Сватба 2018 - VII-ма част

• 56 534
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Идеи за декорация на "горска тематика" за сватбата и малко "голи" торти. Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:

# 346
  • WonderLand
Обсъдихме детайли за декорацията, цветята, букета, направих си пробна прическа и не на последно място - капарирахме си торта от "Амбелино"! Simple Smile Бяха мили хората там, обясниха ни доста неща, дано и тортата е вкусна. Поздравления за всичките ви придобивки! Много е сладка идеята с важните дати за младоженците. А за нас от утре почва обратното броене - 20 дни! Simple Smile

А тортата по колко ви излезе на парче. И ние мислим от там да поръчаме, поне това ни препоръчаха.

Аз пък да ви споделя на какво се натъкнах. Принципно исках сватба в планината, с ритуали на открито в комплекс с голяма градина. Но тъй като н е харесахме нищо резервирахме друго. Днес обаче пристигнахме за почивка в Рибарица в хотел Св. Екатерина и в момента в който се качихме в стаята и погледнахме навън видяхме, че е идеалното сватбено място. Градината е огромна с изглед към планината, с езеро и арка и достатъчно пространство, даже и детски кът и площадка. А вътре е с едно красиво спираловидно стълбище... Не ме е яд, че вече имаме място, но ако вече не бяхме толкова напред с подготовката щях да се пренасоча. Ако някой иска мога да пусна сники. Надявам се да не се приеме за реклама, просто много ми хареса хотела и повече градината му.

# 347
А тортата по колко ви излезе на парче. И ние мислим от там да поръчаме, поне това ни препоръчаха.

Аз пък да ви споделя на какво се натъкнах. Принципно исках сватба в планината, с ритуали на открито в комплекс с голяма градина. Но тъй като н е харесахме нищо резервирахме друго. Днес обаче пристигнахме за почивка в Рибарица в хотел Св. Екатерина и в момента в който се качихме в стаята и погледнахме навън видяхме, че е идеалното сватбено място. Градината е огромна с изглед към планината, с езеро и арка и достатъчно пространство, даже и детски кът и площадка. А вътре е с едно красиво спираловидно стълбище... Не ме е яд, че вече имаме място, но ако вече не бяхме толкова напред с подготовката щях да се пренасоча. Ако някой иска мога да пусна сники. Надявам се да не се приеме за реклама, просто много ми хареса хотела и повече градината му.
2,90 е парчето със стандартен крем (шоколадов или сметанов), но ние решихме да е смесен, което оскъпява парчето с около 30 стотинки. За 80 парчета тортата излезе 260 лв.

Ето тази е нашата:

# 348
  • WonderLand
Много благодаря, като гледах сайта им и на мен тази торта ми беше харесала. Във вторник ще ходим към Асеновград и ще мина от там.

# 349
Привет на всички и честита Цветница, особено на тези с имена на цветя!
Да споделя, че снощи открих сезона на сватбите като гост на моя приятелка. Като цяло хубава сватба с 60 гости. За тези, които се питат дали да има менюта по масите, да кажа, че определено е по-добре да има, макар и само едно. Има хора, които са с алергии, различна религия и т.н. Добре е и да знаят какво им включва куверта. На вчерашната сватба на бара бяха оставили водка и уиски, но никой не беше рязбрал и хората пиеха от оставаната на масите домашна ракия,  вино и който се сети да си поръча бира.. Дори сервитьорите не бяха инструктирани да предложат на гостите от другие напитки. Едва когато младоженцити минаха да поздравят гостите установиха, за тази неприятна подробност. Някой си поръчаха от уискито накрая, но като си почнал на определен алкохол, обичайно си продължаваш на него.  

# 350
Ние също имахме меню - по едно на маса и за мен така е по-добре. Да се знае какво предстои и да се напише какъв алкохол са подготвили младоженците, а оттам нататък всеки да си поръчва каквото иска извън куверта. Simple Smile

# 351
Честно да кажа не ми влияе никакво време и никакъв климат и т.н. но знае ли човек дано. С ММ говорихме и ще се консултирам с лекарката  и тогава ще решим. Другата седмица в събота ще ходя да си взимам роклята,костюм на ММ и разни други дребни неща като късметчета,украса за колата,чаши и шампанско,кутия и другите не ги помня.Тогава си очаквам и халките да са готови и да си ги взема.А тази седмица в петък ще ходя да си търся обувки.Защото в интернет които харесах се бяха изчерпали от към малък номер 36 Grinning

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 08:35 от Ina_H

# 352
  • Варна
Варненски булки, от къде поръчахте тортите?
На мен ми предстои да гледам сега за това и си мисля за Cherry by Mary, отзиви имате ли?

Леа, Cherry by Mary ще пряват дегустации на сватбени торти тази събота (31.03 -виж във фб страницата им за повече инфо) Wink

Много благодаря за този отзив.  bouquet
Въпреки че им се обадих на 31.03. , 3 дни след записването, пак ни поканиха. Опитахме 7 вида торти, всички бяха сочни и прекрасни. Имаме си фаворит. Цените са 5.30-5.90 на парче, като за измазана торта отстрани се доплаща 10% отгоре. Доставката е безплатна в рамките на града. Не използват фондан и захарни фигурки, което на мен много ми хареса. Украсяват с плодове и/или живи цветя. Ще ходя на още 2 дегустации и до седмица се надявам да сме избрали тортата.

# 353
  • Burgas
Момичета включвам се от финалната права. Всичко е готово само трябва да дойде големия ден. Колкото повече наближава вълнението се усилва.

# 354
А защо ми се струва, че имаше включила се булка с дата 14.04.18 г., но беше след като темата беше оформена и не сме я включили в списъка?

# 355
@SileverDream -Света Екатерина в Рибарица беше първото място, къдете отидохме за оферта, тъй като ми беше препоръчано от позната, която се е женила преди 4-5 години там. И да, мястото е много приятно, но условията никак не са впечатляващи (да речем, че се движат в горния ценови диапазон). Но нещото, което всъщност ни отблъсна беше, че те задължават да работиш точно с определена агенция, защото "шефката" на хотела била съдръжник във въпросната агенция. А както можете да предположите цените на агенцията също бяха от "по-солените" и нямаш право на избор. Естествено, ако човек е решил това да е мястото, ще се съобрази с изискванията.
След разговор с познатата, която ми препоръча мястото, се оказа, че условията рязко са се променили от преди няколко години, за съжаление не към по-хубаво.
ПС: Честито на момичетата, които са се сдобили с мечтаните рокли Simple Smile)

# 356
  • WonderLand
G_amore, много благодаря за информацията Simple Smile

Аз днес взех пратка с панделки от Алиекспрес, само дето вместо бели панделки са ми пратили една черна и една светло синя.. направо щях да падна като ги видях. Снимах ги и отворих диспют, ама не знам какво ще излезе от това. Малко по малко започнаха да идват нещата, като дойде всичко ще го покажа.

# 357
@SileverDream -Света Екатерина в Рибарица беше първото място, къдете отидохме за оферта, тъй като ми беше препоръчано от позната, която се е женила преди 4-5 години там. И да, мястото е много приятно, но условията никак не са впечатляващи (да речем, че се движат в горния ценови диапазон). Но нещото, което всъщност ни отблъсна беше, че те задължават да работиш точно с определена агенция, защото "шефката" на хотела била съдръжник във въпросната агенция. А както можете да предположите цените на агенцията също бяха от "по-солените" и нямаш право на избор. Естествено, ако човек е решил това да е мястото, ще се съобрази с изискванията.
След разговор с познатата, която ми препоръча мястото, се оказа, че условията рязко са се променили от преди няколко години, за съжаление не към по-хубаво.
ПС: Честито на момичетата, които са се сдобили с мечтаните рокли Simple Smile)

Aз гледам, че повечето сватби там са декорирани от Сватбена агенция Wed Etiquette, които наистина творят чудеса, поне по снимките, които съм виждала.

# 358
Момичета, като споменахме Али експрес - някоя от вас поръчвала ли си е напечатани покани от там?

Хем ми харесват, хем съм скептична. Пише, че може да се печата на всякакви езици, но все пак.

# 359
Момичета, като споменахме Али експрес - някоя от вас поръчвала ли си е напечатани покани от там?

Хем ми харесват, хем съм скептична. Пише, че може да се печата на всякакви езици, но все пак.
Аз не бих се доверила на превода. Кой знае каква глупост ще напишат и после хайде от начало в търсене на покани. Като тази грешка например: https://www.google.bg/amp/s/m.dnevnik.bg/sport/2017/10/16/306065 … ia_se_okaza_s/amp

Общи условия

Активация на акаунт