Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 666
  • 738
  •   2
Отговори
# 570
  • Sofia
Те, бенките с опасност за злокачественост, не е ли още по-наложително да бъдат отстранени?

# 571
  • Варна
Май е по-добре да не се пипат, защото при отстраняването има опасност да се активират. А и ако не се махне хубаво всичко... Така съм чувала.

# 572
Според мен върви за второ мнение още някъде. Нещо отговора на тая детматоложка не ме задоволява.

# 573
Аз махнах една с лоша прогноза по препоръка на онкодерматолог, така че не знам бенка която не е ОК колко е добре да остане.. И аз мисля че е по добре да отидеш за друго мнение

# 574
Аз махнах една с лоша прогноза по препоръка на онкодерматолог, така че не знам бенка която не е ОК колко е добре да остане.. И аз мисля че е по добре да отидеш за друго мнение

Здравейте, благодаря за отговора. Истината е, че лекарката ми прегледа почти всички бенки и каза, че са спокойни и здрави към момента, но въпреки това не ми препоръча да се премахнат. Да, ще се консултирам и с друг лекар.

# 575
Здравейте...виждам много позитивни мнения в темата и много дами, смели които премахват всичко което не е красиво...
Аз съм хипохондрична и нерешителна ...
Имам една плоска малка , около 5 милиметра бенка вътре в която преди три години се появи малка точка приличаща на червените бенки...За около 3 години много бавно нарастна, но си е все още мъничка точка...От няколко дни по няколко пъти на ден ме засърбява ...и ще се побъркам ...Виждаш я е онколог 2 пъти. Каза че не е по никакъв начин притеснителна и ако случайно ще се маха ще е само защото аз искам. Но аз не искам, обаче защо че засърбява..Сякаш кожата отгоре на самата точица е по-суха и имам чувството че ако я разчела силно ще се обели. Питам от няколко дни близки и познати , всички с по много бенки, всеки казва че нещо го е сърбяло или е чоплил и т.н...
Но мен мира не ми дава...СЛУЧВА ли се понякога да засърби....на ВАС случвало ли ви се е ...С какво мога да се мажа и означава ли това задължително че бенката се изражда Sad
Ще се побъркам вече...Питах и в бързи въпроси, но никой не ми отговори...Може би защото някои са запомнили параноичните ми постове ....
Благодаря предварително ако все пак някой реши да ми пише !
П.С. Нямам възможност да ида при изявени специалисти в София например , тъй като съм много далече, и вероятно дори ако се наложи премахване ще е в малък областен град ....Крие ли рискове оперативното изрязване ?
Благодаря !

# 576
  • Sofia
Ами, наистина звучиш малко по-параноично от необходимото. Simple Smile Най-добронамерено го казвам.
Щом двама онколози са ти казали, че бенката е OK, значи навярно е така. Не се притеснявай излишно.
Но аз, ако бях на твое място, бих я махнала, защото не обичам нещо да ми създава дискомфорт. Изрязването / оперативното отстраняване е препоръчително при бенки, които са по-рискови. Може тъканта да се даде за хистологичен анализ, за да се разсеят всякакви съмнения.
Не мисля, че това е манипулация, заради която непременно трябва да се разкарваш чак до София.
Единственият минус, според мен, е, че процедурата не е сред най-евтините. В София отстраняват бенка със скалпел (+ хистология) за около 200-400 лв. Нямам представа колко е в провинцията – то, и там между град и град си има разлика в цените.

# 577
Благодаря ти, тревожа се защото усещам сърбеж и сякаш по-суха кожа...
Не е от нещата които ми създават дискомфорт . Нито го усещам, нито ми пречи ....С изключение на този симптом последните дни...И то не постоянно а веднъж два на ден..
Сега забелязах че ме засърбя ужасно много след като се изкъпах ...
С нов сапун съм само, но ако е от това, щеше цялото тяло да ме сърби .

# 578
  • Sofia
Ами, да, мисълта ми беше, че щом сега те дразни по някакъв начин, няма смисъл да се чудиш дали сърбежът ще си отиде от само себе си, защото дори сега да заглъхне, има вероятност да се появи отново в бъдеще. А в момента имаш възможност да си решиш проблема кардинално и да не го мислиш повече. Форумите няма да ти помогнат в този случай. Simple Smile Тук обикновено си обменяме инфо за добри доктори, остават ли белези и други подробности. Няма как да диагностицираме бенки или да изказваме мнение защо сърбят.

# 579
Зная че е така. Исках просто да разбера, дали се е случвало и на друг и дали винаги означава нещо лошо....
Ще посетя отново лекар...

# 580
  • Sofia
Според мен, това, че сърби, изобщо не значи, че непременно е тръгнала да се изражда. Вероятно има десетки причини за такъв сърбеж.
Но нека и друг се включи, ако има подобен опит.

# 581
  • Варна
Да, постоянно ме сърби една бенка на гърба и понякога откачам, защото е баш на мястото, което не стигаш с ръка. Ходих на лекар, не е злокачествена, не работи. Ми седи си, сърби си и това е. Почесвам я и не се впрягам.

# 582
Може да опитате с хидратиращ лосион. Може просто да сухо около нея

# 583
  • Sofia
Мой съвет е бенка започне ли да се променя и ден не чакайте за преглед/премахване.От бенка,която имам от 20год.започна да се изменя  за няколко месеца вътре се появиха 2 чернички точки,които също се променяха. След изрязване и хистология се оказа меланом/рак на кожата/

# 584
Благодаря Ви ...

Общи условия

Активация на акаунт