Дневникът- тема 90 - Да отслабнем всички заедно!

• 58 280
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Аз за пореден път стигнах до извода, че състоянието на психиката оказва влияние върху това, което ям. Вчера ми беше 3-4-5 критичен ден, много явно ми се беше натрупало, даже си поревах. Но днес си казах м...та му, каквото ще да става, дори и да остана без работа заради честото боледуване на малката, децата са ми по-важни, другото се нарежда. И днес ми е супер, поне за сега. Та днес смятам да си фастя до някое време следобед и след това доволно да си хапна филийка Тонус с домат и сирене, а за след това каквото сготвя за домашните. Изключвам сладкото и тестото до Великден.

# 346
  • София
Страхил много ми допада и на мен. Като му видя снимката, изобщо не ме интересува какво е написано и по каква тема.Joy

Ха ха!Като му видя и правописните грешки, и затварям Mr. Green

Сисе, кой ше го кара да пише бе...Даже и да ми говори не искам Joy
май съм в овулация аз хахаха

# 347
Къде правописни грешки? Така ми е интересно, че съм сляпа за всичко, освен за снимката на Страхил. Joy
А някога бях бич божий по правоговор и правопис и тровех всички около мен.

И аз като Духчето закусих с овес, че  и с банан преди малко, в Costa. Поисках си гореща вода към кафето, започвам деня спокойно, одпаднаха ми часовете и не тичам като обезглавено пиле.
След ставане пих протеин на гладно.
Снощи по нощите готвих пилешко къри, нося си го в кутия за обяд. Ще си го стопля в пожарната.

Тисси, ти спомена фастинга. Мисля, че кето фастинга е към висшия пилотаж, като вгх ротация, която върви с определен тип сериозни тренировки.
За мен със сигурност не е подходящо и не го подхващам.
Построих си меню за днес, много храна, но....1200кал. Шок! Но вгх силно ме притесняват. Не са високи като число, но източниците са ужас.
Нямам време за гафове. Ама ще го изям, а после ще си сърбам попарата.Joy

# 348
  • тук и там
Ние сме вземали гъши пастет от Лидл и за съжаление няма нищо общо като вкус със пастетите по другите магазини,а покрай Коледа и въобще -зимните месеци  доста употребяваме по принцип..Дори на Алди(като  също ниско бюджетна верига) пастета е по-хубав.Та не знам за Е-та,но не е добър на вкус според мен.Hands V

# 349
  • Бургас
Вярно е това за пастета. Съвсем различен вкус има. Аз го отдавам на овкусителите, които добавят в другите пастети. На мен ми действа мотивиращо - почти не ям пастет Simple Smile
Сиви, много ми се иска и аз да стигна до там, да се харесвам такава, каквато съм. Но това е много труден урок и искрено се радвам на всеки, който го е научил.

# 350
Аз пак да кажа на тези, които се чудят за режим от Страхил- помислете дали да не си купите книгата му "Трансформирай себе си". Много полезна и пълна с инфо, от всякакво естество. Има и насоки за съставяне на хранителни режими, на тренировъчни програми- също. Отделно- много лукзозно и изпипано издание, с прекрасен снимков материал. За мен тя донякъде е с енциклопедична стойност и към момента е може би най- доброто на бг пазара в тази сфера. В сайта му преди имаше безплатни глави от нея, а и беше доста намалена по едно време.
Пък и редакторът като цяло добре си е свършил работата- правописните грешки са минимализирани.  Wink

Страхил много ми допада и на мен. Като му видя снимката, изобщо не ме интересува какво е написано и по каква тема.Joy

Ха ха!Като му видя и правописните грешки, и затварям Mr. Green

Офффф, и аз много се дразня. Както и някой уж интересен пост, пък току мерна прЪсец /примерно/ и дотам- спирам с четенето и "уважението" на автора.  ooooh!

# 351
Mасово се пише прЪсец и напЪд, така познавам набора на пишещия.

# 352
Сиви, много ми се иска и аз да стигна до там, да се харесвам такава, каквато съм. Но това е много труден урок и искрено се радвам на всеки, който го е научил.
Всъщност, не е толкова трудно....трябва само да изпълните не помня коя точка от статията на Страхил:Да спрете да се сравнявате с другите.  Simple Smile
Скрит текст:
Винаги ще има по-слаби, по-млади, по-умни, по-креативни, по-можещи, по-знаещи, по-стегнати, по-красиви и т.н, от мен.Винаги.Това означава ли, че аз трябва да съм във вечна борба със себе си?За да се стремя да постигна недостижимото?
Не, аз съм това, което природата ми е дала.Стремя се всичко с/около мен да е в здравословни и полезни (и за здравето, и за визията, и за психиката) граници.Като водещото е всичко, което правя, да ми носи радост и задоволство.Основното е да се радвам на това, което съм постигнала, а не да се тормозя за това, което не мога да постигна.И в този ред на мисли:Доволна съм, че
-свалих 30 кг (и какво, че според някои би трябвало да са повече)
-подобрих здравето си (и какво, че според някои може и още)
-свалих по повече от 25см от обиколките на ханш и талия
-кипя от енергия
-радвам се на живота, на семейството, на приятелите, на събиранията ни, на всичко
Спокойната и удовлетворена психика е вече 50% успех.С каквото и да се захване човек.
С което не искам да кажа, че човек не трябва да се стреми към все-повече и по-добро.Но не трябва да става за сметка на нерви, здраве, време за останалото от живота, което ни прави щастливи и доволни.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 09:29 от Анонимен

# 353
  • тук и там
Аз още не знам как се казва и пише - подувка ли е,подовка ли е, пудовка ли...да не изреждам всички възможни варианти. Mr. Green.

Тили,аз още  лятото  мислех да си я купувам,но се отказах.Имам на Инес и още не съм я прочела,реших че и тази ще е същата.Иначе за тези два дни съм -0,200 гр.Бавно ще стават нещата.На края на седмицата ще стане ясно със какво темпо ще се сваля при такова хранене.Та ще си я купя сигурно това лято,стига да отслабна със режима.Още подхождам със малко недоверие.. Peace

# 354
Всъщност, не е толкова трудно....трябва само да изпълните не помня коя точка от статията на Страхил:Да спрете да се сравнявате с другите.  Simple Smile
Скрит текст:
Винаги ще има по-слаби, по-млади, по-умни, по-креативни, по-можещи, по-знаещи, по-стегнати, по-красиви и т.н, от мен.Винаги.Това означава ли, че аз трябва да съм във вечна борба със себе си?За да се стремя да постигна недостижимото?
Не, аз съм това, което природата ми е дала.Стремя се всичко с/около мен да е в здравословни и полезни (и за здравето, и за визията, и за психиката) граници.Като водещото е всичко, което правя, да ми носи радост и задоволство.Основното е да се радвам на това, което съм постигнала, а не да се тормозя за това, което не мога да постигна.И в този ред на мисли:Доволна съм, че
-свалих 30 кг (и какво, че според някои би трябвало да са повече)
-подобрих здравето си (и какво, че според някои може и още)
-свалих по повече от 25см от обиколките на ханш и талия
-кипя от енергия
-радвам се на живота, на семейството, на приятелите, на събиранията ни, на всичко

от това
Скрит текст:
стигнах до това
Скрит текст:
Спокойната и удовлетворена психика е вече 50% успех.С каквото и да се захване човек.
С което не искам да кажа, че човек не трябва да се стреми към все-повече и по-добро.Но не трябва да става за сметка на нерви, здраве, време за останалото от живота, което ни прави щастливи и доволни.

Амур, аз пак да кажа колко съм съгласна с написаното от теб (сигурно вече ставам досадна).  И моята разлика преди-след е точно като при теб.
Трябва да сме доволни от това, което сме постигнали и да имаме реални очаквания от себе си и от възможностите на тялото си.

# 355
Кайсия, пУдОВка.   Wink

Mасово се пише прЪсец и напЪд, така познавам набора на пишещия.

Хахахха, абсолютно!!!
Но замрЪзен все още не мога да го категоризирам- прекалено разнородни по възраст хора го употребямат. Дори такива, които явно са вярвали в Дядо МрЪз.  Laughing

# 356
  • София
Преди няколко страници имаше дискусия за овесените ядки, на коя марка ядете. Аз имам на Izzy и са ми ужасни на вкус.

Аз последните дни вместо да свалям, качвам, +3 кг съм от миналата седмица. Дано до края на седмицата вкарам нещата в ритъм.

# 357
Аз последните дни вместо да свалям, качвам, +3 кг съм от миналата седмица. Дано до края на седмицата вкарам нещата в ритъм.

Niya- , какво си променила последните дни? Не само в храненето, в ежедневието дори?

# 358
Аз да се похваля, че открих топлата вода. Миналото лято правех руло с тиквички, ама едно такова богато, сега си правя проста работа - настъргвам една малка тиквичка, изцеждам, чуквам две яйца, малко черен пипер, куркума, бъркам, изсипвам в намаслена тава и пека до зачервяване. Вадя, мажа 2 лъжици извара, завивам на руло и става чуден обяд. Може да сте го пробвали, ама, ако не сте, може и да ви хареса. Няма много калории и търпи модификации.

# 359
  • София

Niya- , какво си променила последните дни? Не само в храненето, в ежедневието дори?

Тили, хапвам си, затова качвам, просто качвам лесно и бързо, при мен промените в храната си се отразяват ден за ден. Гладна съм последните дни и прекалявам с бекона, пекориното и кюфтетата, които са само кайма с подправки, но ги докарвам доста калориите. Сутрин пък вкарах по една Активия с мюсли, защото вече не издържах с този корем.  Активията наистина ме облекчи, преди го бях докарала дотам, че едвам дишах вече от подуване и задържане. Още не съм решила какво да предприема за следавщите дни, може би ще оставя месото и активията, но пък ще махна бекона и пекориното.

Знам, че активията е пълна със захар, но имам много сериозни проблеми с 00, понякога, ако не взимам мерки, може и цяла седмица.

Общи условия

Активация на акаунт