Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 51

• 66 951
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Освен това и симптомите са показателни. Wink И обикновено вървят с разбалансирани хормони, били те и "в норма".

# 76
На мен това наше състояние "Хашимото" ми е много интересно, понеже ми се случват неща, които лекарите не приемат за научно доказани. А именно: когато спра напълно глутена и кафето, до 2 месеца антителата влизат в норма, а ТСХ пада под 2. Нямам цьолиакия, изследвала съм се, но храносмилането ми не е добро. Вече не знам кое е първично (малко като яйцето и кокошката изглежда).

# 77
Запазих си час при Начев за преглед. Озадачена съм от цената 80 лв. - какво ще ми предложи като преглед или прекалената реклама тук му се отразява неблагоприятно. Извинете, ако съм рязка, но не стига, че изследванията са ни по 100 лв. и нагоре, пътни, отсъствие от работа, а накрая и 80 лв. Спекулацията е грандиозна. Да му се не види професорите взимат по 60 лв. на частен прием. Моля, споделете струва ли си?

# 78
За бременни и корекция на доза при тях или при тиреотоксикоза и други- сигурно да
Иначе за мен не си струва.
Не знам дали ще ти предложи нещо особено за тези пари, освен корекция на доза и потвърждаване на диагноза
Аз си пускам само изследвания, ходя единствено за ехо от време на време. Днес си пуснах да си видя хома индекс, евентуално ако посетя ендокринолог, да е във връзка с кръвна захар, че имам много обриви и други проблеми, дето ми навяват лоши мисли.

# 79
И аз не разбирам защо всички искат да ходят при Начев, наистина ми изглежда като увличане един от друг. Аз ходя при двама ендокринолози, които работят по НЗОК, и съм много доволна - както като компетентност, така и като отношение.

# 80
HAPPY , благодарение на този форум и всички вас вече сама си коригирам дозата и знам какво да правя и да очаквам. Миналата година бях в страшна депресия, защото не знаех какво се случва с мен, докато не прочетох тук, че всички с хаши имаме едни и същи проблеми. Това ме вдигна и отново станах нормален човек. Исках само една ехография извън малкя град от някой с повече опит, но винаги има "обаче". 😁😉

soul81, моля сподели ти от кого си доволна. 😇

# 81
soul81, моля сподели ти от кого си доволна. 😇
Д-р Ива Бакалова - ДКЦ Св. Врач и Св. Св. Кузма и Дамян
Д-р Катя Куртева - ХХ поликлиника

Ако искаш да те погледнат на ехограф, по-добре отиди при д-р Бакалова, там уредът е по-нов. Тя има и доста дълбоко отношение към Хашимото с цялата му комплексност - не само да намества дозата, но и обръща внимание на емоционалното състояние на човек, как се храни и т.н. 

# 82
  • София
И аз съм ходила при Катя Куртева и нямам лоши впечатления. Внимателна е и може да се говори спокойно с нея. Започнала е да преглежда и в частен кабинет до поликлиниката с по-нов ехограф, мисля само един ден седмично (има адрес и телефон в интернет). Не съм ходила скоро понеже и аз ходя само за ехограф, а дозата сама я коригирам.

# 83
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein, на теб с тест за антитела ли е доказана цьолиакията?

всъщност никак.
Скрит текст:
аз бях много зле, ама много. лекарите не можеха да открият от какво ми е зле и ме пращаха на психолог  Joy
понеже задържах много вода (над 10кг  Shocked) и реших да започна прочистване (житен режим) и там по случайност хванах, че от житото ми става зле (първия ден нямах жито и ядах елда и се чувствах супер, втори ден взимам жито и се изстрелях в леглото полужива  Rolling Eyes). отидах на ЛЛ и му обясних, защото цьоли се изследва само докато се яде глутен. обаче той ми каза, като се чувствам добре да не ям  глутен Shocked

около три месеца след като го спрях ми изгледваха IgI i IgM на глутеназа (май така се казваше) и беше отрицателен, но това при строга диета, т.е. нямаше какво друго да излезе. цьоли или глутенова нетолерантност се изследват само докато се консумира редовно глутен, иначе са невалидни. аз няма как да си го причиня това и съм недиагностирана.
около 2м. си възстановявах червата с рецепти за колит  Whistling

докато консумирах глутен, щит. хормони не са ми били разбъркани, все в норми бяха, ТСХ под 2.
но имах всички симптоми, но никой не ме вземаше на сериозно, защото хормоните бяха в граници и нямам изменения по жлезата.

сега от минимални замърсявания не само че хващам разстройство, понякога и повръщам, а ми се вие свят, буквално ми е черно пред очите и не виждам (няколко часа това), brain fog - все едно съм пияна, крещя и не мога две мисли в изречения да пъхна и т.н.

днес дадах кръв, не искаха антителата да ми изследват  Whistling

# 84
Да, ако и след дълга пауза на неприемане на глутен дори минимално количество ти причинява тежки кризи, най-вероятно е цьолиакия. Питам, защото все пак имаше някаква вероятност да имаш глутенова нетолерантност, а не цьолиакия. Весето е права, че цьолиакията е генетично обусловена. Да, може да се отключи на по-късен етап, но генът е заложен по рождение и по принцип не е само при един човек в рода, макар и да не се е проявил при друг човек на този етап. По-малкото зло е глутеновата нетолерантност, с която се сдобих аз. Поради прекомерна употреба на глутен дълги дълги години, ако сега реша ежедневно да го приемам, храносмилането ми рязко се влошава и  ми се появяват обриви по тялото. Колко кортикостероиди измазах, докато открия опитно, че всъщност глутенът ме дразни. Сега мога да го приемам, но не и всеки ден. А когато го спра напълно за по-дълго, щитовидната ми жлеза направо полита от щастие, както писах. Simple Smile

# 85
Bongobongo, къде запази час за такава цена? Аз като ходя при него за корекция на дозата е 10лв. Първичния беше по скъп, ти за първичен и ехо ли си?

# 86
Bongobongo, къде запази час за такава цена? Аз като ходя при него за корекция на дозата е 10лв. Първичния беше по скъп, ти за първичен и ехо ли си?
В център "Панацея" звъннах, че ми е по-познат районът, където се намира. Вдигна ми някаква жена, която не ме пита какво искам, просто ми каза цената. При това прегледът е след месец, че нямало часове сега.

# 87
  • Перник
Запазих си час при Начев за преглед. Озадачена съм от цената 80 лв. - какво ще ми предложи като преглед или прекалената реклама тук му се отразява неблагоприятно. Извинете, ако съм рязка, но не стига, че изследванията са ни по 100 лв. и нагоре, пътни, отсъствие от работа, а накрая и 80 лв. Спекулацията е грандиозна. Да му се не види професорите взимат по 60 лв. на частен прием. Моля, споделете струва ли си?
80 лв за Начев?? Къде взема толкова?
Аз ходя при професор за 70?!? Този напълно е откачил.
Къде наистина взема толова?

# 88
  • Перник
Ако не се лъжа има на 14 април прием в болница НАДЕЖДА. 35 или 30 е преглед и 30 ехограф. Звънни и питай МБАЛ Надежда

# 89
Много реклама му правите на Начев - и тук, и във Фейсбук. А от написаното от повечето от вас не виждам с какво я е заслужил.

Но така или иначе, в частните клиники цените се определят различно - и той си взима неговата, и клиниката си взима нейния дял, та може затова да е толкова висока.

Общи условия

Активация на акаунт