Подготовка за малкия човек -2

• 51 828
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Имам дете на 3 години и чакам второ през месец юни. Предстои ми да купувам дрешки, шишета, залъгалки, пелени, подложки за количката, столчето за кола и други дреболии. Досега съм взела само две чаршафчета, чорапки, слинг и едно боди.

По-едрите неща (количка, кошара, столче за кола, шезлонг) ги имам от баткото и трябва само да ги изпера, за да са готови. И в този ред на мисли да попитам вие кога започнахте да перете? Аз мисля към края на април или началото на май да започвам едно по едно, защото все пак ще им трябва и време да съхнат.

# 61
Към средата на осми месец започнах да пера и подготвям.

# 62
Към средата на осми месец започнах да пера и подготвям.
И аз.

# 63
Имам намерения да кърмя и това ще е до към 2-3-4 месеца, докато поотрасне.......Наистина нямам идея кога да идем на пазар. Докторите ми казаха, че малкият ще се появи на бял свят Юни месец. И ако сега започна да пазарувам имам по - голяма дъщеря на 2 години, която е голяма дивачка и не знам дали няма да ги счупи или нещо друго.

# 64
Вече влязох в 6 месец и със съпруга ми решихме вече да обзавеждаме стаята на малкият. Аз вече имам по - голяма дъщеря на 2 години и не знам как ще се справя с оправянето на стаята. Отделно не съм пазарувала с шишета, биберони и други неща.  Имате ли идеи какво да взема сега и какво после?
Аз кърмя от гърда, ползвам 4 шишета, стартовия комплект на авент и са ми достаъчни, ако ще сте на АМ може да ти трябват повече шишета, но това ще стане ясно по късно. Давам вода, и дохранвам. Залъгалки имам 5, въртим ги. Трябват си, поне за мен. В употреба ми влезе стерилизатора, а помпата ползвах 2 пъти неуспешно. При всеки е различно обаче, колкото майки, толкова мнения. Peace

# 65
Водата на новороденото преварена ли?

# 66
  • София
Аз използвам преварена за миене на дупето, вместо с мокри кърпи. Също за пиене и плакнене на устата след хранене.

# 67
  • Стара Загора
При всеки е различно обаче, колкото майки, толкова мнения. Peace
Абсолютно! Много зависи от това, какви виждания има родителя като цяло.
Дали иска да дава вода и т.н.
Аз имам помпа, шишета, стерилизатор, биберони, сигурно на стойност около 160 лв, които НЕ използвам.
Но аз не давам вода и други напитки освен кърма, когато започна да давам вода ще е направо от sippy чашка.
Така че е хубаво майката да реши предварително какво ще прави, за да не се набута с излишни неща.
Може да взимаш и бебешка.

# 68
  • Стара Загора
Аз използвам преварена за миене на дупето, вместо с мокри кърпи. Също за пиене и плакнене на устата след хранене.
Аз купувам пречистена от аптеката, и с нея му правя мокри кърпички.

# 69
  • София
Аз купувам пречистена от аптеката, и с нея му правя мокри кърпички.
Аз взимам едни квадратни тампони или от дм, или от Лидл и ги напоявам с вода

# 70
  • Стара Загора
 По- скъпо излиза с тях Simple Smile

# 71
Аз го мия на мивката.

Новородените хич не се кефят на студени мокри кърпки.

# 72
  • София
По- скъпо излиза с тях Simple Smile
А какво използваш за кърпички?

# 73
Което ми напомня, че една съседка ми подари нагревател за мокри кърпи с моето зимно бебе. Ха-ха. Индустрията не спи и измисля неща за купуване от всичко.

# 74
Като има търсене, ще има и предлагане. Аз още не мога да разбера смисъла на кошовете за еднократни пелени и специалните торбички за тях.

Общи условия

Активация на акаунт