Имате ли собствено жилище?

• 14 160
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
Ами така - казах го.
Зависи каква е настилката - може да е с плочки/цимент - поддръжката й е несъизмерима с ремонт и поддръжка на сграда.
Ако парцела е на актрактивно място, купувача няма да го спрат два бодила..

# 76
И аз съм на мнението на Тета. Не е ли и мое не влагам пари. Малко тъпо звучи,не искам да бъда разбрана погрешно,но човек наистина никога не знае,и трябва да си малко далновиден. Не мисля,че авторката може да продаде и да купи друго нещо,дори и малка гарсионера. Както ги описва нещата,за имота ми се струва,че няма да вземе такива пари,а да то дава на безценица не върви. Затова и смятам,че съветите в насока да не го продава са по-разумни.

# 77
  • Варна
Ако авторката беше написала в кое село/град се намира въпросната къща, досега да е получила по-адекватни съвети.

Иначе ако пусне къщата под наем и с уговорки за подобрения, моят съвет е да не оставя наемателите да ремонтират сами, а да участва в избора на материали, за да се избегне покупка на възможно най-евтини и нискокачествени неща. Особено що се отнася до материали за строителство, които се вграждат. Не е шкаф, който просто да изхвърлиш ако се счупи...

# 78
Ами така - казах го.
Зависи каква е настилката - може да е с плочки/цимент - поддръжката й е несъизмерима с ремонт и поддръжка на сграда.
Ако парцела е на актрактивно място, купувача няма да го спрат два бодила..
Очевадно е ,че нито е на  атрактивно място нито е на Малдиви един двор едва ли е в цимент целия.

# 79
Чудя се с тези коментари на никога непродаващите имоти, къде има купувачи изобщо за неатрактивни имоти.
Иначе по темата - преди време продадохме стара къща възрожденски стил, но далеч от града. Обичах къщата и съм прекарвала много време там, но не съжалявам, защото изискваше поддръжка много повече от стойността си. А оставена да се руши, скоро щеше да остане без един етаж.

# 80
  • София
Има, има. Но е добре да се продава сега в провинцията, че освен да падат цените, друго няма да се случи.

# 81
Всички стъпки да се коментират предварително с твой юрист и ако влагаш нещо в чужда собственост - то да е отразено адекватно. По-млади и по-енергични не ставаме. Възрастните родители на съпруга може да се нуждаят от гледане и грижи след време и това да е условието да получите имота им, а ти може да имаш други приоритети в този момент, не дай Боже - здравословни.  Трансформацията на личното имущество си осигури да бъде по-лесно доказуема.  Ако градът е град-сателит на някой от 5-те големи града , то помисли отново дали да го задържиш.
Ако начинанието, което ти е на сърце, е такова, което би те развило като личност - осъществи го, но пак задължително осигури връзката за доказване откъде са парите. Може предците ти да са щастливи да те видят от небето, че си удовлетворена,  реализирала мечтите си. Основен ремонт на чужда собственост, без преди това нещо да ти е гарантирано - не. Съжалявам, че съм така крайна. Не знам какво са писали другите , но това е скромно мое мнение.

# 82
Права си

В провинцията особено затънтената не само че поевтиняват но и стават непродаваеми с времето

Разкарай го
Идете с децата на екскурзия до лунапарка в Париж и им остави спомен за цял живот

Кажи им че е от твоите роднини този подарък екскурзия

# 83
Даже ако не можеш да поддържаш тази къща, според мен не бързай да я продаваш - очевидно имаш силна вътрешна съпротива и това не може да е случайно. Парите  ще ги похарчиш, ще се стопят като сняг на слънце и ще се чудиш къде са отишли.
Предполагам, че си млад човек - може да ти се измени финансовото положение, да си постегнеш къщичката и да направиш нещо, което е по-желано от теб.

Аз лично имах наследствен имот - жилище и го продадох. Парите ми трябваха за инвестиция в друг имот и се получи много добре.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 14:29 от Uncommon

# 84
  • Русе
  Къщите искат поддръжка и критериите за жилищно пространство и локация се изменят динамично. Ако не можеш да поддържаш и използваш и не е в някаква атрактивна зона - централна част на голям град или курортна зона, не че и там не са динамични нещата - презастрояване, климатични промени...Ако има шанс за продажба, по добре да се продаде и парите да се инвестират,ако не в имот,който може да се експлоатира и поддържа или както предлага и Деборана - в инвестиция за развитие на умения , бизнес, образование.  Един гараж, би могъл да е по-добра инвестиция от къща, на която утре може да падне покривът.

# 85
  • София
 Правилно, Амбър.
Ей го на мм апартамента - в Овча купел е, няма кой да отиде до там, пак се натрупаха сметки, данъци... Иде ми ей така, напук, да спра даже да го предупреждавам, да му спрат тока, да му дойде акъла на "големия собственик".

# 86
ахха и аз ако щете вярвайте, но гледам за гараж В СОФИЯ, не .. у наше село
ще носи доходност от 100-150-200 лв. и не изисква поддръжка, няма амортизация. Кво му е

# 87
Правилно, Амбър.
Ей го на мм апартамента - в Овча купел е, няма кой да отиде до там, пак се натрупаха сметки, данъци... Иде ми ей така, напук, да спра даже да го предупреждавам, да му спрат тока, да му дойде акъла на "големия собственик".
Free Agent, ако авторката питаше за апартамент в краен квартал на София, бих я посъветвала да си го задържи, защото има възможност за наем. Дори и да му спрат тока, като живееш в града - отиваш в Енергото, пускат го, не е сложно. Отделно като е апартамент, вероятността да се наводни, да изпадат керемидите и прочие други пакости, е доста по-малка. А да не говорим,че Овча Купел тепърва ще се развива като прекарат метро до там.

Авторката на темата обаче говори за къща в малко населено място. В последните години сме продавали две къщи - едната в областен град, а другата до морето. Всяка от тях се продаваше с години, за тази в големия град сме получавали доста оферти, но поради сантиментални съображения не искахме да я дадем. Е, накрая се съгласихме на доста по-ниска цена от първите оферти, защото къщата от прясно ремонтирана, започна да дава проблеми - с покрива, спукани тръби и какво ли не. Другата къща продадохме също на доста ниска цена, защото се намира в малко населено място и няма търсене.

Та моят съвет е, ако имате сериозни кандидати, опитайте се да преговаряте за максимална цена и се оглеждайте да купите малък апартамент в населеното място, в което живеете. Дори и да е боксониера, поне апартамент се поддържа по-лесно и може да се използва или за свекърите, или за детето като поотрасне и най-малкото, няма големи разходи, ако не се живее в него.

# 88
Продавай веднага и си купи ако трябва най-малкото жилище в най-крайния квартал на най-близкия голям град. Това бих направил аз.

# 89
niama_me не мисли за детето. според мен го продай защото ще се порути и няма никой да го иска, но намери начин парите да останат за теб, а не да се претопят за семейството.
няма ли да те подпомогнат да си купите с мъжа ти нещо ваше, което искате и двамата 50 на 50 ?

Общи условия

Активация на акаунт