Дневникът- тема 90 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 789
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Ох, че бонбон!!!
Ще видите вие, когато изпаднат в истерия защото са "умряли" или им е паднала батерията на айпада. Тогава ни Зрънчо помага, ни 300 грамов Линдт. Ама пък са такива слънца!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Герганче , ще направя моите коментари, но наистина с уговорката, както те е посъветвала и Духчето- да не ни приемаш като абсолютна инстанция.  Wink
- Сама си се усетила, че комбинацията от МАЗНИ ребра и картофена салата не е добра. Според мен няма лошо да се комбинират меса с картофи, ориз, булгур, но въпросните меса не трябва да са мазни.
- Захарта в кафето и голямо No- no. Опитай се поне постепенно да я редуцираш, не е задължително да е от раз и с времето току виж и напълно си я отказала.
- За закуска само един банан /ако това ти е било единственото ядене до обяда/ ми се вижда крайно недостатъчно.
===================================================================

Дай рецептата за ребрата.  Laughing

Не че е кой знае какво,но си правя смес на око от червен пипер, малко черен пипер, сол, мед,  малко мазнина кой каквато ползва и соев сос. Намазвам ги хубаво,  слагам в една тава, доливам малко вода, завивам ги плътно с фолио и пека докато станат готови. Не си падам по алангле,  така че пека около час,  после махам фолиото и запичам да хванат лека коричка.

По другия въпрос, не закусвам от край време. Банана е някакво междинно хранене някъде в деня.

# 151
Леле, аз докато ви намеря и изчета тя темата се презполовила Grinning
Благодаря за нея!
Тиси, айде честити ти разкрасяващи процедури.Днес смятам и аз да се отдам на това.При мен
новото е, че прибрах кантара.Знам, че е хубаво да се следи човек, но явно аз съм с проблем, защото като видя, че нямам много разлика и се отчайвам и започвам да гладувам и после естествено компенсирам с тъпкане и влизам в ония омагьосан кръг на ядене и неядене.Това, което искам е да се движа/спортувам и да се храня качествено, без да засичам всяка хапка и движение.Бе с една дума искам свобода.Не искам кантара да определя настроението ми и това как се чувствам.Един път  месеца ще се тегля и меря, за да видя как се движа, и за да мога да разбера ако правя нещо неправилно и до тук.Аз казах хау.

# 152
  • Бургас
Добрютро и от мен. Какъв мързел ме гони днес. А какъв сняг има навън Simple Smile
За уикенда зимно меню: пържоли и кюфтета на скара. За обяд ще правя пълнени тиквички с елда (експеримент, не съм готвила до сега), за утре мисля издълбаното от тиквичките да разбъркам с извара и яйца и да запека в тавата. Зелена салата, домат, краставица и печени чушки ще са ни салатите.
Нали ми е прибран кантара, аз да се наям, пък ще го мисля в началото на април Simple Smile
Имам изостанала една тренировка от вчера. Мислех днес да я метна, ама дали няма да я пропусна .... Една книга си взех за четене, как ме изкушава да зарежа всичко и да полегна блажено на дивана с нея Wink

# 153
  • тук и там
Добро утро.Режима ще го захващам в понеделник,но реших да си направя и два подготвителни дни-тоест ще ползвам рецептите  от режима,но не съвсем стриктно+чаша вино довечера(от другата седмица въздържателка ще го раздавам в името на отслабването Sad).Та закуска 50 гр овесени ядки+200 КМ,+ протеин..Ми голям зор докато го изям това нещо,че и до 30 мин след ставане...За човек който не е закусвал от години-си е голямо количество храна,да не говорим за ранния час на закуска.Та една седмица поне  ще ми трябва сигурно за  да свикна да закусвам.Днес ако имам време трябва да отида да си купя и протеин.Дано да случа на вкус,защото ще го разтварям само във вода.В къщи имам един-голяма гадост,има вкус  точно на АБ сироп за деца.. SickИмам протеин  във всеки тренировъчен ден по режим.Другият вариант е да го заменя една доза- със 6 белтъка..За мен това би бил предпочитам вариант и купих 30 яйца -които ако не ползвам протеин ще заминат още следващата седмица..Обаче трябва да хвърлям жълтъците,а ми се свиди направо..Протеина май ще ми излезе по-евтиния и практичен вариант.Щото ако изразходвам по 30 яйца на седмица,до края на режима,който е три месеца -ще почна да кудкудякам  сигурно по някое време...Повече от обичайното,имам предвид.. Mr. Green

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 09:43 от Kaisia

# 154
Момичета, днес беше динамичен ден, но минавам само да се похваля, че днес сутринта ми се видя че ми е спаднал лееко корема. Та премерих се и съм с 1,5 надолу за 1 седмица. Ясно че не съм изчезнала, но ме амбицира още повече Simple Smile

Браво, момиче!!! С теб сме!:hearts:
Давай смело напред!

# 155
Дунди, браво! Всичко ще се подреди полека лека.
Кайсия, много добре те разбирам, при мен различни стресови ситуации (ПМС, Панахида, административни глупости, "проблеми с рая" и прочие) ме провокираха не само да закусвам ми и да си ям нощес. Нещо, което май не съм правила до сега (среднощната закуска де)
Закусих сутринта палео мюсли (и мислено си пиех кафето с Бийпси, която ми ги подари Purple Heart) и баница с ябълки и захар (за помена). Ужасно лениво и заспало ми е, направо не мога да си събера акъла. Реших да експериментирам и в останалото време от деня да не ям вх.

Протеина, поне моя на вкус не го усещам много, ама сякаш пясък дъвча. За това си го правя с 50 гр. кисели горски плодове и 50 мл., кокосово мляко. При теб не е вариант, не зная дали има опция да пробваш дозички - като мостри от различи протеини, преди да купиш. Може пък да има? Граховият, който аз си купих е чист 6 лв., имаше и с вкусове по 28 лв., по-голяма разфасофка. Момичето каза, че са много приятни на вкус. Не знам каква е препоръката в режима - без вкус ли трябва да е? Братовчедка ми след една тренировка ме черпи протеин с вкус на бисквитки - аз щях да повърна, но тя си го изпи със страшен кеф.

# 156
  • In Wonderland...
Преди време някой беше постнал рецепта за една фейк баничка с овесени ядки. Ще може ли ако някой помни откъде е или я е правил, да прати линкче или да обясни! Hug
Много мрачно навън, а уж е пролет... Neutral Face

# 157
Овесена баница - 3 яйца, 200г сирене /може и извара или от двете по 100г/, 250г кисело мляко, 50мл вода, 200г овесени ядки, 1/2 пак. бакпулвер. Всичко се смесва и се изсипва върху хартия за печене. Пече се на 180градуса предварително загрята фурна за около 30мин./

от тематаТрансформиращи дневници - Хранене/Тренировки - Публикувано от: ani_d

# 158
тази рецепта използвам
https://fitpersona.com/2016/08/02/здравословна-баница/
За моя вкус слагам 100гр овесени ядки, експериментирай как ше ти хареса на теб
Оставям и да поседи сместа един час преди да пека

# 159
  • In Wonderland...
Забърках набързо една импровизирана рецепта събрана от няколко такива-пуст мързел, не отидох на купя извара Joy .Ще пиша после как е станала.

# 160
Ха добруютру и от мен!!!
Кайсия, а протеина и белтъците не можеш ли да ги заменш с извара? Или не обичаш/ нямате при вас? Друго предложение, на което аз ЛИЧНО не съм фен, но си е вариант- белтъците в кутия.  Peace
Имах и аз едно палео мюсли, поръчково някакво, но определено не беше моето и замина за кофата. Пууу, още ме е яд, че никак не беше евтинко.  ooooh!
Герганче, мерси! То ребра на мен всякак са ми вкусни, но пък не пропускам възможност да експериментирам с някоя по- интересна идея. Wink
За днес още не знам какво ще подхванем и какво ще правим, но със сигурност трябва да съм по- внимателна с храната, че вчера голям ЧИЙТ ден направих.  Blush

# 161
  • In Wonderland...
Ами не е като другата баничка, но пак е много вкусно. Обаче аз нещо обърках, защото отдолу се отдели един слой от белтъци и прясно мляко- като солен крем карамел, а овесените ядки стояха по-отгоре и бяха много вкусни. Приличаше малко на солен вариант на Кодрит Кадир с овесени ядки.
Хубава, лоша- изядох я. Плюс една хубава салатка с всякакви зеленийки. Сега ми е тежичко. Smile

# 162
Вчера ядох пица - няколко парчета, не цяла, палачинка с шоколад, пих вино - повече от редовната чаша - абе, идеален мръсен ден. Днес отново - закуска овесени ядки, канела и гореща вода, обяд зеленчукова крем супа, зеленолистна салата с риба, следобедно грейпфрут, вечерно като обяда.
Тренировка пропуснах и отидох на йога - 80 минути, виняса флоу.

За момичетата, които не закусват - аз също не обичам и не мога да ям веднага след ставане. Затова правя тази процедура към 9, когато съм в офиса, но аз ям неща като овес с вода, кисело мляко не повече от 2% с чия/ленено семе, извара с ябълка и канела. Номерът е да се почне по малко, но редовно, за да се създаде навик - после човек сам огладнява Grinning

# 163
  • тук и там
Купих си друг протеин вече.Не съм го пробвала още. Някакъв -  със вкус шоколад и кокос взех.Този който имам в къщи и е  супер гаден е със вкус “Ванилия".Никога повече няма да взема такъв ! Моят протеин е включен като пред-тренировъчно хранене и е самостоятелно хранене,тоест не мога да смесвам със КМ или прясно и въобще със друга храна. Все ще мога да  го преглътна си мисля..Пък и с вкус “шоколад" се предполага да е по-вкусен.

Напазарувах всичко необходимо днес,готова съм за режима.

# 164
Останала съм с впечатление, че незакусващите сутрин, похапват повечко до края на деня. При мен понякога става така... Ако не съм закусвала, след 13-14часа съм постоянно гладна.

Общи условия

Активация на акаунт