Сватба 2018 - VII-ма част

• 56 458
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Ние раздавахме подаръците при уелкъм дринка. Ако се обикаля по масите може и тогава да се дадат.

Да, но ние смятаме да пропуснем и двете. Това с обикалянето по масите ми идва в повече, а няма да имаме и изнесен ритуал и уелкъм дринка става малко излишен.
Повярвай ми няма да ви се размине обикалянето на масите. Дори да не събирате подаръци, поне ще минете да се чукнете с всички за здраве и да ви честитят. На последната сватба на 31.03 стана много конфузно, т.к. булката не искаше да минава. Почна първо свекъра, после мина свекървата, после само младоженеца и на края булката и младоженеца. Та се получи, че дори минаха два пъти. Всеки ги пита къде и кога да дават подаръците и цветя, които хора бяха донесли направо в ресторанта. Нямаха шафери и някой притичва взима подаръците или цветята, връща се па до масите и т.н. Кутията беше сложено до масата на младоженците и на хората им беше неудобно да ходят пред всички и да пъхат пликовете в нея..

# 541
  • Beyond the stars
Ние раздавахме подаръците при уелкъм дринка. Ако се обикаля по масите може и тогава да се дадат.

Да, но ние смятаме да пропуснем и двете. Това с обикалянето по масите ми идва в повече, а няма да имаме и изнесен ритуал и уелкъм дринка става малко излишен.
Повярвай ми няма да ви се размине обикалянето на масите. Дори да не събирате подаръци, поне ще минете да се чукнете с всички за здраве и да ви честитят. На последната сватба на 31.03 стана много конфузно, т.к. булката не искаше да минава. Почна първо свекъра, после мина свекървата, после само младоженеца и на края булката и младоженеца. Та се получи, че дори минаха два пъти. Всеки ги пита къде и кога да дават подаръците и цветя, които хора бяха донесли направо в ресторанта. Нямаха шафери и някой притичва взима подаръците или цветята, връща се па до масите и т.н. Кутията беше сложено до масата на младоженците и на хората им беше неудобно да ходят пред всички и да пъхат пликовете в нея..

На сватба, на която бяхме, булката и младоженецът посрещаха гостите и тогава се даваха цветя и пликове.  Peace Гостите бяха около 300, ако бяха започнали да обикалят по-късно вероятно щеше да отнеме час-два  Laughing

# 542
О,да,имам го предвид и сме решили,че ще минем, но само за по едно наздраве. Искам да избегна точно тази галимация с вземи сега тая кутия, вземи втората, ама занеси ги, ама върни се.....А масата за подаръци тактично сме я избрали в един ъгъл ва рестжранта,за да е удобна за всички, когато решат.

# 543
  • София
@fatalina, аз ще съм с изцяло прибрана коса, но благодаря за съвета. 😊
Ние ще имамe welcome drink, с три коктейлни маси, като на едно от тях ще е кутията за пликове. Simple Smile Но сигурно пак ще минею за наздраве де.

# 544
Това украшение за коса го има в Алиекспрес за 12-15лв.
Бижутата ибаче са прелестни! Честити да са ти!

# 545
  • Хайделберг, Германия
Здравейте, момичета.
Аз продължавам с драмите около тортата, но след като бяхме в София за Великден, поне имам яснота.
Правихме дегустации на няколко места и съм със доста смесени чувства.
Разочарована съм от Диди'с, където бях запазила месец по-рано часът за пробване и жената (собственик/главен сладкар) не се появи в сладкарничката. Там беше единствено момичето, което работи и ужким се обади да извести че сме там. След като чакахме 40 мин. решихме да си тръгнем и девойката тогава се сети пак да ѝ звънне и да ни пита какво всъщност искаме. Добрия продавач би се сетил поне да ни почерпи кафетата, които изпихме докато чакахме там. Най-малкото очаквах едно обратно обаждане да се извини, защото така се печелят клиенти!  -
CakeBox -  Тортите на вкус не са нищо особено, бяха сухи, без никаква презентация, така че да ме накарат да дам 6лв. за парче. Жената която разговаря с нас беше безразлично-любезна, което отблъсква.

CO-CO sweet and more - голата торта е с цена 7лв./парче за големина с 60парчета, а допълнителната давали на 5лв.Вкусни торти, но не поддържат сватбените вкусове на място.

Момичета, бих искала да ви помоля, ако някой може да препоръча място в София, където изработват голи торти да сподели. Ще съм Ви безкрайно задължена. Disappointed Relieved

# 546
  • София, България
Сладкарски цех Гаврош Simple Smile Трима близки човека ми ги похвалиха много, но на нас ни е скъпо. Ценовия клас е като на Co-Co sweet and more май...

От Диди’с не ви ли се обадиха предния ден да потвърдите часа? На мен ми звъняха да ми напомнят. Много непрофесионално от тяхна страна е това, което са направили!

# 547
Момичета, препоръчайте ми къде в София да направя изследванията - искат ми Васерман, кожно-венерически и белодробни. Досега не ми се е налагало да ходя по лекари, да чукна на дърво, и нямам идея къде да ида.

Днес с ММ приключихме с медицинските, които направихме в Медицински център Лора, намира се в центъра, до съдебната палата. Всичко излезе близо 100 лева и стана изключително бързо.

# 548
  • Хайделберг, Германия
Сладкарски цех Гаврош Simple Smile Трима близки човека ми ги похвалиха много, но на нас ни е скъпо. Ценовия клас е като на Co-Co sweet and more май...

Да, това за мен са безпредметно скъпи торти. И на мен ми идва много за една торта да дадем 700лв. Ще ги погледна и тях, благодаря ти много! Simple Smile

# 549
Скрит текст:
Здравейте, момичета.
Аз продължавам с драмите около тортата, но след като бяхме в София за Великден, поне имам яснота.
Правихме дегустации на няколко места и съм със доста смесени чувства.
Разочарована съм от Диди'с, където бях запазила месец по-рано часът за пробване и жената (собственик/главен сладкар) не се появи в сладкарничката. Там беше единствено момичето, което работи и ужким се обади да извести че сме там. След като чакахме 40 мин. решихме да си тръгнем и девойката тогава се сети пак да ѝ звънне и да ни пита какво всъщност искаме. Добрия продавач би се сетил поне да ни почерпи кафетата, които изпихме докато чакахме там. Най-малкото очаквах едно обратно обаждане да се извини, защото така се печелят клиенти!  -
CakeBox -  Тортите на вкус не са нищо особено, бяха сухи, без никаква презентация, така че да ме накарат да дам 6лв. за парче. Жената която разговаря с нас беше безразлично-любезна, което отблъсква.

CO-CO sweet and more - голата торта е с цена 7лв./парче за големина с 60парчета, а допълнителната давали на 5лв.Вкусни торти, но не поддържат сватбените вкусове на място.

Момичета, бих искала да ви помоля, ако някой може да препоръча място в София, където изработват голи торти да сподели. Ще съм Ви безкрайно задължена. Disappointed Relieved

Ние се спряхме на гола торта от 100 грама сладки Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 22:27 от AnMary

# 550
  • WonderLand
Какво означава "гола торта"? Торта която е измазана с крем и без фондан ли или самата торта не е измазана?

Аз напоследък се чудя каква торта да е и се замислих за торта, която се сервира като сладоледена топка. Върти ми се в главата идеята да направя една малка торта за разрязване, а за гостите да направя същата торта, но да се сервира на топчета. Управителката на нашия ресторант ни посъветва да не вземаме много скъпа торта, защото после хвърляли голяма част неизядени парчета. А и много ми се виждат цитираните цени, тъй като фотографът излезе доста повече от очакваното.

# 551
  • Beyond the stars
Ние ще имаме торта за разрязване колкото за идеята, пък за гостите друг десерт. Крайно безсмислена ми се вижда инвестицията в торта, на фона на това колко изобщо се яде и т.н.
Иначе такава идея ми се върти  https://goo.gl/images/7M4Pn7 -  с гръб изненада за младоженеца и лице за гостите   Mr. Green

# 552
Момичета от София и региона, сега се сетих - Take a Cake правят и сватбени торти, но не знам как стои въпросът с доставката. :/ Но сме купували от капкейковете им и са наистина страшно вкусни! Simple Smile

Ето ви една примерна:

# 553
  • София, България
Какво означава "гола торта"? Торта която е измазана с крем и без фондан ли или самата торта не е измазана?

Аз напоследък се чудя каква торта да е и се замислих за торта, която се сервира като сладоледена топка. Върти ми се в главата идеята да направя една малка торта за разрязване, а за гостите да направя същата торта, но да се сервира на топчета. Управителката на нашия ресторант ни посъветва да не вземаме много скъпа торта, защото после хвърляли голяма част неизядени парчета. А и много ми се виждат цитираните цени, тъй като фотографът излезе доста повече от очакваното.

Да, "гола торта" означава торта, измазана с крем, без фондан. Чисто "гола" или с цветен крем, все си е "гола торта" Simple Smile

Къпкей торитите са много готини, но аз държах да си е торта... С голямо удоволствие ще си хапна парчето торта хахаха надявам се... ако ми остане време Smiley

Попаднах на тази статия, че броят на браковете растял https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/12/3161654_broiat_na_skl … ef=home_main_news, което си е видимо...

# 554
  • Хайделберг, Германия
Точно така, общо взето са само на блатове с или без крем. Фонданените също са много красиви, като изработка, но захарното тесто никой не го яде, а и се оказва ,че парчето заради него се вдига с около 1лв./1,50лв.
Единственият недостатък на голата торта е ,че е доста суха в оригиналният си вид. Първоистичникът е Америка, където тортите са повече като кекс. В България се сиропират и се ползва доста повече крем, затова и повечето сладкарници не се наемат да правят такива големи. Според това което разбрах се правят до максимум 3 етажа.

Общо взето от един хубав ден са направили страхотна месомелачка за изкарване на незаслужени пари... Sad

Общи условия

Активация на акаунт