Нашите кухни - 73

• 92 187
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • В полите на Витоша :)
Ние сме на първи етаж над гаражи, сложихме трислоен дъбов паркет и съвсем спокойно си ходя боса, приятно ми е на краката, не е студено. Под паркета сложихме 5 см. фибран, замазка, осб и подложката за паркета.
Не Ви ли се дигна много нивото, като гледам 10 см общо всичко ?

13,5 см общо Simple Smile Сега височината в помещенията ни е 260, добре е. Навсякъде подът е на едно ниво, нямаме никъде прагове, лайстни, стъпала и т.н.

# 226
  • София
Bakerita, самоцитирам се, ей това е серията:
Магазинчето се намира на Опълченска, между Пиротска и Тодор Александров. Ако вървиш към Мол София по десния тротоар се пада малко след Пиротска, посока Тодор Александров. То е малко, лампата висеше точно до вратата, от лявата ѝ страна. (вратата е в дясната част на витрината, на витрината висят лампи, разбира се Joy ) Продавачката ми показа каталог, в който имаше още 2 модела от същата серия - там имаха "камбаната", другите 2 са в каталог.
Пуснах в гугъл "осветиелно тела, опълченска" - ей това трябва да е: https://www.led-zona.bg/pendel-cena-pendeli-za-kuhnya-osvetiteln … -osvetitelni-tela

# 227
  • In transit
No_frame bitch, много хубаво се получава! Heart Decoration

Мис Бамби, сега се замислих, че майка ми в кухнята(+трапезария) са с нормален ламинат вече 6-7 години. Изглежда като нов, при все, че кухнята се ползва постоянно и освен, че готвят там, прекарват и голяма част от времето си в тази стая. Пералнята също е там.

# 228
Аз също съм с ламинат в кухнята /отделно помещение е/ около 10 г. Плочки не харесвам, че са ми все студени краката. Не сме имали теч от пералнята. Няма поражения върху настилката.

# 229
  • София
А не мокрите ли понякога, без да искате, около мивката като миете нещо? Няма ли да се издуе ламината от мокрене? По-практично ми се струва с плочки в кухнята, за всеки случай.

# 230
Мокрим. Детето два пъти си игра на мивката...текло беше надолу. Но нищо му няма. Мия го с въжета обилно намокрени с вода също....нищо не му е станало. С плочки е по-кофти според мен, з.като се намокрят....и се притрепваш направо. В коридора така съм се подхлъзвала като е леко мокър, че как съм жива се чудя...

# 231
  • In transit
А не мокрите ли понякога, без да искате, около мивката като миете нещо? Няма ли да се издуе ламината от мокрене? По-практично ми се струва с плочки в кухнята, за всеки случай.
Освен ако не изливаш някоя тенджера с вода на пода, няколко капки не са проблем. Забърсваш и готово. Еднократно дори да излееш повече вода и я забършеш, не мисля, че ще се надуе ламината.

# 232
Здравейте,

Приемате ли тук още един ентусиаст, обзавеждащ кухня? Smile Hug

В чуденка съм вече 8-и месец как да си структурирам кухнята, защото помещението ми е специфично. С преход към хол е и излаз на тераса (единствен), затова от 4 стени, само една единствена не е накъсана. Та, кухнята трябва да е ъглова с дължини: на късата стена 160, а на дългата 340. Правила съм проекти в няколко фирми, обаче общо взето се получава, че идеите ги давам аз самата и няма кой да ми потвърди дали е удачно или не Satisfied Не искам да направя нещо, което след месец-два ще се окаже, че ми пречи или не е практично. Затова се присъединявам към вас, с надежда да си избистря проекта.

Ще кача чертеж на помещението и примерни снимки на двата варианта, измежду които умувам, но и в двата има нещо, което ме притеснява и предварително не знам дали и какъв проблем ще се окаже.

1. вариант ми е: на късата стена да започна с хладилник, до него пералня (свободно стояща) и тя стената свърши. На другата, дълга стена започвам с мивка, съдомиялна, шкафове и така почти до края, където в дъното планирам да сложа фурна в колона. Държа да си сложа фурната в колона, не искам да ми е под плот. Обаче тук идва една особеност...точно там ми е единствения отваряем прозорец в кухнята. За да не си пречат, когато прозореца ми лятото ще бъде постоянно вертикално отворен, фурната ще я пусна малко по-надолу, т.е. средата на фурната ще се пада на нивото на плота. Така нямам проблем в отварянето на прозореца. Това, което ме притеснява е дали тази колона там ще хвърля сянка по плота - по-точно дали ще има сянка само близо до колоната или по целия плот ще ми затъмнява. Не бих искала през деня вместо да ми е добре осветен с дневна светлина плота, той да е затъмнен Expressionless

2. вариант ми е: да сложа едновременно и хладилника и фурната на късата стена-като в такъв случай обаче фурната ще бъде над пералнята. Първо, че не знам дали няма да е грозно и второ дали няма от тази фурна да грее много на този, който мие на мивката. Ако готвя нещо в момента и имам да измия нещо...фурната и мивката ще бъдат на ъгъла, съответно фурната на едната страна, мивката на другата. Май това е по-смотания вариант, ама пък плота ми, какъвто ще имам само на дългата срана, ще бъде добре осветен през деня. Simple Smile

Моля ви, да си кажете мнението по двата варианта, дали според вас притесненията ми са основателни и кой от двата е по-удачен?
В краен случай, би трябвало да се откажа от фурна в колона, но изобщо не ми се иска.

-Чертежът на помещението: http://prikachi.com/images.php?images/935/9296935v.jpg
-Вариант 1 (само, че на снимката хладилника и фурната са обърнати): http://prikachi.com/images.php?images/937/9296937d.jpg
-Вариант 2 (нещо подобно): http://prikachi.com/images.php?images/938/9296938M.jpg

# 233
  • Пловдив
В апартамента има прекарано централно парно, тръбите естествено са в пода.....как би се отразило на ламината след време. ?
Ние сме с централно парно и ламинат в спалните и хола. Точно около тръбата не е сложена настилка (едно малко квадратче без настилка се образува, но тръбите са в ъгли, в които има сложени секции и изобщо не се забелязват).

# 234
Парното, което минава под ламината не го поврежда, изпробвано е, тръбите се вкарват в стените, при радиаторите, за да не остават не покрити от ламината зони.

# 235
Да споделя  и аз дилемата  за настилка  в кухня-хол-трапезарията.
В момент  съм с гранитогрес  в кухненската част и ламинат в другата  част. Предимства : не се притеснявам,  ако нещо се разлее, лесно се почиства тази част. Обособени  са двете зони.
Недостатъци : гранитогресът държи студено, много  повече  от ламината. Двете  ги чистя с различни  неща различна влажност, препарати ), т.е. ако се чисти цялото  помещение основно  , чистенето  е неудобно  Sad
Според мен е "реже"  помещението, т.е. за препоръчване  е при големи  помещения.
Сега за новия апартамент  реших навсякъде  да е една настилка : ламиниран  паркет  от висок клас.
Освен  горепосочените  доводи, друга причина  беше и финансовата.
Взех този ламиниран  паркет , който  е и влагоустойчев:
http://www.lia.bg/2015-09-14-13-50-33/2015-09-14-13-58-32/quicks … -soft-oak-natural
Цена с монтаж  26 лв/лв.
Гранитогрес под 30 лв не харесах. За поставяне  пък ми искат 25-30 лв.
Реших, че дори  да ми се наложи  да  го сменям веднъж или някаква част от него,  пак това ми е по-удачният вариант.
Ще докладвам  след  няколко  месеца , дали  разсъжденията  ми са били  правилни Simple Smile

# 236
  • In transit
anichkaffm, каква му е дебелината, че не виждам да пише. Аз гранитогреса, който съм харесала е 50лв/м2 Blush затова съм на път да мина на ламинат изцяло, че няма да има нужда и майстор да викам. ММ има опит в поставянето.

# 237
Аз съм взела  8 мм + 5 мм подложка. Клас 32. Има и вариант  10 или 12 мм, клас  33, но  реших, че чак толкова  дебел и здрав  ламинат  не ми е  нужен.

# 238
Ra.Di, моята колона с фурната е до прозореца залепена..Не мисля че пада кой знае каква сянка. Ще ти снимам като отида, че още не е завършено и не съм там. Но моята е южна и има цял ден слънце.

# 239
Защо плочки и ламинат да трябва да се чистят с различни неща? Ние сме с гранитогрес навсякъде, освен в двете спални. Мия редовно пода, ако е минато само с прахосмукачка все едно не съм чистила. И двете настилки ги мокря еднакво, нищо му няма на ламината, даже направо светва след "баня". Сега не са като едно време ламинатите, има много качествени и здрави, и сигурно трябва да стане някое яко наводнение, за да се прецакат. Ние взехме 8 мм, клас 32/АС4 (подходящ за силно натоварени жилищни помещения и умерено натоварени обществени помещения) на цена 24 и нещо за едната стая и 26 и нещо за другата (по спомен) две различни марки, изключително съм доволна и от двете. Подложки сложихме 2 х 5мм във всяка стая, за да изравним нивата с плочките в коридора и мога да кажа че е доста топло на допир.

Общи условия

Активация на акаунт