Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 635
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Точно! Дискусията е полезна, нека по-компетентен се изкаже. Но за мен безконтролното предписване на АБ е по -сериозен проблем от спирането след 2-3 дози, защото е докарало детето до тежка диария. Освен това, в нашия случай АБ беше изписан не от личната, защото отсъстваше. Затова преди първия прием дадохме секрет, за който обаче се чака. Междувременно и личната видя детето и изрази съмнение за нуждата от АБ, а по принцип не е докторите, които имат скрупули да изписват.

# 316
Някой с подобен проблем досега има ли.Става въпрос за бебе на 5 м от края на януари е с запушен нос и сополи,мине за някакво време и пак се появят.Нито ваксина можем да сложим нито някой може да го излекува на пълноПедиатърката лекува с капки ,едни кафяви който много цапат,резултат нула.Спежиалист детски болести изписва два вида капки за очи,пак нищо.Носен секрет чист,гърди чисти.Нос запушен и хърка.Ходихме и на УНГ ,тя пък изписа Шуслерова сол 6 разтворени 4 таблетки в физ.разтвор ,капя вече 4 дни,тия сополи край нямат,кажете къде да ходя вече и къде да търся проблема.???

# 317
Да не би да имате стафилококи, още от родилното отделение? При едната ми дъщеря имаше проблем, но с очите и казаха, че най-вероятно е от вътреболнична инфекция. Добре е да се направи посявка, но не бива да е слаган антибиотик в носа мисля седмица преди изследването, най-добре 10 дни. И в читава лаборатория, защото някои са толкова джаста-праста, че нямам думи. Оставена проба вечерта, 15 минути преди да затвори лабораторията я обявяват на следващия ден в 9.30 за чиста, без наличие на микроорганизми. Верно е, че сутрин на гладно и на немити зъби се взима ностен и гърлен секрет, но такива бяха обстоятелствата. Пък и тия се оляха.

# 318
Идея нямам вече,вземаха му носен секрет в Цибалаб,беше готова на другият ден заключението е -не се изолират патогенни микроорганизми.

# 319
Точно! Дискусията е полезна, нека по-компетентен се изкаже. Но за мен безконтролното предписване на АБ е по -сериозен проблем от спирането след 2-3 дози, защото е докарало детето до тежка диария. Освен това, в нашия случай АБ беше изписан не от личната, защото отсъстваше. Затова преди първия прием дадохме секрет, за който обаче се чака. Междувременно и личната видя детето и изрази съмнение за нуждата от АБ, а по принцип не е докторите, които имат скрупули да изписват.

По-добре не го почвай в такъв случай, а не да го спираш по никое време. Оставам с впечатление, че не ти е за първи път. В един момент наистина ще спрат да му действат антибиотиците и само проблеми ще създават. Не се спира на половината курс абсолютно нищо. Трябвало е да се консултираш с лекар, да го заменят, или намалят, или да дадат нещо за стомахчето, ама така е доста смело.

И от кого е бил изписан АБ? Сама ги изписваш, сама ги спираш?!

# 320
Само да вметна, че при прием на антибиотик е задължителен и пробиотик Simple Smile

# 321
  • София
Нещо май не сме се разбрали. АБ е изписан от педиатър, който обаче не е личен на детето, защото отсъстваше. Разбира се, че е даван заедно с пробиотик. Личната изрази съмнение, че АБ е излишен. Не, не си изписван АБ на децата сама и не ги спирам сама. Ако не можете да четете и да помогнете, не си чешете езиците. Аз поне се намесвам сако ако мога да съм полезна.

# 322
Когато нямаш доверие на лекаря, изписал ти АБ....просто не го почваш. Отиваш при личния след ден-два.
Или пускаш кръвти и виждаш доли сге за АБ...или не.
Ако сте за АБ....само омаломощващ бактериите, които след няколко дена ще надигнат глава и ще ви направят проблеми.

# 323
  • София
Така е, teta75. Но поради липсата на доверие, аз самата от година и половина съм без диагноза. С детето не мога да чакам толкова.

# 324
Стоперол хидра с вкус на ягода съм давала при повръщане...електролити са.
За затягане прахчета не съм давала. Само чай от шипка, от джоджен също.

# 325
magia, как е детето сега?
Аз давам Ентерол или Био баланс (по-добър вкус има).

Някой по-назад пита за добър имуностимулант. Моят син пи Екомер, предписан от лекар. Въпреки него си се разболяваше.

# 326
  • София
Още е с разстройство, дадох Хидрасек. Даде кръв, урина и следобед ще ходим пак при личната. Кашля много и има Т.
Относно имуностимулантите - зимата давах Бронховаксом, Имунотрофина и Умкалор и минахме сезона здрави.

# 327
След като има и т лл как прецени, че трябва да се спре аб?
Поне кръвни пусна ли преди да реши да го спира?
Направо се изумявам от някои лекари.

# 328
  • Пловдив

При тези кръвни резултати има ли основание за предписване на АБ?
Детето е на 4.

# 329
Има. Високи левкоцити и високо СУЕ.

Общи условия

Активация на акаунт