Нашите кухни - 73

• 92 179
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
..купувахме на няколко пъти от Практикер. Трябва да отида и ако още ги има да разгледам и разпитам...
Не си прави труда - ходих, отдавна ги нямали, но в сайта им още ги има, което ме ядоса. В Хоуммакс - същото. В страницата им ги има, в магазините - не.
Запазила ли си кутия или някакво упътване, да видим точно кой модел са всъщност - Pillar или Phase.

Драго, аз искам този модел https://www.atg.bg/philips-spot-edinichen-pillar-5633030pn.html, мисля, че е сходен с твоя като показатели? Странното е, че в магазина цената му е 69 лева /в онлайн магазина е 59/ и го предлагат без крушката. Така идвали вече. Крушката се купувала отделно. Взех да си мисля, да не са някакви ментета, ама едва ли. Магазинът е огромен, много продукти на Филипс имат.

Размерът им е по-малък:
Цитат
Широчина 9 см, Височина  9.5 см, Дължина 9 см
На Филипс е: 10,3 x 10,3 x 12 cm
Павче, това не е проблем, стига да знам, че марката е читава. Изглеждат добре иначе.

Извинявам се, че заради мен се получи толкова дълга дискусия, дано с нещо е полезна на някого.
И аз се извинявам, че ви занимах така пространствено с моите радини вълнения, но ето, изскочи поста на Ваяна, който лично за мен беше много полезен, благодаря ти! Flowers Hibiscus

# 316
Мнения за елекроуреди Fagor ?
Благодаря!
Само за бойлерите мога да кажа, че са супер.

# 317
Vayana, ако правилно съм запомнила ти писа, че сте имали вакуумчета в кутийките при спотовете. Това автоматично означава, че сте със спотове със сменяеми крушки, иначе за какво ви е вакуум?!
Моите поне са такива. Ето конкретния модел.
https://www.amazon.de/gp/product/B009UU8VYI/ref=oh_aui_search_de … ie=UTF8&psc=1

Иначе има осветителни тела, които са с вградени ледове, аз имам на Егло и на Филпс луни за вграждане за баня и наистина като изгорят луните в банята ще трябва да ги изхвърля. Иначе на тези на Eglo май ще могат да се подменят ЛЕД лентите, които са монтирани, понеже капака се сваля....

Точно така, имаше вакуумчета, което наистина е логично да са сменяеми. Ако беше се получило само на едно от телата, нямаше да ме впечатли особено - всичко става. Но на две от тях - точно на такова единично бяло и на двойка в черно се случи, ми се струва като общ проблем. Извинявам се, че заради мен се получи толкова дълга дискусия, дано с нещо е полезна на някого.
drago_2008, четох в другата тема за кухните, че правите такава с плот от гранитогрес 120х60. Точно това е и моята идея, избрала съм такъв с мраморен ефект. Дали вече сте готови - много ми се иска да видя как се получава? Ще съм благодарна, ако покажеш снимка тук или на ЛС.
И отделно - ако нямаш нищо против да те питам на ЛС интересуващи ме неща за баня/кухня, защото оставам с впечатлението, че си много запозната и с процесите, и с материалите и даваш страхотни практични и полезни  съвети и идеи? Това след известно време, като " вляза във владение " Simple Smile
Пиши на ЛС най-добре.

# 318
  • София
Ще ти пиша, благодаря!

# 319
  • Раковски
Благодаря!

Ще споделя, че в нас имаме два бойлера Едеса които са си Фагор на по около 5 и 3 години и до сега проблеми няма.

# 320
За бойлерите е съществено при какви условия се експлоатират:
- каква е водата във водопреносната мрежа (твърда/мека)
- какъв е водопроводът в населено място (стар/нов) и какво налягане се поддържа
- какво е помещението, в което е монтиран (сухо/влажно)
- каква е ел. инсталацията в жилището
- правилно монтиран (част ел. и част водопровод)
- да не се спестява за качествени консумативи при монтаж
Та, един и същи бойлер може да се "прояви" различно.
А може да "изтеглите" късата клечка - дефектна партида на някой компонент.
виц:
Скрит текст:
Пътува един господин в самолет. Седящият до него по едно време почва да се оплаква:
- Да знаеш голям карък съм, където и да тръгна, все ме сполетяват разни работи... я колата ще катастрофира, влакът ще дерайлира, автобусът ще се счупи... голям карък съм.
В този момент стюардесата обявява по уредбата:
- Уважаеми пътници, самолетът се повреди, падаме над океана. На всеки ще бъде раздадена по една спасителна жилетка и свирка с топчe, да плашите акулите като паднете във водата!
Каръкът:
- Ето, видя ли, сега ще ми се падне я свирка без топче, я глуха акула...
стига да знам, че марката е читава. Изглеждат добре иначе.
Не би ме интересувало марката щом на място при оглед нещата са добре.
(плавно регулиране на ъгъл, качествено огъната ламарина)
На място пробвайте монтаж/демонтаж на крушка. Wink

# 321
Благодаря!
Предишната ми кухня  беше почти изцяло  обзаведена от тях: печка, миялна, котлони, хладилник. Като  цяло бях доволна  от тях, даже печка+котлони още си ги ползвам. Миялната, ми се развали по някое време,  но проблема  май беше в неправилно  свързване.
Но всъщност  до колкото  знам марката  изпадна в несъстоятелност  още през 2013 (вж. в нета информация  по повода  ).

# 322
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, има ли някой, който да се занимава с проектиране на кухни? Направила съм проект на кухнята, но ми трябва човек с по-голям опит от гледна точка на съвети, които са единствено натрупани с опита. Ако има такива ще покажа проекта за съдействие и помощ. Благодаря предварително!
Пак съм аз и за да не пиша нов пост, цитирам моя...
Показвам какво имам в предвид. Кухнята съм си я начертала, но някак си не мога да съм сигурна, че това е оптималният вариант за удобна кухня, заедно с трапезария.
Нещо, което не е променено на чертежа : Мивката е по-малка, а дивана мисля да не е ъглов, защото заема много място. Моля за мнение. Това са чертежите ;
;
;

# 323
  • Раковски
Снимката с размерите е малка и не се виждат.

# 324
  • Plovdiv, Bulgaria
Снимката с размерите е малка и не се виждат.
Извинявам се, ще пробвам да кача такава, че да се вижда, но за сега не ми е възможно.

# 325
Стеничките отсрани не могат ли да се изкъртят, вижте плана на сградата, но едва ли са носещи. Хладилкика отвън ли е? Ако - да, много неудобно ми изглежда. Аз бих го вместила вътре, срещу мивката.

# 326
Стеничките отсрани не могат ли да се изкъртят, вижте плана на сградата, но едва ли са носещи.
Предполагам са носещи, прилича ми на усвояване на тераса.
Ако не са, то може само стеничката, м/у хладилник и мивка да се премахне.
Мястото на хладилника е добро, преди мивката, както е в момента,
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 10:19 от Анонимен

# 327
  • Plovdiv, Bulgaria
Стеничките отсрани не могат ли да се изкъртят, вижте плана на сградата, но едва ли са носещи.
Предполагам са носещи, прилича ми на усвояване на тераса.
Ако не са, то може само стеничката, м/у хладилник и мивка да се премахне.
Мястото на хладилника е добро, преди мивката, както е в момента,
Скрит текст:
Да, това е усвоена тераса. Така закупихме имота и в последствие изведохме водата на терасата за да се освободи място за трапезария. При това положение не може да се махнат стените, а ако се махнат от дясно /срещу мивката/ се освобождава едно място от 25-30 см, което е нищо.
Дали имате друго предложение за мебели в трапезарията и друга разстановка в кухнята?

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 10:43 от I T_376031

# 328
I T_376031, панел ли е?

# 329
  • Plovdiv, Bulgaria
Да, но домуоправителят каза, че там имало нещо си, което държало... ако правилно съм запомнила. Това са последните панелки от 1992 г, ако има значение това.

Общи условия

Активация на акаунт