава...Тава от фурната, забрави. Лошото е, че и с обикновените кръгли тави си беше зор. Затова сега ще си сложа най-широката и дълбока правоъгълна мивка Joy

# 61
  • София
Оох, те и по дълбочина ли се различават? Днес са взели "финните" размери за кухнята ни и очаквам до няколко седмици да се похваля с мечтаната от мен кухня, ако няма някакъв проблем, разбира се.
И още малко помощ,моля: шкаф за съхранение, между вграден хладилник и колона с фурна, как е по-удобно, за който ползва - целият да се издърпва или да се отваря вратичка и вътре да са отделни чекмеджета?

# 62

Здравейте,
Моля дайте акъл къде да позиционирам сушилника-принципно горния ми ред ще е обикновени чекмеджета,но пък се замислих ако сложа на плота,дали няма да е грозно...дали да сложа два авентоса над мивката...проекта ми не е окончателен,така че приемам всякви съвети.Хладилника не е изобразен,ще ае намира след двете колони от 80 см.
Ми най-логично е ,ако не искаш да стои ,плъоснат нон-стоп нас плота,да го монтират в шкафа над мивката !

При нас започна лепенето на плочките за гърба на кухнята,оказаха се много тежки Sad и сега ще слагат плочки под тях от пода до гърба,някакви обикновенни за да подпрат големите плочи 120/60см които ще се виждат пффффф ,ако знаех,че ще е толко сложно щях да мисля др вариант ...

Наистина ли? В този форум става все по-интересно  Laughing
И Вие вярвате на нещата, които Ви приказват?!
Я питайте как тези майстори лепят плочки в баня примерно? От пода ли почват или оставят първия ред празен, нивелират мастари, които да държат плочките от цялата стена нагоре и почват да лепят.
Моят гръб също ще е с гранитогрес 60/120 см и със сигурност няма да подлепяме отдолу нищо. Като стане готова кухнята може да покажа.
П.П. на снимката от предната страница няма плочки от пода до тези мраморните?!

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 23:49 от drago_2008

# 63
Оох, те и по дълбочина ли се различават? Днес са взели "финните" размери за кухнята ни и очаквам до няколко седмици да се похваля с мечтаната от мен кухня, ако няма някакъв проблем, разбира се.
И още малко помощ,моля: шкаф за съхранение, между вграден хладилник и колона с фурна, как е по-удобно, за който ползва - целият да се издърпва или да се отваря вратичка и вътре да са отделни чекмеджета?
Според мен, по-удобен е този вариант, в който се отваря вратичката, и се издърпват чекмеджетата. Тези, които се издърпват целите, май имаха ограничение в товароносимостта, не че чекмеджетата нямат, но там може да се натоварят няколко чекмеджета максимално. Тези, които се издърпват цели, имат лимит в общото натоварване, и са доста скъпи тези, които могат да се натоварят повече. Не знам, дали успях да обясня, за да се разбере. Аз ще си правя вариант с вътрешни чекмеджета и вратичката, по-практично ми се струва.

# 64
Ето изстраданият мраморен гръб, от мястото на събитието Joy

Много добре се очертава! Как се получи този момент с продължаването на шарката от плочка в плочка?

# 65
  • София
Благодаря! И аз се бях спряла на тях, защото изтегляш конкретно чекмедже за даден продукт, а останалите механизми не се "изхабяват", а ако е по-изгодно финансово още по-добре.

# 66
Да питам. От така подредените мраморни плочи си вадя извод, че кухята ще бъде без горни шкафове, а само с аспиратор, нали?
И защо фугата ми се вижда прекалено голяма? За мен мраморът трябва да е с минимална фуга.

# 67
И аз ще имам такъв висок шкаф, но моят ще е тесен, мисля че към 20-на см, толкова място имаше за уплътняване. Моят ще е между хладилника и шкафа за пералнята и сушилнята. За съжаление ще е с рафтчета, защото тия механизми са 80-100лв на кошница и нямах достатъчно финанси, за да ги добавя. Мисля че ще е сложно с тия рафтове, те ще са и дълбоки и ако решиш да вадиш нещо, което е най-отзад ще ти се стъжнява всеки път.... Моят ще го ползвам, в долната част ще приспособя някакъв кош/торба за мръсни дрехи, може би 60 см (днес ще уточним от къде ще започват рафтовете) и нагоре предполагам прахове, омекотители...разни такива препарати, нали е до пералнята... Ще го мисля. Пускам снимки от кухнята на моя приятелка, която има от двата вида шкафове и от нея всъщност ми се изясни, че моя с рафтовете ще е мъка Simple Smile
http://prikachi.com/images.php?images/172/9291172i.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/174/9291174R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/175/9291175e.jpg

# 68
Наистина ли? В този форум става все по-интересно  Laughing
И Вие вярвате на нещата, които Ви приказват?!
Я питайте как тези майстори лепят плочки в баня примерно? От пода ли почват или оставят първия ред празен, нивелират мастари, които да държат плочките от цялата стена нагоре и почват да лепят.
Моят гръб също ще е с гранитогрес 60/120 см и със сигурност няма да подлепяме отдолу нищо. Като стане готова кухнята може да покажа.
П.П. на снимката от предната страница няма плочки от пода до тези мраморните?!
Скрит текст:
Вярвам им,защото нямат никаква  причина да ме лъжат ,момчето,което лепи плочките работи за фирмата на татко от много години,той и приятеля ми  ми са стр. инженери,а вторият дори и конструктор, те също обсъдиха ситуацията и бяха склонни да се съгласят с подпорката(Бацето каза ше го подпра отдолу с др плочки да не вземе да се сурне,че много тежат,те гледаха умно известно време,клатиха глави,преговориха даденостите и казаха -ми ,добре ! Sweat Smile  ),освен това освен размерите на плочите се взимат предвид и др параметри като тежест на плочата, дебелина и материал  на стената.
Няма плочки на снимката ,защото вчера ги реди ,днес ще лепи долните .
Ти какви ще си слагаш?

Много добре се очертава! Как се получи този момент с продължаването на шарката от плочка в плочка?
И аз се изненадах много приятно,в някаква поредица са ,редят се като пъзел.

Да питам. От така подредените мраморни плочи си вадя извод, че кухята ще бъде без горни шкафове, а само с аспиратор, нали?
И защо фугата ми се вижда прекалено голяма? За мен мраморът трябва да е с минимална фуга.
Фугата още не е обработена  и  се набива на очи,като се белне изобщо няма да е проблем,доколкото разбрах имало я някаква кривина ,която се е обрала с по голяма фуга.

Никакви горни шкафове само този красавец ще засмуква,надявам се бясно хахаха Rolling Eyes  

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 09:34 от No_frame bitch

# 69
Яко става с този мрамор. И аз го харесвам, но мъжа ми - не.
Не можеше ли да се избегне тази снадка с по-малките плочи отдолу?

Скрит текст:

# 70
 За съжаление не, плочите са 120 и остатъка трябва да се запълни или отгоре или отдолу, под прозореца така или иначе има снадка по добре да си  продължи и нататък

# 71
Да покажеш крайния резултат. Като се сложи фугата и ще блесне.

# 72
Ето изстраданият мраморен гръб, от мястото на събитието Joy

Хубав замисъл за гръб, но грозно изпълнение! Трябвало е да си изберете цяло парче, за да нямате грозните фуги и  парчета ...
Съжалявам, не целя да Ви обидя.

# 73
Здравейте!
Пиша тук, за да попитам някой от вас правил ли се е кухнята с принт стъкло от Pixel print studio - гр. Пловдив?
Чудим се дали от там да поръчаме. Те НЕ работят с линеен метър, а м2. Като казват, че с м2 излиза по-евтино.

# 74
Скочубра, много хубави снимки си намерила. Третата е точно каквото си представям за нашата кухня, чудесна е. Но не мисля, че на този етап ще имаме средствата да го направим. Тези гръбчета са от истински мрамор, така ли? Знаете ли каква приблизително е цената на кв. м.?

Ние още се колебаем как да направим кухнята, като колебанията ми са свързани с ограничения бюджет и факта, че мъжът ми може да направи и кухнята и плотовете, понеже работи с дърво, но понеже всичко прави сам, а аз искам да се нанесем по-скоро, няма да има време за всичките неща. Единият вариант е да поръчаме плотовете, а той да направи вратичките на вече скроената кухня, а другият, да направим вратичките от пдч, тъмно зелено или сиво, а той да направи дървени плотове. До няколко седмици трябва да го реша.

No_frame_bitch, ще чакаме готовата кухня.

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 12:55 от bflmp

Общи условия

Активация на акаунт