Дневникът- тема 90 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 827
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Между другото, исках да кажа на ТиЛи, че споделеното за дъщеря й много ме впечатли и съм съгласна с нея.
Започвам да си изграждам мнение, че няма "греховни" и забранени храни, а само необмислени количества. До сега, поне не си спомням период, в който да съм яла толкова много и да не изпитвам вина от този факт. Не си спомням период, в който да съм гледала на храната, както сега - като гориво, като необходимост, като вкус и баланс от вкусове и нутриенти.
Днес бях гладна и си купих баница с леща (бе не е яка). Помолих да ми премерят парчето - 270 гр. За 3 часа изядох общо 100 гр., от нея и си донесох у дома 170 гр.
Някак си успявам да си купувам храни, които ми се ядат, но изяждам малка част от тях: печено био зрънчо (не ми дреме, че е био, просто обикновено само био марките имат с малко мазнини и с повече протеини, например зрънчо от грис и киноа - обожавам го, мирише на детство, а в порцията от 50 гр., пакетчето има калории, колкото един банан) и така Simple Smile Сори малко досадих.

# 271
Мен би ми било сконфузно да се къпя без кабинка или завеса. Така е, жени сме, но все пак има и по-срамежливи, които не искат да се показват голи пред непознати. Yum

Госпожице много се радвам, че вече не се вторачваш в мерки и теглилки Yum Сигурна съм, че по този начин по-бързо ще постигнеш желания резултат.

И  сега да ви кажа ли какво вечерях? Варен нахут, леща, грах, апетитка (доста люта) - нещо като салата Yum След това ми се прияде сладко и си отрязах едно ню ню парченце халва и две още по-ню ню лъжички сладко от дюли.

# 272
Момичета, приемате ли нови попълнения?
Да се представя, момиче на 20г съм без излишни килограми, но съм "отпусната" и имам не добре изглеждаща кожа в повече, подплатена разбира се Wink .
Насочила съм се към канго, като за начало по 2 пъти седмично, когато вляза в ритъм имам амбиция да увелича до три пъти на седмица.
Физическата активност смятам да съвместя със сравнително добра храна яйца-  зеленчуци пресни, чисто месо, пресни фрешове срещу целулита.
Как ви звучи? На прав път ли съм? Моля, по-опитните момичета да ме коригират, ако имам нужда.
Имам да стегна 2-3 кг около ханща и бедрата, струва ли  ви се подходящо избраното от мене?
ПП надявам се да ме приемете сериозно и да получа полезни съвети и кураж, т.к навлизам току-що и ще имам други неизвестни за напред.

# 273
привет, бяла фея
пресни фрешове е тавтология, не прекалявай с тях де  Laughing
на 20 природата е с теб, ще се справиш  Hug
ханш и берда се стягат с напади

# 274
  • Бургас
Аз фреша бих заменила с плод и вода. За кангото нямам наблюдения, но едни хубави тренировки можеш да си намериш за стягане. Успех!

# 275
Herzen, няма ли да мога да си ги спестя със кангото или зумба евентуално- 3пъти седмично? Честно не ми се занимава с нищо встръни, защото ежедневието ми е достатъчно натоварено, изразява се във 12ч.плътно на крак, ще ми се да успея да мина само със замисленото. Cry Нямам сила, а и воля за уплажнения в дома...точво затова съм се ориентирала към зала.

# 276
В нито един от финесите, в които съм ходила няма завеси, има прегради между душовете и това е. Някои дами се разхождат голи, други си слагат хавлия, събличат се под нея - бельото имам предвид и влизат така под душа, след излизане се омотават отново и се обличат отново под хавлията.

Относно фрешовете - по-добре плод и вода, а не фреш - това е мое мнение. В плода има фибри, които забавят усвояването на захарта от плодовете. А и да бъдем честни, 3 портокала ще те нахранят докато фреш от 3 портокала е просто сокче с калории.

Видях, че се коментира кьопоолу, лютеница - имат доста мазнина в тях и аз бих ги избягвала. Особено в комбинация с хлебни изделия си е калорийна бомба.

# 277
  • Велико Търново
В нито един от финесите, в които съм ходила няма завеси, има прегради между душовете и това е. Някои дами се разхождат голи, други си слагат хавлия, събличат се под нея - бельото имам предвид и влизат така под душа, след излизане се омотават отново и се обличат отново под хавлията.

Относно фрешовете - по-добре плод и вода, а не фреш - това е мое мнение. В плода има фибри, които забавят усвояването на захарта от плодовете. А и да бъдем честни, 3 портокала ще те нахранят докато фреш от 3 портокала е просто сокче с калории.

Видях, че се коментира кьопоолу, лютеница - имат доста мазнина в тях и аз бих ги избягвала. Особено в комбинация с хлебни изделия си е калорийна бомба.

Във фитнесите, които съм посещавала има баня, която има врата и се заключва.

За лютеницата-моята си я правя сама и в 20 буркана има-няма 100-150 грама захар и толкова олио Peace

# 278
Бяла фея, при всички положения да правиш нещо е по добре отколкото да бе правиш нищо. Започни с кангото пък понатам ще прецениш как са нещата.

Менюто днес. Кафе без захар, на обяд някакви пилешки хапки на фурна с чеснов сос, нямах време за салата. Вечеря 3 агнешки кюфтета и зелена салата и няколко вилички от една домашна торта, 2-3 хапки бяха наистина.  Междинно хранене 60грама слънчогледово семе.

# 279
нападите са под 10 мин, дори не се изпотяваш, само мускулната треска след тях е гадна
аз ги права по Синди Крауфорд - 5 напред, 5 назад, 10 комбинирани, след като започна да ходя нормално - 10 нспред, 10 назад, 10 комбинирани
най-хубавото им е, че бързо забелязваш резултата

захар на лютеницата не слагаме, виж олиото със зехтин да смениш - не се получи там Simple Smile

# 280
Частично съм сагласна. Знам, че не става без физ.натоварване, но искам най-оптималното, нещо, което наистина може да преобрази тялото ми. Все пак съм с ограничени физически възможности и ако няма да постигна желания ефект-стягане на ханша/не съм безнадежна/  няма смасъл да пилея пари... Sad

# 281
Физически или финансови възможности?
Аз си стенгах краката с напъди. Херц е дала добри съвети. От тях ми се оформя мускулът над коляното и страничния бедрен, а между бедрата се свива кожата и мазнините.
Не е нужно да даваш пари, има добри упражнения и в домашни условия.

# 282

Във фитнесите, които съм посещавала има баня, която има врата и се заключва.

За лютеницата-моята си я правя сама и в 20 буркана има-няма 100-150 грама захар и толкова олио Peace

Това за България ли, стана ми интересно, наистина...Какъв е капацитетът на тази баня? Ако има много трениращи, които приключват по едно и също време какво се случва - изчакват се пред банята за душ? Сутрин и вечер е доста натоварено и направо не си го представям...

# 283
  • София
Аз съм посещавала три фитнеса. В единият банята можеше да се ползва само от посетители с годишнин карти. Това е по-унизително от липсата на завеса. Във втория- прегради без завеси, не ми е било проблем. Жените в съблекалнята се позагръщаха преди да минат към банята. В сегашния има стъклени матирани врати, но пък всичко живо ходи голо из цялата съблекалня, мандахерцат се цици навсякъде и хич не им пука. За тях разбирам, но смущават другите, мен...
Днес яденето беше така: директно обяд- пилешко филе+зелена салата; вечеря 6 (шест!) кюфтета и един айран.
Мама прави апетитка със сирене вътре. Това нещо на дебела филия проЗ ръчен хляб как върви...Ако се намира и някой патладжан оле-мале! Оле боже идва лято! Миналата година във Видин изядохме десетки килограми розов домат с божествен вкус. Завиждам на Сиви, много завиждам.

# 284
  • София, България
Малеее, това стана много дълго. Философствах си на воля!

Скрит текст:
Интересувам се, чета различни статии, блогове, влогове и какво ли още не! На базата на сегашните си впечатления достигнах до заключението, че няма правилен или грешен начин. Има няколко вида хранене! Да заложиш на мазнините като гориво (кето диета или ВМНВХ), да заложиш на въглехидратите като гориво (ВВНВХ) или можеш да заложиш на протеини (там май отива към културизъм, съчетано с много спорт - не съм сигурна). Има и балансирана диета, чиято цел е да няма преобладаващ макрос, ако не се лъжа. Всеки трябва да открие кой вариант може да спазва най-лесно и на базата на избора си да пристъпи към това да погледне следващото, което е важно, а именно калорийният дефицит. В балансираната диета резултатът идва най-бавно, доколкото знам, а по-бърз е при кето и високо въглехидратната диета ( тук вече има голяма битка между привържениците на двата полюса, които не осъзнават, че и двата варианта са окей и правилни ). На мен, за да отслабвам по калорийните калкулатори ми излиза, че без никаква физическа активност, за да отслабвам с 1 килограм или половин не помня за седмица трябва да приемам по 800 калории... Както се сещате, ако съм болен мозък мога да го направя, но пак застрашавам здравето си, приемайки малко калории и съответно всичките витамини и минерали ще са ми под необходимия препоръчителен дневен прием.., което не е вариант... следователно отиваме към следващия вариант.. Хапваме повечко, но горим повечко, като включим повечко движение ! Това е моята логика! Та не е проблем в това дали ще изядем една пица или една филия хляб с лютеница - в тях си има макроси, има си и калории, ако сме мързели и не спортуваме може да се вайкаме и да ни е страх от всяка една хапка храна, но ако станем едни активни хора, то няма да треперим над всяка една хапка и храненето няма да е кошмар. Общо взето спорт + контрол = направо си кинем ризата и си живея живота... Но все пак на някои от нас ни куца с нещо. Някои знаем каква храна трябва да ядем, но ни е трудно да определим количествата и за това се прибягва до готови хранителни планове на диети и пр. Други се храним добре, но спортът нещо ни убягва заради ежедневието. Трети имат проблем, както с храната, така и с движението и не знаят от къде да започнат. Има и такива, които са вече окей, както с храната, така и със спорта и съвсем скоро ще ни бият шута в тази тема! Ето върху това си размишлявах до сега! Малееее...това се нарича да губиш времето на хората да четат приказки от 1001 нощи.

Общи условия

Активация на акаунт