априлчета на месец и на два да викнем ний ура

• 14 382
  • 371
  •   1
Отговори
# 105
Момичета на мойта бебка и се появиха много пъпчици по главата, червени, като грапава кожа и я сърбят, направо си проскуба косата миличката. Ходихме на лекар и ми даде шампоанче Себамед..., вярно че само една вечер съм я къпала...но не забелязвам голям ефект Cry Някоя от вас дали подобен проблем или някакъв съвет да даде Praynigмоля ПОМОЩ

Иво имаше също едни такива червни пъпчици по главата като го претоплихме и преди да му се появят коричките. Но не са го сърбяли... Пробва ли да намажеш главиката с бебешко олио или овлажняващ крем? Ние мажем два пъти дневно и помогна, кожата му не е така суха и ме е яд, че не се сетих още като му избиха пъпките, щяхме да си спестим коричките (сега цялата му кожа на главата се бели  ooooh! ). Освен това повечето време го къпем само с водичка, без сапуни и шампоани, защото на него и кожата на тялото му е доста суха. Пъпките отгоре на главата ли са предимно или по цялата глава? Другаде по тялото има ли обрив, зачервена грапава кожа, сухи люспички? Ако кожата й е бяла, най-вероятно ще е и по-суха, белите бебета са много нежни (аз се надявах на мургаво като мен бебе, но уви...)

Яничка иначе е супер глезла -  иска само на ръце, не заспива без цица в устата, през нощта на 2 часа цоцка. Момичета, помагайте, как да я отуча от това постоянно нощно ядене???

Може да е жадна сега в жегите и затова да иска толкова често. Другото е - чакаш ли я да заплаче или веднага като примляска/промрънка й даваш? Не знам как спи Яна - дали е във вашето легло - наш Иво спи в кошарата си и го чакам да заплаче, т.е. да сме сигурни и двамата, че е гладен. Защото понякога проплаква, докато се напъва да се изака и като му мине, заспива пак. Така че ако не плаче много силно, а само хленчи, я остави да похленчи 5 минути и ако не спре - значи тревогата не е фалшива. Аз се самоуспокоявам, че като ставам и го храня когато поиска сега, си инвестирам в спокойния сън в бъдеще.

Ивео днес е душа човек, не е плакал от сутринта. Залисвам го с един пакет носни кърпи - ако знаете как цъфти в усмивка, като му прошумоля с найлона  hahaha

# 106
Ами Сминшо, дали му викаш спарено или подсечено - все си е възпалено дупе според мен  Sad. Браво, че имате подобрение.

На Авент всичко се продава в магазините "Пинокио", има такива в Дружба, на Дондуков  и в Лозенец, предполагам че трябва да ги има и в другите големи магазини като Щъркел и Пакостник.

# 107
Ами Сминшо, дали му викаш спарено или подсечено - все си е възпалено дупе според мен  Sad. Браво, че имате подобрение.

напълно съм съгласна, важното е бързо да вземаме мерки

мами, моите млекоцентрали почнаха да дават дефект по външния вид.....появиха се стрии по 1 на всяка...ми то по 6-7 пъти на ден се изпразват и пълнят и явно кожата не издържа...коремът се прибра без нито една стрия и без да съм го мазала, но циците предадоха положението...сега ме е страх да ги мажа, заради бебо, нали си папка от там...някакви съвети? после ли ще търся как да ги оправям или отсега?
мерси предварително  bouquet

# 108
  • София
здравейте и от нас.  и ние доста рядко се включваме, но така е с бебе, което ако не е навън само плаче и иска на ръце. иначе като има хора е самата кротушка и хората почват да си мислят, че ги лъжа, че плаче и само викат ау какво спокойно бебе.... да ама не. аз им казвам, че е много възпитан и пред хора не плаче.
в събота и  ние правихме питка и получихме много подаръци. вече  си имаме маратонки адидас и парфюмче с мече и много.....играчки, но най-любим ни е телефона.
днес ходихме в мойта работа и всички толкова му се радваха, а кмета направо се разтопи, а тони го гледаше толкова послушно. дадоха ни парички и тонката вече е много богато бебе.
засега толкова до после и целувки на всички малки бебоци-мушмуроци.

# 109
  • София
Хайде и аз да се включа  и да се похваля. Вече си имаме акт за раждане НАЙ-СЕТНЕ!!! Най-гадното е, че мъжът ми си пропиля половината отпуска заради тея тъпаци!  newsm61 Ей, кога ли ще заживеем в нормална държава?!

Направихме си Погачата. Беше малко странно парти - всичките баби и лели и Аз. Реших приятелите си да ги събера другия уикенд, да не ги наказвам с бабешки глупости. Имаме си страшно готини подаръци, а малкия направо се влюби в прабаба си, за пръв път го виждам да се радва така на някой.
Хайде, ще се заемам да прочета какво сте изписали през почивните дни и после ще се включа по темите.

# 110
Здравейте на всички щастливи мами с априлски бебчета!

И аз да се запиша - нашата дъщеричка се казва Станислава и се роди на 01 Април в 9,45 в АГ Шейново. Тежеше 2800 и беше дълга 49 см. Много ще се радвам да си пишем и да споделяме хубавите и лошите моменти на майчинството.

Целувки и доскоро!!!:hug: Hug Hug

# 111
Hug natali_sl, добре дошла на теб и на малката принцеса:love:

# 112
 welcome на Natali_sl и на малката шегаджийка

# 113
# 114
Здравейте и от нас,
скоро не съм се включвала, направо срамота.

За колекторите на Авент - в момента няма внос. Случи се, че си стопих една част от помпата в МФ, та ходих до фирмата - вносител. Отдавна ги търсих тези колектори и затова попитах. Казаха, че чакат внос след 2 седмици и ще ги има по търговската мрежа. Има и на други фирми, но аз не посмях да си взема.

За подсичането - ние ползваме "Памперс" и се мажем с крема на Мустела с цинк. До сега не сме били никога , дори зачервени. Много съм доволна от козметиката на Мусела и горещо ви е препоръчвам особено цинковата паста. Слагам е след всяка смяна на пелените, като изчаквам хубаво да изсъхне дупето му. След наакване го мия с вода, но понякога минава и самос мокри кърпи.

# 115
нещо Филипчето ми се губи от 2-3 дни newsm78

# 116
Привет и от мен. Днес ми е първият ден на работа и най-сетне мойах да се добера до форума. Стигнах до заключението, че компа в къщи има вирус, защото въобюе не ми отваряше страницата а тук нямам проблем. Така че връщането на работа има и добра страна, но от тук нататък би трябвало да съм редовна.

Изчетох новата тема, но старата още не съм я довършила. Гледам обсъждате неща, които стават и при нас. Тука само за ортопед никой нищо не ми е казал, вигантол ми казаха че не дават, абе въобще дано не стане гаф после.

Гледах по-горе, някои от бебоците имат от тези наслагвания ( корички ли се водят незнам) по веждите. Ние по главата нямаме ама там имаме и се чудя как да ги махна, че ме дразнят.

Добре дошла на Натали и нейната кукла.

# 117
Привет и от нас Hug
natali_sl добре дошла сред нас с мъничката принцеса  Hug

elima, явно не си попаднала на ортопеда при който аз отидох в Горно Баня. А  именно д-р Венелин Алексиев, ето неговата страница
http://www.einet.bg/~alexiev/
Горещо ви го препоръчвам, освен че е страхотен доктор и като човек е много свеж Peace
Преглежда с ехограф и е много подробен в обясненията си, много внимателен
newsm10 newsm10 newsm10 наистина е страхотен, ние също ходихме при него.

Момичета на мойта бебка и се появиха много пъпчици по главата, червени, като грапава кожа и я сърбят, направо си проскуба косата миличката. Ходихме на лекар и ми даде шампоанче Себамед..., вярно че само една вечер съм я къпала...но не забелязвам голям ефект Cry Някоя от вас дали подобен проблем или някакъв съвет да даде Praynigмоля ПОМОЩ

Мойте опасения са че това си го донеснохме от Шейново Rolling Eyes
Майчета които сте раждали там, имате ли такива пъпки и ако да какво правите?
Аз също раждах в Шейново, но не сме имали такива проблеми и дано да нямаме Praynig

Аз сега да се отчета: днес ходихме на консултация и бебчо е наддал 1100 и е пораснал с 3 см този месец Simple Smile
Чуха обаче някакъв шум на сърцето му  Cry и в сряда сме на кардиолог, дано да не е нещо сериозно и да се оправи Praynig Praynig Praynig
Иначе всичко друго е наред, педито каза, че в добър тонус и реагира както трябва на разните дразнения. Сложиха ни и ваксината - 5-валентната и затова съм доволна, че се доредихме Simple Smile
Ами май това засега от нас. Лека и спокойна вечер и нощ на всички ви и целувки на бебчовците lovekiss

# 118

Гледах по-горе, някои от бебоците имат от тези наслагвания ( корички ли се водят незнам) по веждите. Ние по главата нямаме ама там имаме и се чудя как да ги махна, че ме дразнят.

missZ, Марти също имаше такива наслагвания по веждите. Аз ги махнах като след къпане, с хавлията ги изтърках. С не много силни движения, както се сваля кир. После го намазах с хидратантния крем с който си го мажа след баня. Сега вече няма и следа от тях.

Днеска бяхме на консултация. Наддали сме само 600 гр. за първия месец, но сме  пораснали с 4 см. Докторката каза ,че е добре и че няма да го минавам на АМ. Сама ми спомена за направлението за ортопеда, но от другия месец. Не съм много сигурна, но на училището на сп. 9 месеца, казаха че тази консултация трябва да се проведе през първия месец, а то ще излезе, че тя ще ме прати чак в края на втория. И се чудя дали няма да е късно.

# 119
Не съм много сигурна, но на училището на сп. 9 месеца, казаха че тази консултация трябва да се проведе през първия месец, а то ще излезе, че тя ще ме прати чак в края на втория. И се чудя дали няма да е късно.
Петя, няма проблем да е и втория месец, най-добре е обаче да се направи до 40-я ден, ако не се лъжа, не че после не може, но ...

Общи условия

Активация на акаунт