Някоя от вас дали подобен проблем или някакъв съвет да даде
моля ПОМОЩИво имаше също едни такива червни пъпчици по главата като го претоплихме и преди да му се появят коричките. Но не са го сърбяли... Пробва ли да намажеш главиката с бебешко олио или овлажняващ крем? Ние мажем два пъти дневно и помогна, кожата му не е така суха и ме е яд, че не се сетих още като му избиха пъпките, щяхме да си спестим коричките (сега цялата му кожа на главата се бели
). Освен това повечето време го къпем само с водичка, без сапуни и шампоани, защото на него и кожата на тялото му е доста суха. Пъпките отгоре на главата ли са предимно или по цялата глава? Другаде по тялото има ли обрив, зачервена грапава кожа, сухи люспички? Ако кожата й е бяла, най-вероятно ще е и по-суха, белите бебета са много нежни (аз се надявах на мургаво като мен бебе, но уви...)Може да е жадна сега в жегите и затова да иска толкова често. Другото е - чакаш ли я да заплаче или веднага като примляска/промрънка й даваш? Не знам как спи Яна - дали е във вашето легло - наш Иво спи в кошарата си и го чакам да заплаче, т.е. да сме сигурни и двамата, че е гладен. Защото понякога проплаква, докато се напъва да се изака и като му мине, заспива пак. Така че ако не плаче много силно, а само хленчи, я остави да похленчи 5 минути и ако не спре - значи тревогата не е фалшива. Аз се самоуспокоявам, че като ставам и го храня когато поиска сега, си инвестирам в спокойния сън в бъдеще.
Ивео днес е душа човек, не е плакал от сутринта. Залисвам го с един пакет носни кърпи - ако знаете как цъфти в усмивка, като му прошумоля с найлона
. Браво, че имате подобрение.
Ей, кога ли ще заживеем в нормална държава?!
на Natali_sl и на малката шегаджийка