Сватба 2018 - VII-ма част

• 56 449
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Именно, аз затова съм решила да не юркам за нищо (освен за потвърждение навреме Joy ), защото искам сватбата ни да е забавна и приятна за всички. Това е важен ден за нас, но по същество си е едно парти. И така и така за мен е ясно, че ще съм кълбо от нерви и притеснение, не искам и гостите да са нервни, защото ще ме натоварят още повече ...

# 226
И аз мислех да правя благотворителност вместо цветя, но се отказах. Не искам да задължавам с нищо гостите, а някои изобщо могат да не разберат за какво става дума. Само ще ги помоля устно да не носят цветя. Ако някои ме послушат, поне накрая ще намалим бройката им, което пак е добре. Но ми е жал наистина тия красиви букети и кошници да свършат в кофата после. Решила съм да си запазя и изсуша само моя букет. Simple Smile

# 227
Казаха да изберем 3 вкуса от обявените в сайта и така и направихме. Маскарпоне с плодове, Страчатела с шоколад и още една Шоколадова. Според една позната може би не могат да гарантират, че ако е по-тежка тортата няма да потънат блатовете и затова отказват тези леки кремове. Утре ще звънна в другите две сладкарниви да попитам дали всичко е наред, защото доста се притесних.

Много се извинявам за въпроса, но къде са ти казали това? Звучи ми точно като моето преживяване с CakeBox. Ужасно отношение, жената само си цъкаше по лаптопа и даже ми се нацупи, че съм отишла на дегустация сама, а тя била приготвила парченца за двама (защо, не знам - не ме е питала предварително). Даде ми парченцата, отиде на другата маса с гръб към мен, а като дойде на масата започна да ме разпитва кои агенции ще ползвам за организиране на събитието. Искаше ако мога да ѝ дам и номера. БЕЗ да съм казала, че искам да поръчвам торта все още. Парчетата торта бяха очевидно нарязани от доста отдавна, защото бяха сухи и много безвкусни. Трябваше да си избера няколко вкуса предварително, а накрая ми каза, че и те (които каза, че са добри за гола торта) не могат да станат на повече от два етажа (и то малки), та щяло да има множество малки тортички, вместо голяма + малка/и. Но и това щях да преживея, ако не се чувствах като досадник, който ѝ губи времето.

# 228
  • Варна
Именно, аз затова съм решила да не юркам за нищо (освен за потвърждение навреме Joy ), защото искам сватбата ни да е забавна и приятна за всички. Това е важен ден за нас, но по същество си е едно парти.

Точно така. Който иска, пак може да дари нещо. Насила не става.

А знаете ли къде продават подобни рокли /освен в Интернет/:

# 229
Момичета, да се похваля открих моята рокля!
Май месец се записвам в графика за шиене. Великолепна е и ми стои чидесно. Много интересна А линия е. Бяхме с майка ми и когато я облякох тя се разплака като по онези булчинските предавания по TLC Heart Decoration
Обиколих всички сватбени магазини във Варна. И сега ще ви споделя разочарованието си от повечето. На повечето места като ги питах какво ще ми предложат да пробвам, казаха че роклите са им малки за мен, на което аз отвърнах че просто искам да вляза в тях без да ги закопчавам или да очаквам да ми паснат перфектно, исках да добия представа как ми седи генерално дадения модел. В първите няколко магазина дори не се постараха да потърсят нещо. С наднормено тегло съм в момента и не очаквам да имат точно моя размер, ама да бяха се постарали малко. В бутика, където открих моята рокля, дамата ме набута в S и М размери (!!), а по бг номерация съм била 54-56. Наистина се постара много и благодарение на това си имам мечтаната рокля, която само да вметна беше М-ка.
Но може би най-разочарована съм от Сватбвн център Варна. Момичетата в началото бяха отзивчиви и се постараха да ме консултират максимално добре...ама тук свършва всичко. Понеже видяха, че съм повече кг, директно отрязаха че само 2 модела ще ми отивам и само тях ми дадоха да пробвам, а на мен единия не ми хареса, другия беше ок, но не беше моята рокля. След като понечих да разгледам останалите рокли (пробваните до тук бяха избрани от тях), директно заявиха че няма как да ме напъхат в тях. Обясних им, че втората рокля, която пробвах беше ок, но не я почувствах моята и няма да в взема, но те не спряха да ми казват кога и как да я капарирам, ако искам да е готова навреме..при което директно ги срязах и казах, че няма да стане. И се запътих към така “миниатюрните” рокли за моята фигура. Питах консултантката, ако харесам някоя от по-малките размери, дали могат да я ушият по поръчка и каза да, с 50 лв отгоре върху цената на роклята. Така де, нищо не харесах, освен една рокля, но не и за моята сватба. Учудих се и с колко малко и еднотипни модели разполагат въпреки, че като влезеш изглежда, че имат немалко рокли. Общо взето, грешката им беше, че си наложиха мнението, не ме изслушаха, въпреки че бях лесен клиент и имах бюджет от 3000, (за който ми казаха, че мога да си позволя всяка рокля от магазина им) и се държава с мен като с инвалид, заради повечето ми кг. Иначе ми обръщаха внимание, стараха се да бъдат мили и ми предложиха отстъпки за всичко, ама кел файда с това отношение.

# 230
  • Варна

А къде я откри, ако не е тайна? Simple Smile

Аз също не съм доволна от Сватбен център Варна. Там НЯМА модели за закръглени, през цялото време ми ходеха подире, а аз обичам да си разглеждам на спокойствие. Да не говорим, че питах за цените на халките, отказваха да ми посочат цени за конкретен модел, само ми казаха, че почват от 75 лева нагоре Disappointed

# 231
Аз пък съм доволна от Сватбения център във Варна. Simple Smile Роклята ми е оттам и също минавам за пухкава булка, с големи гърди и дупе. Преди това ходих в един бутик до Ритуална зала и роклите бяха до 44 размер. Майка ми, която е висока и стройна, не можа да се напъха в тяхна рокля. Е, и тия, които не сме 50 кг, също сме хора. Grinning В Сватбения веднага ми показаха варианти, има за всеки вкус и размер жени, което е похвално.

А, да, за халките в Сватбения - гадни са, на Сара Трейд. Не са удобни, режат пръсти и не ги препоръчвам.

# 232
  • София
@Л е а - С о ф и я, абсолютно същото преживяване в повечето магазини в София ( всички по ул. Пиротска) и всички без един в Асеновград. Понеже в момента на покупката бях в края 4 месец, на сватбата ще съм края на 5 изчаках поне малконда ми порасне коремчето, за да имам представа модел, който ще ми седи добре с големия корем все пак... Сватбата е на 29.04, ходих на 17.03. Първо, че като влезнеш в магазина никой не те отразява!? Разглеждаш и двете "консултантки" седят и си обсъждат нещо във фейсбук и си тръгвахме директно от тези магазини (първите 5 магазина в началото на Асеновград бяха така).. Аз като търговец, очаквам да бъда посрещната, поне малко да ми се обърне внимание, да ми се предложат модели да облека или предложение за такива... Както и да е... Влизам в следващите, казвам аз съм булката, събитието е на 29.04 и чувам само "Ооо, много късно си се сетила, защо такааа?" "Поръчки приемаме след 15 май" "За теб нямаме размери, само по поръчка, но приемаме чак май месец" и всякакви такива неща... Влезнах в последния отворен магазин и край... Там жената ме напъха във всевъзможни модели, които исках! Влезнах в МОЯТА рокля и тя почна "Ще направим това, това и това, за да ти стои идеална" Аз и казах какво искам да коригираме и тя каза ела да ти взема мерки. Тя също ми каза, че не приема поръчки, но моята ще вземе. Та така... В магазините имат модели само за финни дами. Аз попринцип също съм малко повече кг и сега съм бременна, но означава ли това, че не трябва да се омъжвам...

# 233
  • София
Здравейте.

Първо започвам с тортата, защото и на мен ми е болна тема.
Аз също исках т. нар. "гола" торта, но в "Двете фукли" един много, много невъзпитан господин ми обясни, че не можело да ми гарантират, че ще ми я доставят цяла извън София, защото била много неустойчива за транспортиране, въпреки че си плащаш по 0,80лв. на Км. не ти гарантират, че няма да пристигне на пихтия.

Относно Cake Box, и те ми фигурират в списъка за дегустация... но така като ти прочетох мнението май ще ги махна от списъка. Не обичам хора, които се държат надменно, при положение, че човек си плаща за услугата, не получаваме тортата безплатно. И то си плащаме хич не малко. Simple Smile

Видях, че една мацка е писала относно късички рокли, каквито търсех и аз, но така и не намерих... явно не са модерни и търсени особено, аз такава не намерих готова... така че ще я шия. Simple Smile

# 234

А къде я откри, ако не е тайна? Simple Smile

Аз също не съм доволна от Сватбен център Варна. Там НЯМА модели за закръглени, през цялото време ми ходеха подире, а аз обичам да си разглеждам на спокойствие. Да не говорим, че питах за цените на халките, отказваха да ми посочат цени за конкретен модел, само ми казаха, че почват от 75 лева нагоре Disappointed

Същата работа и при мен с халките...Много нахално се опитаха да ми пробутат каквото могат, иначе не са лоши момичетата, ама отношението им беше Close
Моята рокля е от бутил Novia, зад операта, където започвам всички булчински. Много съм доволна от отношението, позивитна енергия има дамата, а на нейната сватба и тя е била шишаланка (над 100 кг.) и определено проявява разбиране и съдейства чудесно. Тя измисля моделите за роклите, на място ги шиян в ателието на долния етаж. Моята рокля тя я избра, на мен на закачалката не ми направи впечатление. Искаше да пробвам още рокли над тези, които сз харесах и беше много отзивчива. Попита ме каквп търся, коментирахме, сподели и за своята сватба...абе страхотна бена накратко. Моята рокля беше цветен модел, от ушитите булчински, никоя не я почувствах моята, но бяха хубави. Прави всичко възможно, за да помогне и е много внимателна. Моята рокля е по-малко от 800 лв., което много ме зарадва, въпреки че имах бюджет до 3000 лв., но се надявах да е много по-малко, както и стана. Вероятно ще си взема и другата, която харесах. Дамата мисля, че се казва Милена.

# 235
  • Beyond the stars
И в моята глава е къса рокля, по-скоро tea length или до коляно, не къса-къса. Къса ми се връзва най-добре с идеята за ярки цветни обувки, танцът не си го представям с дълга и т.н.. Нямам проблеми с поръчването от интернет и чужбина. Та почти сигурно нещо онлайн ще да е, само трябва да си преценя коремчето  Blush

# 236
Аз пък съм доволна от Сватбения център във Варна. Simple Smile Роклята ми е оттам и също минавам за пухкава булка, с големи гърди и дупе. Преди това ходих в един бутик до Ритуална зала и роклите бяха до 44 размер. Майка ми, която е висока и стройна, не можа да се напъха в тяхна рокля. Е, и тия, които не сме 50 кг, също сме хора. Grinning В Сватбения веднага ми показаха варианти, има за всеки вкус и размер жени, което е похвално.

А, да, за халките в Сватбения - гадни са, на Сара Трейд. Не са удобни, режат пръсти и не ги препоръчвам.

Така е, размери имат, даже 60ти ми изкараха, който ми беше доста голям. Имат даже специален каталог рокли за шишаланки. Добре консултират, имат познания, ама поне в моя случай се изложиха и натрапиха виждането си. Иначе изглеждах добре с роклите, които ми избраха, но не бяха моите.
+1 за халките. Ние нашите ще ги правим в Злато-Варна, зад пощата. Традиционни халки,каквото ние сме харесали 50 лв изработка с гравиране, ние носим златото, майка ми ни подари. Хубави модели имат, цените са прилични. Жълто злато ще са нашите.

# 237
Очевидно да работиш в бизнеса със стоки, предназначени за сватбено тържество, е трудно и не всички успяват да се държат на положение през по-голямата част от времето. Факт е, че всяка жена, на която предстои да даде една торба пари за нещо (било то рокля, торта, бижу, прическа или грим), иска нещо насреща и е нормално да е претенциозна. Ако цените бяха по-ниски, може би, имаше някакъв шанс за нещата, които не са ти толкова важни, да не си перфекционист и до голяма степен да се оставиш на произвола дали ще се получи добре или не, но при тези цени... Трябва да приемат, че ще бъдем капризни! Wear Crown

# 238
@Л е а - С о ф и я, абсолютно същото преживяване в повечето магазини в София ( всички по ул. Пиротска) и всички без един в Асеновград. Понеже в момента на покупката бях в края 4 месец, на сватбата ще съм края на 5 изчаках поне малконда ми порасне коремчето, за да имам представа модел, който ще ми седи добре с големия корем все пак... Сватбата е на 29.04, ходих на 17.03. Първо, че като влезнеш в магазина никой не те отразява!? Разглеждаш и двете "консултантки" седят и си обсъждат нещо във фейсбук и си тръгвахме директно от тези магазини (първите 5 магазина в началото на Асеновград бяха така).. Аз като търговец, очаквам да бъда посрещната, поне малко да ми се обърне внимание, да ми се предложат модели да облека или предложение за такива... Както и да е... Влизам в следващите, казвам аз съм булката, събитието е на 29.04 и чувам само "Ооо, много късно си се сетила, защо такааа?" "Поръчки приемаме след 15 май" "За теб нямаме размери, само по поръчка, но приемаме чак май месец" и всякакви такива неща... Влезнах в последния отворен магазин и край... Там жената ме напъха във всевъзможни модели, които исках! Влезнах в МОЯТА рокля и тя почна "Ще направим това, това и това, за да ти стои идеална" Аз и казах какво искам да коригираме и тя каза ела да ти взема мерки. Тя също ми каза, че не приема поръчки, но моята ще вземе. Та така... В магазините имат модели само за финни дами. Аз попринцип също съм малко повече кг и сега съм бременна, но означава ли това, че не трябва да се омъжвам...

На повечето места се държат все едно жена с повече кг е инвалид и нещо нередно и има. То не е полезно, не е и особено естетично, ама сега като сме дебели дай да умираме... Аз от известно време съм над нормата, досега съм била 50-60 кг и всичко бешр различно. Отношенито е наистина отвратително. И не е редно. Много се радвам, че и ти си открила своята рокля! И лека бременност ти желая Hug

# 239
  • Хайделберг, Германия
Казаха да изберем 3 вкуса от обявените в сайта и така и направихме. Маскарпоне с плодове, Страчатела с шоколад и още една Шоколадова. Според една позната може би не могат да гарантират, че ако е по-тежка тортата няма да потънат блатовете и затова отказват тези леки кремове. Утре ще звънна в другите две сладкарниви да попитам дали всичко е наред, защото доста се притесних.

Много се извинявам за въпроса, но къде са ти казали това? Звучи ми точно като моето преживяване с CakeBox. Ужасно отношение, жената само си цъкаше по лаптопа и даже ми се нацупи, че съм отишла на дегустация сама, а тя била приготвила парченца за двама (защо, не знам - не ме е питала предварително). Даде ми парченцата, отиде на другата маса с гръб към мен, а като дойде на масата започна да ме разпитва кои агенции ще ползвам за организиране на събитието. Искаше ако мога да ѝ дам и номера. БЕЗ да съм казала, че искам да поръчвам торта все още. Парчетата торта бяха очевидно нарязани от доста отдавна, защото бяха сухи и много безвкусни. Трябваше да си избера няколко вкуса предварително, а накрая ми каза, че и те (които каза, че са добри за гола торта) не могат да станат на повече от два етажа (и то малки), та щяло да има множество малки тортички, вместо голяма + малка/и. Но и това щях да преживея, ако не се чувствах като досадник, който ѝ губи времето.

Това е изискване за дегустация в 100гр. Сладки. Сега се притесних още повече, защото имаме дегустация и в КейкБокс и за там също трябваше да подадем три желани вкуса. Имаме и 3-та дегустация в Диди'с, но пък там бях безкрайно любезни, без да изискват нито вкусове, нито каквато и да било информация.
Снощи споделих на половинката за ситуацията и сме много озадачени, защото бяхме на сватба в Германия и на един друг ивент и имаше огромни голи торти, отрупани с плодове. Как може да не могат да се изработят в БГ?
В крайна сметка, като искат цена толкова висока за парче торта, би било редно да се постараят да я изработят. Ще сложат рамка, подложки и каквото е нужно, все пак това е 5-6лв за парче!!!
Типично по българският му начин, действаме си мързеливата, хем да ни вземат парите, хем само да трупнат едни пандишпани с крем......безобразие!!!!  Извинявам се, но мъничко се ядосах.... :/

Общи условия

Активация на акаунт