Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 491
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Да си побутна въпроса.

Може ли обикновен гипс да се смени с олекотен?

# 586
Здравейте момичета, на 22г. съм и от няколко години, на база на хормонални изследвания и редовни посещения при различни гинеколози, ми поставиха диагноза СПКЯ. Имам един въпрос към вас, всеки месец точно 14дни преди да ми дойде МЦ, забелязвам, че имам доста засилена цервикална слуз + понякога пребоцкване в десен яйчник в повечето случаи или тъпа болка ниско долу, съчетани със страшно болезнени гърди. Смятате ли, че това е овулация, противно на мненията на лекарите, че при ПКЯ овулация - няма?
Благодаря ви и успех на всички!

# 587
Да си побутна въпроса.

Задай въпроса на ортопеда, който е сложил гипса.

# 588
  • Пловдив
Да си побутна въпроса.

Задай въпроса на ортопеда, който е сложил гипса.
Ще попитам другата седмица, когато е на контрола.
Там, където го сложиха май по подразбиране си работят с обикновен. Или времето е спряло.

# 589
Ако е било на спешен кабинет не ме учудва. Май е по-евтино и затова го практикуват.

# 590
  • Пловдив
Ако е било на спешен кабинет не ме учудва. Май е по-евтино и затова го практикуват.
Обикновения е този, който касата покрива.
Олекотен за детска ръка излиза около 30 лв.
За разликите в тежестта и удобството няма да споменавам.
Тепърва се надявам да получа отговори.
Но сърце не трае и си питам.

# 591
Колко време трябва да се носи този гипс? И удачно ли е да се махне един, който вече е фиксирал проблема, за да се постави нов?

По принцип в днешно време съм останала с впечатление , че всичко може. Пациентите станахме клиенти и след съответно заплащане лекаря уважава желанията ни  Trollface

# 592
  • София
Не видях тема за билколечение.

Препоръчайте нещо за кашлица (билково), 1-2пъти в деня кашлям, суха.
Сещам се за отвара от борови връхчета.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 12:09 от Starrydream

# 593
Геломиртол капсули.

# 594
  • На брега на реката
Не знам дали е здравословно, по-скоро козметично. Вчера забелязах силна пигментация по кокалчетата на краката си и на изпъкналата кост на ходилото. Вероятно е отботушите и претъркването. Има ли как да се избели? Пилинг дали ще свърши работа? Още не сме в летен сезон, не съм обула сандалите, но е грозно и се вижда. Идеи, опит някой?

# 595
Би трябвало само да се изсветли и да се махне,щом махнеш причината.
Според мен пилинг може,да Simple Smile

# 596
  • На брега на реката
Pelli, при нас е студено, нося си затворените обувки, кецове и чат-пат ботушите. Причината ще я махна като ида на топло Stuck Out Tongue Winking Eye
Ще поизтъркам с грубото на гъбата, ще взема и нещо за ходила. Грозно е, на фона на белия ми тен доста изпъква.

# 597
Не видях тема за билколечение.

Препоръчайте нещо за кашлица (билково), 1-2пъти в деня кашлям, суха.
Сещам се за отвара от борови връхчета.

Чай от мащерка, сироп от черен бъз.

# 598
  • Тра-ла-ла
Имам питане относно еозинофилите в ПКК-то. В някои лаборатории нямат долна граница и до сега винаги са ми били в норма. Но тези дни пусках изследвания в една болница и еозинофилите имат посочена долна граница, а аз съм под нея. Според докторът това не било проблем. Всичко друго е в норма. Това са резултатите:
Еозинофили %  - 0.2 % (граници 0.7-7)
Еозинофили #  - 0.01 10^9l (граници 0.04-0.54)

# 599
Не знам дали е здравословно, по-скоро козметично. Вчера забелязах силна пигментация по кокалчетата на краката си и на изпъкналата кост на ходилото. Вероятно е отботушите и претъркването. Има ли как да се избели? Пилинг дали ще свърши работа? Още не сме в летен сезон, не съм обула сандалите, но е грозно и се вижда. Идеи, опит някой?

Направи си баня на краката в кофа гореща вода и сол, изтъркай после с пемза или гъба, или четка за нокти, после намажи с крем. Вариант 2, изпери нещо в леген или корито с краката си, както бабите едно време, важното е да има пяна.

Общи условия

Активация на акаунт