Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да премахна специфичния мирис при готвене на месо?
Как мога лесно да обеля яйца?
Кои са най-добрите места за закупуване на подправки във Варна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да премахна специфичния мирис при готвене на месо?
-
Как мога лесно да обеля яйца?
За лесно белене на яйца, след като ги сварите, леко почукайте яйцата върху плоска повърхност, за да се напукат. След това ги потопете в съд със студена вода. Може дори съдът да е под течаща вода. Яйцата трябва да престоят във водата, докато се охладят напълно, след което могат лесно да бъдат обелени.
-
Кои са най-добрите места за закупуване на подправки във Варна?
-
Колко грама са 1 кубче прясна мая и 1 пакет суха мая?
-
За какви цели се използва карамфилът като подправка?
Искам да си разпределя някои продукти (брашно, захар, макарони, ориз, леща...) в буркани от по 0.5л, 1, и 1.5л. Но не знам колко кг/гр ще ми събере съответният буркан от дадения продукт. Напр. знам, че 1кг брашно няма да се събере в 1л., затова ще взема 1.5л за него. Но другите как да преценя? Ако някой ползва такива съдове, моля за помощ!