Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 638
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Колко време може да ме държи вирус? 8-ми ден съм с хрема и започвам да се чудя дали не трябва да отида при Лл Confused

# 346
Е, ако е само сопол...няма страшно. Т имаш ли ? Други оплаквания-гърлобол, кашлица...

# 347
 Marsia_K, може би е алергична хрема? newsm78

# 348
Честно казани като вирус си започна- запуши ми се носа,след това тръгнаха едни безкрайни сополи,гърлото ме боля ,главата и малко цялото тяло. Пих упсарин ц, след това Снип колд анд флу, сега съм само на инфлуцид. Общо взето се чувствам вече добре,само обилната хрема остана. Кашлям,но е от секрета ,който се стича към гърлото. Не съм имала Т. И алергична хрема не съм имала до сега Thinking Ксилометазолин слагам в момента в носа.
Предполагам ,че е вирус ,защото и детето го хвана. Лл му е изписала ксилометазолин ,инфлуцид и силвертус сироп. Общо взето същото взимам и аз,но хремата си продължава.

# 349
Имала си лека Т вероятно...щом главата те е боляла, или не си мерила? Някой синузит да не е станал, знам ли, нямам опит много с него....изчакай още ден-два-три, може да се сгъстят секретите и да отмине хремата...

ЛЛ все ме чука под очите, вероятно за синузит ме проверява, като съм ходила при нея...и ме пита боли ли...

# 350
Не,не съм мерила Т,но обикновено я усещам и при 37,5 вече ме тресе. Главата винаги ме боли,като лепна вирус. За синузит се съмнявам и аз...
 Благодаря. Ще си подсмърчам още някой ден и може да посетя ЛЛ.

# 351
Пробвай със Синулан форте. Имаше страшен ефект при мен. На втория ден ми присуши секретите. И на голямата го дадох преди месец и на нея добре й подейства.

# 352
Здравйте! Ще ви опиша моят проблем! Мъж съм на 33 години - женен с едно дете! Първо малко предистория: Винаги съм бил здрав и пъргав човек до 32рата си година имам една операция от крипторхизъм и една преди 3 месеца от тиреогласална киста + трахеотомия! Но не те са ми проблема! Преди около година в един горещ ден се почувствах отпаднал постоянно ми се спеше и вдигах кръвно 135 на 82 - аз по принцип съм с 120 на 80 и ми се отрази зле болеше ме главата но ядях кисело мляко с канела и кисело мляко с връзка магданоз и ми минаваше! После със семейството ходихме на море и забелязах, че като шофирах от София до варна много много се уморих, като пристигнахме спах цял ден, а аз съм професионален личен шофьор /в работата имам много стрес между другото! После кръвното ту се нормализираше ту се повишаваше около 5 месеца, станах доста раздразнителен като ми беше високо, а съм много уравновесен и спокоен по-принцип! Започнах някък да се карам с всички! Преди операцията много се бях стресирал! Малко преди нея започна да ми се ускорява пулса до 100 и леко ми падаше кръвното до 115/75. Операцията беше тежка около 5 часа но се възтанових в болницата видях доста ужаси - те ме депресираха допълнително. Завърнах се в къщи видях семейството бях щастлив! Но след няма и седмица кръвното пак започна да играе бях като пребит постоянно спях, като стана от леглото ми се вие свят, като вървя по улицата ми се вие свят кръвно около 125на85 пулс 84 но забелязах, че като го меря прав/не знам дали е редно е 120 на 100 пулс 110. Постоянно се ядосвах и от най-малкото вълнение ми се разтуптява сърцето. А като спя пулса падаше до около 60, после кръвното падаше до 100 на 65 и пулс 65 но като седна 125 на 85 и като стана 110 на 100 пулс 100!Вече нямам високо а ниско купих си капки хомеопатични за покачване на кръвното-рфект нулев! Усещам, че като се изправя вените на краката ми пулсират здраво! Тръгнах по лекари и ходих на 4 кардиолога - казват пефектен пулс и кръвно - гледаха ме на ехограф - перфектно сърце пий Деанаксит стресирал си се! Аз не го пих страх ме е от такива психо лекарства! Ходих на ЯМР глава и шия няма нищо! После отидох на хематолог и нищо! Ехограф на доста органи черен дроб, слезка, пикочен мехур, простата, щитовидна жлеза, бъбреци - на единия ангиомиолипом 12,5мм за проследяване след 6 м. Но казаха, че кръвното не е от него! Ходих на невролог и жената като видя папката на колко доктори съм бил и ми каза това е депресивно разстройство - изписа ми Клонарекс със зелена рецепта - него не съм и помислял да го пия! Върнах се при кардиолога и му казвам моляте пиши ми лекарство за сърцебиене много ми е зле залитам! Той ми каза това е нормална хемодинамика пий айрян като падне кръвното и се видя в чуди с мен и му писа Небилет 5мг по 1/4 него пих 2 дни вярно свали пулса ама и кръвното-щях да колабирам! Е последно ходих на ендокринолог мериха ми TSH 3.70 ref 0.27-4.2,FT4 12.50 ref. 12-22 FT3 5.5 TAT MAT нямат покачване най-долу в рейнджа не помня! Ендокриноложката каза, че можеби влизам в хипофункция, но изобщо не дава лекарства сама да се пребори жлезата! А на мен ми е ниско кръвното като легна а като стана ми се вдига пулса и долната граница, краката не ме слушат, вие ми се свят от сърцебиенето по улицата и залитам, ям като разпран, спи му се! Тежа 80 кг висок съм 177 см. Всички кръвни изледвания са в норма освен висок холестерол! Аз почти живея здравословно не знам от къде идва той! 6.47 общ и кортизол имам 550 при ref до 500!Ще съм радостен на всеки съвет! Според мен е щитовидката! Според докторите и семейството съм хипохондрик! Е това беше от мен! Поздрави!

# 353
Слабите хора също имат висок холестерол,дори повече от пълните.
На първо място-смени кардиолога.Препоръчвам ти проф.Иво Петров(най-добрия),но той приема само за консултация по документи.На всяко 23-число му излиза графика и трябва да се запишеш бързо,защото за минути всичко се запълва.
За бъбреците-доц.Марин Георгиев.
Това са лекарите от които съм меко казано доволна,дано съм ти помогнала малко.Определено ще ти дадат правилната насока.

# 354
Наистина  е много важно да се изключат сериозни физиологични проблеми. Оттам нататък обаче имай предвид, че психиката наистина е могъщо нещо и може да доведе до безкрайно много проблеми, вкл. физически симптоми. Аз този случай не бих го нарекла хипохондрия - дори симптомите да са предизвикани от стрес, така или иначе, единствената разумна реакция е да се разнищи въпросът и първо да се отхвърлят физиологични проблеми. От разказа не разбрах дали си се консултирал с добър психолог и дали си пробвал все пак някакви средства за уравновесяване на психиката. Неврологът не е човекът, който трябва да изписва успокоителни. За съжаление, психиатрите също обикновнео изписват автоматично антидепресанти, без въобще да се занимават с произхода на проблема. В много случаи помага комбинацията от психотерапия + леки успокоителни/антидепресанти, но всичко е много индивидуално.  Не се страхувай от деанксита и т.п. леки медикаменти, страничните им ефекти са минимални, а могат да бъдат чудесна "патерица", докато преодолееш стреса (разбира се, водеща трябва да бъде психитерапията, независимо дали с помощта на специалист или самостоятелна). Не всички водят и до завсиимост (напр. атараксът е анксиолитик, който на практика няма такъв ефект). Жълтият кантарион пък е доста силен антидепресант, въпреки че е "просто билка".
Иначе общият холестерол не казва кой знае какво, стига HDL да е висок, а триглицеридите - ниски. Кортизолът ми прави повече впечатление в случая. Как е мерен? В слюнка, поне два пъти в деня (сутрин и вечер) или...?  И още нещо - операцията с каква упойка беше проведена? Използван ли е диазотен оксид (т. нар. райски газ)? Не е изключено  операцията да е била отключващ фактор, който да наруши бездруго разклатения от стреса баланс на кортизола,  както и райският газ (ако е употребяван такъв) да е довел до рязко спадане на нивото на кобаламин (В12).  Препдолагам, че щом не пишеш друго, всичко останало покрай операцията и хистологията е ок.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 09:00 от easy rider

# 355
Ако общия холестерол е 6,47, не е толкова висок.

# 356
Наистина  е много важно да се изключат сериозни физиологични проблеми. Оттам нататък обаче имай предвид, че психиката наистина е могъщо нещо и може да доведе до безкрайно много проблеми, вкл. физически симптоми. Аз този случай не бих го нарекла хипохондрия - дори симптомите да са предизвикани от стрес, така или иначе, единствената разумна реакция е да се разнищи въпросът и първо да се отхвърлят физиологични проблеми. От разказа не разбрах дали си се консултирал с добър психолог и дали си пробвал все пак някакви средства за уравновесяване на психиката. Неврологът не е човекът, който трябва да изписва успокоителни. За съжаление, психиатрите също обикновнео изписват автоматично антидепресанти, без въобще да се занимават с произхода на проблема. В много случаи помага комбинацията от психотерапия + леки успокоителни/антидепресанти, но всичко е много индивидуално.  Не се страхувай от деанксита и т.п. леки медикаменти, страничните им ефекти са минимални, а могат да бъдат чудесна "патерица", докато преодолееш стреса (разбира се, водеща трябва да бъде психитерапията, независимо дали с помощта на специалист или самостоятелна). Не всички водят и до завсиимост (напр. атараксът е анксиолитик, който на практика няма такъв ефект). Жълтият кантарион пък е доста силен антидепресант, въпреки че е "просто билка".
Иначе общият холестерол не казва кой знае какво, стига HDL да е висок, а триглицеридите - ниски. Кортизолът ми прави повече впечатление в случая. Как е мерен? В слюнка, поне два пъти в деня (сутрин и вечер) или...?  И още нещо - операцията с каква упойка беше проведена? Използван ли е диазотен оксид (т. нар. райски газ)? Не е изключено  операцията да е била отключващ фактор, който да наруши бездруго разклатения от стреса баланс на кортизола,  както и райският газ (ако е употребяван такъв) да е довел до рязко спадане на нивото на кобаламин (В12).  Препдолагам, че щом не пишеш друго, всичко останало покрай операцията и хистологията е ок.

Здравейте, много благодаря за отговора! Антидепресанти не съм употребявал до сега! Мисля да започна Деанаксита! Кортизола съм го мерил с кръвна проба 549 като границата е 495 /закъснях за пробата правих я в 11 часа сутринта на две цигари / та може и да е съмнителна! Това за Б12 ме шокира ще го измеря въпреки, че хемоглобина ми е 157! Иначе пия рибено масло 1000, витС 1000, Селен, Q10, протеини,Пробиотик, стремя се да ям риба и черен дроб но пилешки/другия не го понасям - аз съм почти вегетарианец но като се разболях имах нужда и започнах да ям много/! Поздрави!

# 357
Според мен ти няма нищо. Трима кардиолози, стига глупости. Момента, в който почнеш да обикаляш светила за неразкрита от другите болест, е моментът, в който трябва да разбереш, че е време да спреш.

Минала аъм през това. Момиче съм, на 22 години, след силен стрес кръвното ми почна да играе. Имам 10 кардиограми за 1 месец, 3ма кардиолози, ехограф на квото се сетиш. При кръвно 100-110/70, скачаше до 130-140. Пулс 100. Знам за какво ми говориш. Как няма да ти се вдига пулса и кръвното, като ходиш с апарата в джоба и ги мериш и двете по 16 пъти на ден, само дето на челна стойка не си видял как е. Не те критикувам, а говоря остро и леко иронично, за да видиш как изглеждаш отстрани. След като почнах антидепресанти, кръвното ми не мърда. ИДИ НА ПСИХИАТЪР. Здрав си.

# 358
И аз така мисля.
Пулс 100 изобщо не е за притеснение.
Нищо ти няма.

# 359
  • София
Вземи си Деанксита. Аз го започнах в понеделник. Много ми е добре. Не вярвах, че толкова бързо ще подейства.
Мен ме стягаха гърдите, имах затруднено дишане на моменти. Пробождания ту от ляво, ту от дясно, ту в средата на гърдите. Пулса ми се покачваше. Кръвното по принцип си го вдигам, но и за него пия лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт