Дневникът- тема 90 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 823
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • Велико Търново

Във фитнесите, които съм посещавала има баня, която има врата и се заключва.

За лютеницата-моята си я правя сама и в 20 буркана има-няма 100-150 грама захар и толкова олио Peace

Това за България ли, стана ми интересно, наистина...Какъв е капацитетът на тази баня? Ако има много трениращи, които приключват по едно и също време какво се случва - изчакват се пред банята за душ? Сутрин и вечер е доста натоварено и направо не си го представям...

Ще го снимам Simple SmileШегувам се.

Фитнесът, който посещавам сега е огромен за Търново.Намира се в бившия стол на медицинския университет и общо взето не е инвестирано кой знае какво.Та банята е една единствена/едно време беше за персонала нан стола, лека й пръст н амайка ми работеше там/ и в нея може да се изкъпе един човек.Аз ходя много рано сутрин и общо взето съм сама в цялата зала, нормалните хора идват към 7.30, когато аз вече съм си тръгнала.Невъзможно е да се изкъпят двама човека едновременно, защото душа е един BlushКартата, обаче струва 25 лв. на месец+5 лв. за гардероб, ако искаш.Та мисълта ми е, че не е от модерните фитнеси BlushКато съм ходила вечер почти никога не съм виждала някой да се къпе.
Тази зала съществува от 20 години.
Другите са по нови в едната баните бяха две Peace

Желая Ви хубав ден, за днес бицепс, трицепс и корем Simple Smile

# 286
Добро утро! Аз така като се замисля само в сериозните фитнеси, веригите, не е имало завеси. В един гнусен в Красна поляна има завеса, дето те е гнус да я гледаш. И в предишния ми фитнес, Sparta Lab, имаше стъклени врати. Но той беше доста луксозен. Имаше и в залата в старата ми работа, но той беше малък. В Balla Gym в Красна поляна освен претенции, имаше една баня. Но и тя беше предостатъчна. Повече от 2 жени в залата, а и като цяло повече от 4 човека, не е имало в залата. Ще обърна внимание уикенда като отида в новата зала как е там, но той също се води някакъв Премиум, та вероятно ще има.

Вчера имах страшно стресов ден, ама наистина страшно стресов. Общо взето има заведена преписка срещу мен - без вина виновна, вчера цял ден с адвокати и становища се занимавам. Не можах да тренирам втори път, с една тренировка си останах. После поех един проект и цяла вечер съм писала.

Днес се надявам на по-спокоен ден. Яденето ще е същото като вчера май:
Закуска: оризовки с кьополу и извара
Обяд: леща, половин кофичка кисело мляко
Вечерята ще я мисля

Тренирах вече, надявам се довечера отново.

# 287
  • тук и там
Добро утро.Ден първи мина успешно.Не съм изпитвала глад(направо не мога да повярвам още).Количествата храна бяха стабилни.Вчера обаче имах само 15 мин кардио като трен.Днес ще имам по-сериозна тренировка.ще видя как ще се чувствам и със нея и дали ще се отрази на апетита ми. Напади можех да правя преди,от известно време нещо не ми се отдават-не знам заради теглото ли се получи така или заради нещо друго,но трудно ми се получават,особенно ми е трудно да пазя равновесие Но иначе -напади,клекове,тяга-доста помагат за стягане и оформяне в зона бедра и дупе..Който може -да ги прави! Аз от както се бях сковала през август,малко или много се пазя.То даже някак неволно става.Упражнения тип “супермен" не изпълнявам,както и подобни на него вече-веднага усещам напрежение  и лека болка към опашната мисля-(или поне на мястото където става огъването-не знам точно кой прешлен се води).Та си тренирам,но определено вече тренировките ми не са същите като преди. По-леки и доста  по-предпазливи станаха в сравнение със преди.

# 288
Малеее, това стана много дълго. Философствах си на воля!

Скрит текст:
Интересувам се, чета различни статии, блогове, влогове и какво ли още не! На базата на сегашните си впечатления достигнах до заключението, че няма правилен или грешен начин. Има няколко вида хранене! Да заложиш на мазнините като гориво (кето диета или ВМНВХ), да заложиш на въглехидратите като гориво (ВВНВХ) или можеш да заложиш на протеини (там май отива към културизъм, съчетано с много спорт - не съм сигурна). Има и балансирана диета, чиято цел е да няма преобладаващ макрос, ако не се лъжа. Всеки трябва да открие кой вариант може да спазва най-лесно и на базата на избора си да пристъпи към това да погледне следващото, което е важно, а именно калорийният дефицит. В балансираната диета резултатът идва най-бавно, доколкото знам, а по-бърз е при кето и високо въглехидратната диета ( тук вече има голяма битка между привържениците на двата полюса, които не осъзнават, че и двата варианта са окей и правилни ). На мен, за да отслабвам по калорийните калкулатори ми излиза, че без никаква физическа активност, за да отслабвам с 1 килограм или половин не помня за седмица трябва да приемам по 800 калории... Както се сещате, ако съм болен мозък мога да го направя, но пак застрашавам здравето си, приемайки малко калории и съответно всичките витамини и минерали ще са ми под необходимия препоръчителен дневен прием.., което не е вариант... следователно отиваме към следващия вариант.. Хапваме повечко, но горим повечко, като включим повечко движение ! Това е моята логика! Та не е проблем в това дали ще изядем една пица или една филия хляб с лютеница - в тях си има макроси, има си и калории, ако сме мързели и не спортуваме може да се вайкаме и да ни е страх от всяка една хапка храна, но ако станем едни активни хора, то няма да треперим над всяка една хапка и храненето няма да е кошмар. Общо взето спорт + контрол = направо си кинем ризата и си живея живота... Но все пак на някои от нас ни куца с нещо. Някои знаем каква храна трябва да ядем, но ни е трудно да определим количествата и за това се прибягва до готови хранителни планове на диети и пр. Други се храним добре, но спортът нещо ни убягва заради ежедневието. Трети имат проблем, както с храната, така и с движението и не знаят от къде да започнат. Има и такива, които са вече окей, както с храната, така и със спорта и съвсем скоро ще ни бият шута в тази тема! Ето върху това си размишлявах до сега! Малееее...това се нарича да губиш времето на хората да четат приказки от 1001 нощи.

За съжаление и това не е панацея. КОлкото повече се движиш, толкова повече си гладен. Променят се нуждите на тялото, и докато не намериш точното съотношение, ще има да се луташ. Умрях от глад вчера. На 2000калории. Laughing

А ако човек е с недиагностицирана ИР, колкото и правилно на теория да е високовъглехидратното хранене, ще се съсипе за нула време.

Вчера четох някакъв лекар, колко изключително рядка била алергията към краве мляко в след детска възраст. Да бе, да. И точно аз да изтегля късата клечка.
Тялото ми ще се чисти 2 години. Червата ми още не са съвсем добре, но се оправям.

Всички теории са за здрави хора. Като ти се съсипе хормоналния баланс, тогава върви се оправяй.

Много е трудно, и е нормално да е трудно. Лесно е да си затвориш очите и да го удариш през просото.
Отивам да си варя яйцата. Днес по изключение излизам по-късно.
Децата са във ваканция и не водя на училище. Дори ноктите мога да си лакирам- лукс невиждан. Laughing

Блеки, сега те прочетох- дръж се! Стискам палци и на краката с юнашка сила!

И една статия как да борим глада:
https://breakingmuscle.com/healthy-eating/4-ways-to-fight-hunger … n-a-fat-loss-diet

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 08:09 от Deziderata

# 289
  • тук и там
Попаднах на интересна статия .За “кантара ,който не помръдва със седмици -въпреки че сме в калориен дефицит".
Скрит текст:

# 290
  • София
Блеки, съжалявам и освен да кажа, че те разбирам адски добре и да те потупам виртуално по главицата, да ти пожелая скоро да минава!

# 291
Добро утро!
Блеки, дръж се, дано се оправи по-бързо ситуацията.
Аз се върнах в първи клас.
Скрит текст:
От толкова време уж се следя и знам какво се случва и как да не изпускам контрол и се изложих. Цяла седмица пия трифала, уж изчиствало, помагало за ходене до тоалетна, абе изобщо супер хапче. Пия си аз и си свиркам, ама не отчитам, че само пия, а до тоалетна не ходя и в събота срещу неделя получих страшни болки в стомаха и се усетих, че цяла седмица не съм ходила. Сега пия пробиотик и ай от мента да успокоя стомаха, че яко го раздразних, по едно време даже не ми се ядеше, толкова ужасно подута се чувствах. От повече от месец си мисля как постепенно да вдигна ВГХ и все ги държа около 20-25 гр., веднъж седмично - 40-50. За тези два месеца режим не съм яла плодове, с изключение на малко печена тиква няколко пъти, но и зеленчуците са ми силно ограничени, та ще трябва да си взема бележка и да ги увелича.

# 292
  • Бургас
Блеки, кураж! Пази си нервите, ще ти трябват (вярно лесно звучи, но знам колко е трудно за реализация).
Съни, много лошо. Аз се следя, минат ли два дни и взимам спешни мерки. Мелилакс свещичките ми бяха пръв приятел по едно време. Дано намериш дългосрочно решение на проблема.
Тиси, теориите са едно, реалността както винаги съвсем друга. Почти няма човек без заболяване, дали ИР, дали щитовидна, алергия към някоя храна и т.н. И тогава започва голямото лутане кое наистина е твоето и кое не. Но за пицата и филията, не съм съгласна дори на теория - не виждам как ще се отслабва с подобно хранене.
Два дни бях подута, явно задържах вода. Сега въпросът е от какво. Елдата? Че май тя ми беше единственото различно нещо в менюто. Случвало ли ви се е от една и съща храна веднъж да ви няма нищо, а друг път да се подувате или задържате вода?

# 293
Скрит текст:
Блеки, кураж! Пази си нервите, ще ти трябват (вярно лесно звучи, но знам колко е трудно за реализация).
Съни, много лошо. Аз се следя, минат ли два дни и взимам спешни мерки. Мелилакс свещичките ми бяха пръв приятел по едно време. Дано намериш дългосрочно решение на проблема.
Тиси, теориите са едно, реалността както винаги съвсем друга. Почти няма човек без заболяване, дали ИР, дали щитовидна, алергия към някоя храна и т.н. И тогава започва голямото лутане кое наистина е твоето и кое не. Но за пицата и филията, не съм съгласна дори на теория - не виждам как ще се отслабва с подобно хранене.
Два дни бях подута, явно задържах вода. Сега въпросът е от какво. Елдата? Че май тя ми беше единственото различно нещо в менюто.
Случвало ли ви се е от една и съща храна веднъж да ви няма нищо, а друг път да се подувате или задържате вода?

Случвало ми се е.Зависи с какви други храни е комбинирана проблемната през деня....

# 294
отказала съм се да се боря с wc-то,
пия натуралкс алое вера по едно на ден от години, аман от мъки иначе

Блеки, стискам палчета да минава и заминава бързо кризата  Flowers Four Leaf Clover Misc Bomb

# 295
Herzen, а от къде го купуваш? Аз съм казвала, че имам проблем от дете, за мен "нормално" е веднъж на 4-5 дни, само по време на пости съм ходила ежедневно. Търся обаче натурален продукт, който да ми помага. Затова си купих и трифалата, уж билки, натурално, бля-бля.

# 296
от аптеката, 17лв за 100 хапчета, от iherb също, там излиза за около 10лв с други нещица и доставка
натурален, билков, няма сена, не боли стомах, не се увеличава дозата,
пише да се пият по 2, на мен едно ми е ок, също съм тежък случай от дете

ето това
https://revita.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BA/naturalaks-3-43 … fikasen-laksativ/

# 297
  • тук и там
Можеш да пробваш със киви.Не мисля че чак толкова ще навредят на диетата 2-3 кивита,даже -напротив.Семенцата вътре действат леко като дразнител на червата,полепват по тях ли -и аз не знам какво става,но имат разхлабващо действие.Чията и тя така(те зрънцата им си приличат,но тя набъбва)-но за нея трябва мнооого вода.По-добър вариант е кивито според мен.Пробвай няколко дни,аз мисля че ще има ефект още на следващия ден- и ако не стане,тогава опитай със хапчета вече. Две кивита са 120-130 кал.Има вх,но поне има и доста витамини.И действа за WC-to!:v:

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 11:01 от Kaisia

# 298
Херц, благодаря, ще го пробвам. Кайсия - пробвала съм с киви, с чия пробвах, сини сливи, овесени трици и какво ли още не, ама не става.

# 299
Аз съм казвала, че имам проблем от дете, за мен "нормално" е веднъж на 4-5 дни, само по време на пости съм ходила ежедневно.
Според мен това е заради фибрите. Понеже и аз постя съм забелязала, че по-често ми се налага да ползвам WC-то.

Общи условия

Активация на акаунт