Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 603
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
здравейте,преди няколко дни си купих обеци от медицинска стомана ,но не ги промих преди да ги сложа.Нямах никакъв разтвор вкъщи и сега съм се притеснила дали мога да се заразя с нещо така? Бяха ми се възпалили ушите за един ден и започнах да си мисля разни неща. Бяха видимо чисти ,но ...хив ,хепатит ,не искам да си помисля дори...

# 271
  • София
Здравейте! Преди няколко дни ви питах, но никой не ми отговори, затова сега ви моля пак за мнение, защото ще се побъркам от мисли.
Съпругът ми си прави стандартни изследвания кръв и урина заради медицинска манипулация с упойка, която ще му се извърши утре.
И излязоха еритроцити в урината, много- 22 при норма до 2 на поле.
На другия ден бяха 9 при норма 2.
Днес го приеха за манипулацията, за която споменах, и лекарката му е казала, че е  добре да посети уролог.
Аз ще се пръсна от притеснение. За съжаление четох в нета и пише ужасяващи неща.
Иначе всички други кръвни показатели и тези на урината са в норма.

# 272
Има кръв в урината...какво толкова ужасно си чела. Може възпаление да е някъде - в уринарен тракт, бъбреци, може песъчинки, може замърсена проба...

Въпреки, че ако има възпаление по пикочните пътища, щеше да излезе положителен белтък в седимента на урината - там какви са показанията, има ли белтък или не.

# 273
Валенцето, някой ти отговори и миналия път, а именно , че най-вероятно има песачинки в бъбреците. Друго възможно е да има инфекция. Хематурията може да се дължи и на тежко физическо натоварване. Една консултация със специалист е добре да се направи, за да се уточни , каква е причината , като се направят допълнителни тестове и изследвания.

teta75, единична хематурия , случайно хваната при профилактични изследвания на моя позната се оказа симптом на  папилом на пикочния канал. Звучи като да не е нищо кой знае какво една хематурия, но винаги може да става въпрос за нещо сериозно. За жалост Pensive

# 274
Ако бяха толкова зле, нямаше ли да отложат процедурата и да го рпатят на преглед спешно...не се филмирай. На детето ежеседмично правим кръвни изследвания. А мръдне нещо, или е близо до долна/горна граница, а хипохондрията ми се включва. И като прочета някоя статия в нета, дето небрежно споменава от левкемия до цироза, и откачам.
Запиши му час, да го погледне специалист, да пуснат каквото преценят.

# 275
  • София
Благодаря ви!
Аз съм си отявлена хипохонричка, затова и ви звуча така.
Ами четох за туморни образувания в пикочните пътища.
Иначе цялата минала седмица бяхме на село и наистина той доста физическа работа свърши, ама доста.

# 276
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Здравейте! Преди няколко дни ви питах, но никой не ми отговори, затова сега ви моля пак за мнение, защото ще се побъркам от мисли.
Съпругът ми си прави стандартни изследвания кръв и урина заради медицинска манипулация с упойка, която ще му се извърши утре.
И излязоха еритроцити в урината, много- 22 при норма до 2 на поле.
На другия ден бяха 9 при норма 2.
Днес го приеха за манипулацията, за която споменах, и лекарката му е казала, че е  добре да посети уролог.
Аз ще се пръсна от притеснение. За съжаление четох в нета и пише ужасяващи неща.
Иначе всички други кръвни показатели и тези на урината са в норма.

тук с прости думи е написано от какво се влияят и какви може да са причините.

както се вижда - рязко са намалели само за ден Wink та може и от лабораторията да е било Wink
не си вкарвай мухи в главата, ако беше нещо животозастрашаващо нямаше да му направят манипулацията.

това село някъде в планината ли е?

# 277
  • София
Благодаря!

# 278
Да ви пинам нещо интимно. Изпитвам желание за секс, овлажнявам се без проблем, самият акт ми носи наслада, а при "свършване" не чувствам нищо върхово, просто спирам да усещам удоволствие. Нормално ли е това? Питам, защото от известно време съм така и отлично знам какво трябва да изпитам.

# 279
А аз се чудя защо са ми го изписали за бронхит??!

Защото е възможно да има и алергичен елемент при кашлицата.
На мен ми е изписвам като добавка при лечение на фарингит.
Не е е грешно.

# 280
...и защото отбъбва лигавиците...

# 281
Момичета, ако някоя е ползвала или ползва мелатонин, каква е разликата примерно между тези два продукта:
Мелатонин и Мелатонин плюс? Изключвам допълнителната съставка В6 във втория. Имам предвид еднаквото съдържание на мелатонин - 3.0 мг. и в двете и необяснимо (за мен) голямата разлика в цената. newsm78

# 282
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, ако някоя е ползвала или ползва мелатонин, каква е разликата примерно между тези два продукта:
Мелатонин и Мелатонин плюс? Изключвам допълнителната съставка В6 във втория. Имам предвид еднаквото съдържание на мелатонин - 3.0 мг. и в двете и необяснимо (за мен) голямата разлика в цената. newsm78
различни фирми - различни цени.

http://farm24.bg/images/stories/virtuemart/product/melatonin-tab … %20%207777888.jpg
http://farm24.bg/images/stories/virtuemart/product/melatoni%20ma … %201111444888.jpg

# 283
+ това :
Неактивни съставки:
*Вещества с естествен произход: дикалциев фосфат (микрогранулат), микрокристална целулоза и натрий кроскармелоза (стабилизтори), стеаринова киселина (емулгатор), талк (пълнител).

Wink
Поредното парадиране с цената заради използването на естествен/био продукт Hands V

ПП: Мъжът ми пие мелатонин и точно от Мелатонин Плюс е доволен.

# 284
С приятелка поспорихме, според нея Мелатонин плюс бил слаб, тя пиела другия, като погледнах - съдържа същото количество мелатонин. Плюс витамина В6 в първия като екстра. Каза нещо от типа, че в скъпия сигурно мелатонинът бил по-пречистен, каквото и да означава това, и ме хвърли в размисъл. Купих си мелатонин плюс, понеже първо него съзрях в аптеката, съвсем на своя глава, лошо спя нещо напоследък. От може би 5-6 дена го пия, не мога да кажа, че спя повече, пак късно лягам, понякога се събуждам нощем, но като цяло сутрин не се чувствам като парцал, а като наспала се. Та, ще видим.......И, понеже за пръв път пия мелатонин, досега карах на глог, мента, валериан, реших да питам. Просто не съм много наясно с препарата, а и не ми го изписа лекар, сама си го назначих.

Общи условия

Активация на акаунт