Каква пералня - 2 част

• 98 251
  • 778
  •   1
Отговори
# 195

Този модел е на пазара в БГ от 2013г.
Вие знаете всяка партида, от всеки, сглобяващ и внасящ този модел, какви лагери е вложил?
Мда, явно познавате модела, понеже сте сменяли лагерите му.
Лошо, като най-добър вариант са дефектирали на 5-та година.  Mr. Green

Имате право, но съм видял достатъчно уреди на този бренд , и стари, и нови, и словенска, и сръбска сглобка и всяка една от тях е била с лагери SKF.
В общи линии така стоят нещата и с Indesit/Ariston ,те от години слагат PPL други лагери в неразглобяемите им казани не съм срещал. При Електролукс и AEG новите модели с неразглобяеми казани също слагат PPL. В по-скъпите версии на AEG обичайно големия е SKF , а малкия PPL. При новите Samsung и LG стоят лагери с огромни надписи CHINA на тях, не са лошо изпълнение, макар да са китайски, но са далеч от качеството на SKF и NSK. Това съм виждал аз при ремонт на тези уреди не 1 или 2 пъти.
Ако смятате че имате повече опит от мен и се опитвате да докажете нещо, просто заснемете на видео как разрязвате казан на Gorenje и вадите различни от SKF лагери, ще ми бъде интересно да видя за пръв път подобно нещо. В моделите от последните 20-тина години в Gorenje освен SKF, други лагери не съм виждал.

# 196
Честно казано не са ми много ясни. Стандартната гаранция на тази пералня пише, че е 36 месеца, а на този модел - 5 години. Не съм изчела все още какво точно покрива и какво не.

Става дума за 5 години пълна гаранция. Предполагам имате гаранционна карта? Ако не ,това не е проблем. Регистрирайте уредът в сайта на "Gorenje" за всеки случай. http://www.gbgs.net/5years/

# 197
  • София
Скрит текст:

Вие знаете всяка партида, от всеки, сглобяващ и внасящ този модел, какви лагери е вложил?

Имате право, но съм видял достатъчно уреди на този бренд , и стари, и нови, и словенска, и сръбска сглобка и всяка една от тях е била с лагери SKF.
В общи линии така стоят нещата и с Indesit/Ariston ,те от години слагат PPL други лагери в неразглобяемите им казани не съм срещал. При Електролукс и AEG новите модели с неразглобяеми казани също слагат PPL. В по-скъпите версии на AEG обичайно големия е SKF , а малкия PPL.
При новите Samsung и LG стоят лагери с огромни надписи CHINA на тях, не са лошо изпълнение, макар да са китайски,
Скрит текст:
но са далеч от качеството на SKF и NSK. Това съм виждал аз при ремонт на тези уреди не 1 или 2 пъти.
Ако смятате че имате повече опит от мен и се опитвате да докажете нещо, просто заснемете на видео как разрязвате казан на Gorenje и вадите различни от SKF лагери, ще ми бъде интересно да видя за пръв път подобно нещо. В моделите от последните 20-тина години в Gorenje освен SKF, други лагери не съм виждал.
hahaha Пишело Чайна, ами те самсунг принципно целите машини там се правят от-до. За ЛГ не знам какво производство са.  За мен са си една чудесна марка перални. А какви им биле лагерите - не ме интересува, т.к. не ми се налага да се занимавам с тях, важното е да работят добре и дълго.

# 198

hahaha Пишело Чайна, ами те самсунг принципно целите машини там се правят от-до. За ЛГ не знам какво производство са.  За мен са си една чудесна марка перални. А какви им биле лагерите - не ме интересува, т.к. не ми се налага да се занимавам с тях, важното е да работят добре и дълго.

Казвам че лагерите са китайски брендове, това какво общо има с, къде се сглобяват самите перални? Те и Indesit/Ariston се сглобяват в Италия, но на лагерите им пише POLAND . . .

Gorenje се сглобяват в Словения (За ЕС) и Сърбия (най-често отиват за страните от СНГ) но на лагерите им пише Bulgaria , Italy , France. Вероятно SKF имат производствени бази и другаде, но тези се срещат най-често. Та пак питам, че не разбрах, какво общо търсите между това, къде се сглобяват машините, и къде са произведени лагерите?

# 199
  • София
Скрит текст:

Казвам че лагерите са китайски брендове, това какво общо има с, къде се сглобяват самите перални? Те и Indesit/Ariston се сглобяват в Италия, но на лагерите им пише POLAND . . .

Gorenje се сглобяват в Словения (За ЕС) и Сърбия (най-често отиват за страните от СНГ) но на лагерите им пише Bulgaria , Italy , France. Вероятно SKF имат производствени бази и другаде, но тези се срещат най-често. Та пак питам, че не разбрах,
какво общо търсите между това, къде се сглобяват машините, и къде са произведени лагерите?
Аз нищо общо не търся, т.к. не е задължително лагерите да са същото производство като цялата машина, но ми стана смешно, че се учудваш как така самсунг слагали китайски лагели, при условие, че те целите перални там се правят, а китайците обичат да си ползват техни части в производстото. Ако сте забелязали TV и музикалните им системи са с някакви китайски батерии, /непознати за мен марки/, но въпреки това изкарват доста време, т.е. не са гаражно производство, само защото пише мейд ин чайна. Изобщо китайските стоки са с оргомен диапзон на качество, като започнем от евтините боклуци, които има на БГ пазара /както знаем "китайско" е нарицателно за нещо с много ниско качество/, минем през средно качество и стигнем до изключително високо качествени неща - да има и такива китайски. Та, това, че лагерите били някакви китайски, не ги прави автоматично лоши ми беше мисълта.

# 200

В общи линии така стоят нещата и с Indesit/Ariston ,те от години слагат PPL други лагери в неразглобяемите им казани не съм срещал. При Електролукс и AEG новите модели с неразглобяеми казани също слагат PPL. В по-скъпите версии на AEG обичайно големия е SKF , а малкия PPL. При новите Samsung и LG стоят лагери с огромни надписи CHINA на тях, не са лошо изпълнение, макар да са китайски, но са далеч от качеството на SKF и NSK. Това съм виждал аз при ремонт на тези уреди не 1 или 2 пъти.
А какви са им били "болестите" на тези не една и две машини щом лагерите им са толкова хубави? Най-срещаните да речем. Трябва да купувам пералня та да знам какво ме очаква ако се спра на толкова препоръчваната марка!

# 201

А какви са им били "болестите" на тези не една и две машини щом лагерите им са толкова хубави? Най-срещаните да речем. Трябва да купувам пералня та да знам какво ме очаква ако се спра на толкова препоръчваната марка!

При Gorenje най-съществения минус е лепения казан. Иначе има разни дреболии, като на пример, един дунапренен  пръстен на маркучето за ниворегулатора, който се свлича понякога и започва да подчуква в корпуса, при центрофуга се чува неприятно тракане. Това лесно се оправя, развиват се 2 самореза, сваля се горния капак, фиксира се с малко лепило и няма проблем, в случай че се е разместил. Вратите са красиви, но с дръжките трябва да се внимава при някои модели, защото се чупят лесно. Не струват скъпо, но не е приятно.

# 202
Майка ми има пералня Горение, която е на поне 12-13 години и си работи, наистина переше много добре, сега не знам дали още е така, но си има някакви неизправности, нещо с центрофугата и често се запушва. На мене това никога не ми се е случвало с нашата, която е LG, на 8 години. Тя изкарва в уплътнението отпред всякакви забравени работи по дрехите и никога не се е налагало да  отварям вратичката отпред, за да я отпушвам. Наскоро даже изпра цяла лъжица Simple Smile
Не съм забелязала да има ръжда по страните, хем тя стои в мокро помещение, което се беше наводнило, понеже протече бойлера, която е монтиран над нея. Като я купихме, ми се стори, че програмите са по-дълги в сравнение със старото Горение на майка ми.

# 203
  • на Мелмак
А бе с една дума, трябва и от ремонт да разбираме, освен на късмет да разчитаме.

# 204
  • София
Това с гниещите корпуси на ЛГ след колко години викаш да го очаквам, BM21.  Някак още не съм го видяла. Хората около мен със същата марка  също са изключително доволни. Като гледам началото на темата и там доста положителни мнения.... та не знам Simple Smile

bflmp - и аз така, какво ли не съм чела да вадят хората от филтрите на пералнята, моите нито са се запушвали някога, нито  предмети гълтат.

# 205
Това с гниещите корпуси на ЛГ след колко години викаш да го очаквам, BM21.  Някак още не съм го видяла. Хората около мен със същата марка  също са изключително доволни. Като гледам началото на темата и там доста положителни мнения.... та не знам Simple Smile

Това е твърде субективно, според много фактори. Често пералнята стои в банята и там вероятността да се появи корозия е многократно по-висока. Роля играе и това, колко чисто е отделението за перилен препарат, та даже и нивелацията. Ако отворите, по които се впръсква водата са замърсени, започва да подлизва, даже да се появяват видими стичания по корпуса. Това са забележимите течове. При LG по-голям проблем са тези отвътре. Отделението за перилен препарат се състои от 2 части прикрепени със щипки една към друга, но явно не се напасват достатъчно добре и прокапва. Вътрешната долна част на машината започва да гние, в някои случаи се откъсват амортисьорите от корпуса, в резултат на корозията.

Ето една снимка, какво се крие понякога под предния полимерен панел на пералнята. Снимката е от BEKO ,но при доста модели LG стои същия подцинкован фалш панел, който ръждясва бързо и може да се види само при разглобяване:

Ето е при LG, но вече тук ръждата е тръгнала по корпуса и си личи и без да е разглобена машината:

# 206
  • София
Сега пък било субективно, в предните постове е написано, като общ, редовен проблем на  пералните им, който неминуемо се появава и то след не много-годишно ползване.
Факт обаче, че такива проблеми, нито аз, нито някой друг, който познавам с такъв уред е имал. А това не е нещо, след което ще кажеш, че си много доволен от уреда, особено ако се появи  още след първите 2-3 години, нали така?
(старото ни лг е купувано 2005, още е при познати, няма петънце ръжда по себе си, за да не кажеш, че  още не съм навъртяла достатъчно годишна употреба, че да видя проблема).

# 207
Сега пък било субективно, в предните постове е написано, като общ, редовен проблем на  пералните им, който неминуемо се появава и то след не много-годишно ползване.
Факт обаче, че такива проблеми, нито аз, нито някой друг, който познавам с такъв уред е имал. А това не е нещо, след което ще кажеш, че си много доволен от уреда, особено ако се появи  още след първите 2-3 години, нали така?
(старото ни лг е купувано 2005, още е при познати, няма петънце ръжда по себе си, за да не кажеш, че  още не съм навъртяла достатъчно годишна употреба, че да видя проблема).

Нещата не са черни и бели. Разбира се, че е строго субективно. Едно е да е в банята и да се ползва нонстоп, друго е да стои в сухо помещение примерно във вилата и да се пуска 2 пъти годишно. Този проблем с разбитите и огъващи се корпуси, е значително по-често срещан при LG. Има далеч по-качествени конкуренти, точно в качеството на корпусите.
Даже снимка съм ви публикувал. Не виждам, какво не ви е ясно? Корпусите са основен проблем при LG, и от чисто техническа гледна точка LG правят едни от най-слабите. Това им е слабо място. Виждам че искате да ви кажа, колко идеална ви е машината, но съжалявам, всичко има своите предимства и недостатъци.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 11:22 от BM21

# 208
  • София
Сигурна съм, че снимки на перални във всякакво състояние могат да се намерят за всички производители... Съответно това не е доказателство, че  всички перални на марката след 2-3 години ще пуснат ръжда, защото са боклуци, както излиза от вашите по-горни коментари.
За мен машината ми си е чудесна и нямам нужда от външни потвърждения.
От друга страна пък няколко майстора от  сервиз обслужващ не една марка, казват, че с ЛГ общо взето имат най-малко проблеми... та де да знам, аз с моя опит съм склонна да вярвам Simple Smile

Само с последното съм съгласна - идеално нищо не е - всичко си има предимства и недостатъци.

# 209
Сигурна съм, че снимки на перални във всякакво състояние могат да се намерят за всички производители... Съответно това не е доказателство, че  всички перални на марката след 2-3 години ще пуснат ръжда, защото са боклуци, както излиза от вашите по-горни коментари.
За мен машината ми си е чудесна и нямам нужда от външни потвърждения.
От друга страна пък няколко майстора от  сервиз обслужващ не една марка, казват, че с ЛГ общо взето имат най-малко проблеми... та де да знам, аз с моя опит съм склонна да вярвам Simple Smile

Само с последното съм съгласна - идеално нищо не е - всичко си има предимства и недостатъци.

Ха ха щом вече няколко пъти няколко майстора са минали през пералнята ви, става ясно за какво "високо" качество идва реч. Ха ха.

Най-малко проблеми имат друг път. Това са си лично ваши измислици. LG се чупят не по-малко от конкурентите си в този ценови клас. Те не се и различават особено конструктивно, като изключим, че все още ги правят с разглобяеми барабани, и ако се наложи ремонт на лагери ще излезе по-евтино от тези със споен казан.

Общи условия

Активация на акаунт