Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 524
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, АБ не обезболява. Лекува вэзпалението в гърлото. Не знам как е изписан АБ..на 12часа или другояче, но при деца сазват, че трябва да минат 72 часа, за да се насити организма с АБ.

Освен това ако е вирусно възпалението, АБ не върши работа.
Също гърло минава бавно. 3-4 дена ме боля мен и имах Т зимата. Мина без АБ, защото при мен беше вирусно май...пусках си кръвни.

# 496
Нетърпима болка ,  подуване , зачервяване , топлина - това трябва да те притесни за вена  .

Само да кажа от моя злочест опит, че не е задължително да има зачервяване и болка (още по-малко пък - нетърпима), при проблем с вената. Аз имах много сериозно запушване преди години, което не беше съпроводено с почти никакви симптоми...

# 497
Здравейте!

Имам едно бързо и спешно въпросче? Кога се прави профилактичен преглед при гинеколог за ехограф? В кои дни от месеца? Знам, че хормоналните се правят 2-ри до 5-ти ден на менструацията, но има ли подобна зависимост, ако искам да проверя здравето си на ехограф?

# 498
За ехограф няма изисквания. Ако искаш да ти направят цитонамазка е най-подходящо 10-12 ден от цикъла.

# 499
А ако имам кисти, дали ще има значение?

# 500
А ако имам кисти, дали ще има значение?
Ако има съмнение за функционални кисти е добре да се направи преглед в първите чисти дни след приключване на мензиса.

# 501
Нетърпима болка ,  подуване , зачервяване , топлина - това трябва да те притесни за вена  .

Само да кажа от моя злочест опит, че не е задължително да има зачервяване и болка (още по-малко пък - нетърпима), при проблем с вената. Аз имах много сериозно запушване преди години, което не беше съпроводено с почти никакви симптоми...
Е от това ме е най- много страх. А ръката ме боли,  подута е,  пих нурофен и мазах с репарил гел,  компреси със студена вода, не знам какво друго. А как се установява запушване на вена?

# 502
С доплер, при сърдечно-съдов хирург (сигурно и друг лекар може да извърши изследването).

Аз останах много изненадана, когато ми казаха какво е положението. Даже не можех да повярвам. Тогава бях и доста млада. Лекарите също не можаха да дадат адекватно предположение какво е предизвикало запушването.

Лежах близо 3 седмици в болница...

Но не се плаши, при теб може да е нещо съвсем различно. И най-вероятно е. Даже със сигурност. Hug

# 503
Благодаря за подкрепата Hug
Не си спомням да е ударено,  наранено,  а боли и съм на село.

# 504
Привет и честит празник!

Кръвно 110/90, след малко шоколад стана 110/80.
Съвети? Какво да предприема, на кардиолог ли да ходя? И като са близки границите правилно ли е с шоколад да го вдигам?
Имам отпадналост, сърцебиене, гадене.
Кръвните ми изсл. преди няколко месеца бяха ок, пак ли да правя?
Или да се успокоявам, че е от жегите, диети, МЦ..

# 505
Тоя шоколад за какво се взема точно? Ако е да ти се вдигне малко кръвното аз знам айрян. Ако ще си вдигаш кръвната захар - сок или безалкохолно. ПОнеже детето ми боледува някога и се очакваше спад на кръвната захар инцидентно. Инструкциите от болницата бяха моментално сок. Не шоколад. Шоколада отнема време докато се врътне в организма. Пак върши работа, но по-бавно от сока.

Но както и да е. Не става ясно ти какъв резултата търсиш.

# 506
Търся резултат нормализиране на кръвното, да се вдигне малко горната граница например нз и аз. Благодаря за съвета.
Ще се радвам някой с близки граници да се включи, нз дали трябва да се лекувам и как.

# 507
Търся резултат нормализиране на кръвното, да се вдигне малко горната граница например нз и аз. Благодаря за съвета.
Ще се радвам някой с близки граници да се включи, нз дали трябва да се лекувам и как.

Разлика 20 между горна и долна граница не се води "близки граници" според моя доктор.

# 508
Сега пък мъжа ми го схвана кръста.. Ще ходя за му взема нещо за мазане,  кое е най добро към момента? Реклами много, но нещо изпробвано?

# 509
Сега пък мъжа ми го схвана кръста.. Ще ходя за му взема нещо за мазане,  кое е най добро към момента? Реклами много, но нещо изпробвано?

Мен като ме боли си взимам прахчета Фламексин, по - принцип са с рецепта, но зависи от аптеката. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт